Uutiset

Siirtohaulla Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun

Motivoiva ilmapiiri houkutteli Karla Heleniuksen Vaasasta Otaniemeen. Aallossa hän arvostaa monipuolisia opintomahdollisuuksia, rentoja ja opinhaluisia opiskelukavereita sekä upeaa yritysyhteistyötä.
Karla Helenius Kauppakorkeakoululla
Olen tavannut huippuporukkaa ja päässyt opiskelemaan juuri niitä asioita, jotka minua kiinnostavat, sanoo pian kauppatieteiden kandidaatiksi valmistuva Karla Helenius. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta.

Karla Helenius aloitti opinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa syksyllä 2020 tultuaan valituksi siirtohaun kautta. Pian kauppatieteiden kandidaatiksi valmistuva Helenius siirtyi Aaltoon Vaasan yliopistosta.

”Kuulin siirtohausta ystävältäni, joka oli myös hakemassa Aaltoon siirtohaulla, ja nyt opiskelemme molemmat Aallossa. Idea siirtohakuun tuli juuri ennen haun avautumista, kun huomasin suorittamieni kurssien keskiarvon olevan sen verran hyvä, että uskoin vaihdon olevan ehkä mahdollinen. Koin, että Aalto voisi tarjota minulle sopivan ympäristön, jossa ihmiset ovat motivoituneita ja haluavat pärjätä”, Helenius kertoo.

Heleniuksen pääaine on laskentatoimi, ja hän lukee sivuaineenaan rahoitusta. Numeroista hän on pitänyt aina niiden yksiselitteisyyden vuoksi: laskuille löytyy aina ainakin yksi oikea ratkaisu.

”Laskentatoimessa ja rahoituksessa pääsen miettimään numeroita syvemmin ja pohtimaan, mistä luvut tulevat ja mitä ne kertovat yrityksestä. Uskon, että saan opinnoistani loistavan pohjan työskentelemiseen melkein missä vain, sillä numeroymmärrystä tarvitaan kaikissa yrityksissä.”

Jos opiskelu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kiinnostaa hiukankin, suosittelen ehdottomasti hakemaan.

Karla Helenius

Huippuporukkaa ja hyödyllisiä suhteita

Aalto-yliopistoon siirtymistä Karla Helenius pitää edelleen erinomaisena ratkaisuna.

”Olen tavannut huippuporukkaa ja olen vielä entistäkin motivoituneempi opinnoistani. Olen päässyt opiskelemaan juuri niitä asioita, jotka minua kiinnostavat. Aalto tarjoaa todella monipuoliset mahdollisuudet opintoihin, ja Aallossa on myös upeaa yhteistyötä yritysten kanssa. Olen jo nyt päässyt solmimaan suhteita, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.”

Kuvassa näkyy toppatakkiin pukeutunut opiskelija Karla Helenius talvisessa maisemassa.
Kuva: Karla Helenius

Karla Helenius otettiin Aalto-yliopistossa hyvin vastaan, ja opinto-ohjaajat auttoivat kurssien hyväksilukujen kanssa ja muutenkin suunnittelemaan opinnot järkevästi. Joitakin kursseja hän joutui tekemään uudelleen, mitä hän piti hieman turhana. Porukkaan Helenius koki kuuluvansa ensimmäisestä päivästä lähtien.

”Osallistuminen orientaatioviikolle toista kertaa tuntui hiukan hassulta, varsinkin kun jouduin selittämään, miksi en ole täysin mursu*. Pääsin kuitenkin helposti mukaan porukkaan, sillä muun muassa avoimen väylän kautta tulleet opiskelijat olivat kanssani samassa tilanteessa. Jouduin tekemään joitain ensimmäisen vuoden opintoja samaan aikaan pääaineopintojen aloituksen kanssa, joten pääsin myös kursseilla tutustumaan laajasti koulun muihin opiskelijoihin. Ja vaikka opinnot Aallossa olivatkin korona-aikana täysin etänä, myös zoomissa on ollut mahdollista löytää uusia tuttavuuksia”, Helenius kertoo.

Rento ja kehittämishaluinen ilmapiiri ilahduttavat

Aalto-yliopistossa Helenius arvostaa motivoivaa ja rentoa ilmapiiriä, osaavia professoreita ja jatkuvaa kehittämisen halua. Erityisesti häntä on ilahduttanut ihmisten avoimuus ja halu tutustua uusiin ihmisiin ja asioihin sekä se, että Aallon opiskelijat ovat luontaisesti uteliaita ja haluavat oppia ja tietää lisää.

Myös opettajat ovat aktiivisesti yhteydessä opiskelijoihin, ja Helenius kertoo saaneensa monelta professorilta henkilökohtaista apua, mikä on entisestään nostanut opiskelumotivaatiota. Vaikka ilmapiiri Aallossa on rento, suurin osa opiskelijoista haluaa panostaa opiskeluun ja käyttää siihen aikaa, eivätkä esimerkiksi ryhmätyöt siksi ole yksin puurtamista.

”Koen opiskelun erittäin motivoivaksi, sillä Aalto tarjoaa laajat opintomahdollisuudet ja kursseista saa irti paljon muutakin kuin vastaukset tenttikysymyksiin”, Helenius sanoo.

”Esimerkiksi Capstone-kurssi on ollut tähänastisen opiskeluaikani mielenkiintoisin ja opettavaisin kurssi. Siinä mentiin opintojen ja töissä tarvittavan käytännön osaamisen rajapintaan, ja pääsin hyödyntämään aikaisemmin opetettuja asioita ja syventämään osaamistani asiantuntevan professorin opeilla. Opin kurssilla, kuinka laskennan asiantuntijat käyttävät teoriaa ja koulussa opittuja asioita työpaikalla, miten taloudellisia lukuja tulisi lukea ja mitä ne kertovat yrityksen tilanteesta. Lisäksi kirjoitimme 20-sivuisen lopputyön, joka toimi erinomaisena harjoitteluna kandityöhön.”

Aalto tarjoaa laajat opintomahdollisuudet ja kursseista saa irti paljon muutakin kuin vastaukset tenttikysymyksiin.

Karla Helenius

Opiskelijaelämää ja tulevaisuuden suunnitelmia

Suurin osa Heleniuksen opiskeluajasta on kulunut koronan varjossa, mutta pieniä tapahtumia on onnistuttu järjestämään. Nyt Helenius odottaa innolla haastatteluviikon lopussa vietettävää ensimmäistä kunnon opiskelijavappua. Opiskelijaelämä on muutenkin ollut iso ilonaihe.

Kuvassa on kesä, ja Karla Helenius istuu puiston penkillä syömässä pieniä leivoksia.
Kuva: Karla Helenius

”Hain heti Aaltoon tultuani mukaan opiskelijakerhojen ja -järjestöjen toimintaan ja pääsin laskentatoimen pääainejärjestöön Aalto Accountingiin. Halusin olla mukana kehittämässä pääainejärjestöämme ja tuoda esille sen, ettei laskentatoimi ole vain tilintarkastusta, vaikka itsekin luulin niin vielä ensimmäisenä opintovuotenani. Järjestötoiminnassa tutustuin muihin laskentatoimen opiskelijoihin eri vuosikursseilta ja pääsin mukaan Aalto Accountingin uudistusprojektiin sekä kehittämään järjestön some-ilmettä. Tämän vuoden olen keskittynyt työntekoon, mutta haen ehdottomasti taas ensi vuonna mukaan järjestötoimintaan.”

Tulevaisuuden uratavoitteena Karla Heleniuksella on päästä kokeilemaan konsultin työtä.

”Olen kiinnostunut melkein kaikesta, joten konsultointi tuntuu luontevalta yhdistelmältä taloutta ja muita mielenkiinnon kohteita. Toinen toiveeni on päästä työskentelemään kiinteistöjen parissa, mahdollisesti kiinteistösijoitukseen liittyvissä työtehtävissä.”

Siirtohaussa Aalto-yliopistoon hakemista harkitsevia Karla Helenius kannustaa hakemaan rohkeasti.

”Siirtohakuprosessi voi tuntua byrokraattiselta ja jäykältä, mutta voin omasta kokemuksestani sanoa, että se on kaiken vaivan arvoista. Jos opiskelu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa kiinnostaa hiukankin, suosittelen ehdottomasti hakemaan. Itse hain Aaltoon hieman kokeilumielellä, mutta nyt parin vuoden opintojen jälkeen en voisi kuvitellakaan opiskelevani missään muualla. Aina kannattaa yrittää!”

*Mursuiksi kutsutaan Kauppakorkeakoulun ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita.

Siirtohaussa 2.–16.5.2023 voi hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun suomenkieliseen kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan sekä englanninkielisiin Economics- ja International Business -kandidaattiohjelmiin. Kauppatieteiden kandidaattiohjelma, International Business -kandidaattiohjelma ja Economics-kandidaattiohjelma ovat Opintopolussa omina hakukohteinaan. Opiskelijat valitaan suorittamaan KTK- ja KTM-tutkintoja.

Siirtohaku

Voit hakea siirtohaussa Aalto-yliopistoon, jos sinulla on opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa yliopistossa, tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Lue lisää siirtohausta
Students sitting and talking in the library
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
@aallonteekkarit TikTok-tili
Opinnot Julkaistu:

Seuraa @aallonteekkarit-tiliä TikTokissa!

Tekniikan alan opiskelijoiden videot kertovat teekkarielämästä ja eri hakukohteista.
Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Flowers
Opinnot Julkaistu:

Kesän 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Löydät nyt kurssivalikostamme kesäkauden kurssit, joiden ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa tai toukokuussa.