Uutiset

Aallossa uskaltaa unelmoida

Siirtohaun kautta Kauppakorkeakouluun tulleet Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen arvostavat Aallossa erityisesti motivoivaa ilmapiiriä, tasokasta opetusta, aktiivista opiskelijayhteisöä ja kansainvälisyyttä.
Kuvassa Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen poseeraavat kameralle kaupunkiympäristössä.
Kannattaa ehdottomasti hakea Aaltoon siirtohaussa, sanovat Lotta Heinonen (vas.) ja Jenni Kaiponen, jotka ovat erittäin tyytyväisiä Aallossa opiskeluun.

Lotta Heinosen ensisijainen opiskelupaikkatoive oli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, mutta koska pisteet eivät aivan riittäneet, hän aloitti kauppatieteiden opinnot Jyväskylässä syksyllä 2022. Siirtohausta Lotta kuuli sattumalta opiskelijaruokalassa käydyssä keskustelussa ja innostui hakemaan Aaltoon keväällä 2023. Hänellä oli monta syytä hakea juuri Aaltoon.

Kuvassa Lotta Heinonen poseeraa jalkakäytävällä taustallaan kivitalo.
Lotta Heinonen

”Halusin päästä isompaan kaupunkiin, jossa verkostoitumismahdollisuudet ovat hyvät. Tiesin myös, että Aallossa on motivoitunutta porukkaa, jotka ovat juuri siinä opiskelupaikassa, johon ovat aidosti halunneet. Lisäksi halusin haastaa itseäni vielä enemmän ja opiskella kansainvälisessä yliopistossa, jolla on erinomainen maine, paljon erilaisia monitieteisiä maisteriohjelmia ja josta valmistuneilla on erinomaiset työllistymismahdollisuudet”, pääaineenaan markkinointia ja sivuaineenaan laskentatointa opiskeleva Lotta kertoo. 

”Markkinointi ja ilmiöt sen taustalla kiinnostavat minua, ja markkinoinnissa pystyn hyödyntämään luovuuttani. Toisaalta datalla ja sen analysoinnilla on nykyään markkinoinnissa iso rooli, ja laskentatoimi tarjoaa tähän tosi hyvän perustan ja auttaa ymmärtämään liike-elämän numeerista puolta.”

Monitieteinen ja kansainvälinen Aalto 

Tampereen yliopistossa ensimmäisen vuoden kauppatieteiden opinnot suorittanut ja niin ikään siirtohaun kautta Aaltoon vuonna 2023 siirtynyt Jenni Kaiponen arvostaa myös Aallon monitieteisyyttä ja kansainvälisyyttä. 

”Minua kiinnostavat laajasti eri mahdollisuudet niin kasvuyrityksissä kuin designiin ja muotiinkin liittyvissä yrityksissä, ja Aallossa voin yhdistää nämä kiinnostuksen kohteet. Opiskelen pääaineenani laskentatointa, sillä muistan erään professorin sanoneen sen olevan ”yritysmaailman kieli”, joka auttaa työskentelyssä yrityksessä kuin yrityksessä. Sivuaineessani rahoituksessa minua kiinnostaa erityisesti se, että voi auttaa yrityksiä kasvamaan ja sitä kautta ratkaisemaan maailmamme ongelmia. Vaikka olen aika analyyttinen ja pidän numeroista, taiteen puolelta otetut kurssit ovat ruokkineet luovaa puoltani”, Jenni kertoo.

”Siirtohausta kuulin Aallon Ig-stooreista ja päätin saman tien hakea Aaltoon sitä kautta.”

Jenni Kaiponen poseeraa kameralle jalkakäytävällä kivitalon edustalla
Jenni Kaiponen

Sekä Lotta että Jenni ovat erittäin tyytyväisiä ensimmäiseen opiskeluvuoteensa Aallossa. Kehuja saavat erityisesti Aallon kansainvälisyys, osaavat ja opetuksesta oikeasti kiinnostuneet opettajat, aktiivinen opiskelijayhteisö, sekä viihtyisät opiskelutilat. 

”Olin Tampereella tottunut siihen, että suurin osa luennoista tallennetaan ja ne voi katsoa omalla ajalla, joten aluksi tuntui oudolta, että Aallossa painotettiin niin paljon lähiopetusta kampuksella ja vuorovaikutusta muiden kanssa. Nyt on kuitenkin kivaa mennä kampukselle, opiskella yhdessä kavereiden kanssa ja tutustua samalla myös uusiin ihmisiin erilaisten ryhmätöiden kautta”, Jenni sanoo.

Vaihtohaussa opintomenestysindeksiin lasketaan vain Aallon tutkinto-oikeuden aikana tehdyt opinnot. Tämän takia siirtohaun kautta tulleen opiskelijan voi olla hankampi päästä opiskelijavaihtoon kaikkein kilpailluimpiin kandivaihtokohteisiin, mistä pieni miinus. Mutta vaihtoon kyllä pääsee, kunhan on joustavuutta kohteen suhteen. Uusi tilaisuus lähteä vaihtoon tulee maisterivaihteessa. 

Kutsuva Otaniemen kampus

Otaniemen kampuksella tapahtuu paljon, ja opiskelija- ja ainejärjestöt järjestävät aktiivisesti erilaisia tapahtumia ja vierailuja. 

”Kaikki järjestävät koko ajan jotain toimintaa ja on niin kiva, että paljon erilaisia tapahtumia, kuten asiantuntijaluentoja, yritysvierailuja, erilaisia verkosto- ja after work -tapaamisia. Ja tietysti myös bileitä on usein”, Lotta kertoo.

Pieni huoli siitä, löytyykö uudessa opiskelupaikassa kavereita, hälveni sekä Lotan että Jennin mielestä nopeasti opintojen alettua, sillä siirtohaun ja avoimen väylän kautta Aaltoon tulleiden opiskelijoiden yhteisen orientaatioviikon aikana löytyi heti kavereita. Oma aktiivisuus kuitenkin kannattaa, jos haluaa tutustua myös oman aineensa vanhempiin opiskelijoihin.

”Itse tutustuin oman pääaineeni opiskelijoihin tosi helposti, kun vain muistin olla aktiivinen. Ilmoittauduin esimerkiksi markkinoinnin opiskelijoiden järjestämälle ekskursiolle Varsovaan, vaikken tuntenut ketään. Ekskursion aikana tutustuin kuitenkin tosi moniin, ja nyt he kaikki ovat kavereitani”, Lotta kertoo. 

Myös Jenni kannustaa osallistumaan opiskelijajärjestöjen ja -kerhojen toimintaan. Aallossa vaihtoehtoja on paljon. 

”Tutustuin itse uusiin ihmisiin myös liityttyäni Aalto Investment Clubin hallitukseen, jossa on opiskelijoita eri vuosikursseilta”, hän kertoo.

Valoisa tulevaisuus odottaa

Valmistumisen jälkeen sekä Lottaa että Jenniä houkuttelee kansainvälinen ura, ja molemmat suunnittelevat tekevänsä maisteriopinnot jossakin Kauppakorkeakoulun monitieteisistä, kansainvälisistä ohjelmista. Esimerkiksi maisteriohjelmat International Design Business Management (IDBM), jossa on opiskelijoita kaikilta Aallon aloilta, ja Global Management, johon sisältyy kansainvälisesti erittäin arvostettu CEMS MIM -ohjelma, ovat harkinnassa.

Jenniä kiinnostavat kansainväliset työt rahoitusalalla ja hän kertoo oppineensa Aallossa valtavasti kasvuyrityksistä ja venture capital -sijoittamisesta. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Aalto-vuoden aikana selkiytyneet, oma tulevaisuus näyttäytyy valoisana, ja vuoden aikana on myös oppinut rakentamaan omaa tulevaisuuttaan. Myös Lotta on Aalto-vuoden aikana ymmärtänyt, miten paljon erilaisia mahdollisuuksia hänellä tulevaisuudessa on. Siksi hän haluaa panostaa opiskeluun täysillä ja pitää opinnot monipuolisina. 

Sekä Jenni että Lotta kannustavat kaikkia hakemaan rohkeasti Aaltoon sekä siirtohaussa että muita väyliä pitkin. Omat perustelunsa tälle kannustukselle Lotta tiivistää hienosti: 

”Aallossa näkee oman tulevaisuutensa mielenkiintoisena, isona ja kirkkaana. Aallossa uskaltaa unelmoida.”  

Siirtohaku järjestetään 2.5.2024 klo 8.00 – 16.5.2024 klo 15.00, ja siinä on mahdollista hakea suomenkieliseen Kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan. Opiskelijat valitaan suorittamaan KTK- ja KTM-tutkintoja. Lue lisää siirtohausta: https://www.aalto.fi/fi/hakijapalvelut/siirtohaku

Myös Jenni (@jennimariakatariina) ja Lotta (@lottaheinonenn) kertovat mielellään lisää omista siirtohakukokemuksistaan Instagramissa – laita viestiä ja kysy heiltä lisää!

Kuvat: Lotta Heinonen ja Jenni Kaiponen

Lue lisää

Students sitting and talking in the library

Siirtohaku

Voit hakea siirtohaussa Aalto-yliopistoon, jos sinulla on opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa yliopistossa, tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Hakijapalvelut
Students working in the School of Business

Ei pelkästään bisnestä

Tutkinto kauppatieteistä on paljon muutakin kuin pelkkää bisnestä. Se tuo mukanaan lukemattomia mahdollisuuksia vaikuttaa koko yhteiskuntaan ja meidän kaikkien tulevaisuuteen!

Opiskelijamme pääsevät pohtimaan monimutkaisia maailmanlaajuisia kysymyksiä, ja he oppivat ratkaisemaan juuri niitä tämän päivän ja tulevaisuuden haasteita, joilla on vaikutusta sekä meidän ihmisten elämään että meitä ympäröivään luontoon.

Tutustu kandidaatti- ja maisteriohjelmiimme, valitse suosikkisi, ja hae meille opiskelemaan!

Kauppakorkeakoulu
Karla Helenius Kauppakorkeakoululla

Siirtohaulla Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun

Motivoiva ilmapiiri houkutteli Karla Heleniuksen Vaasasta Otaniemeen. Aallossa hän arvostaa monipuolisia opintomahdollisuuksia, rentoja ja opinhaluisia opiskelukavereita sekä upeaa yritysyhteistyötä.

Uutiset
Picture of Aalto University School of Business

Siirtohaun kautta Aallon Kauppikseen

Monipuolinen kurssitarjonta, kansainvälisyys ja vilkas yritysyhteistyö houkuttelivat opiskelijat Vaasasta ja Jyväskylästä Otaniemeen.

Uutiset
IDBM students gathered around a table and drawing

International Design Business Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.

Koulutustarjonta
Two business students on the Aalto University campus in Otaniemi

Global Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Global Management -maisteriohjelmasta valmistuneet toimivat vastuullisina päätöksentekijöinä vaikutusvaltaisissa tehtävissä globaalissa ympäristössä. Opinnot kehittävät opiskelijoiden osaamista strategiassa, liiketoiminnan kehittämisessä, johtajuudessa ja eri liiketoimintaympäristöissä toimimisessa. Global Management yhdistää ainutlaatuisella tavalla kaksi arvostettua ohjelmaa: valmistuvat saavat sekä Kauppatieteiden maisterin tutkinnon että CEMSin myöntämän CEMS Master’s in International Management (MIM) -todistuksen.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.