Uutiset

43 % vastasi vuoden 2022 AllWell?-kyselyyn!

Kevään AllWell?-opiskelijahyvinvointikysely toteutettiin 16.2.-2.3.2022. Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston 2. vuoden kandi- ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille, mikä tarkoitti tänä vuonna noin 4700 opiskelijaa. Tästä joukosta 43 % opiskelijoista vastasi kyselyyn. AllWell kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita!
AllWell_small

Ensimmäisiä tuloksia

Kyselyssä mitataan opiskelijan opiskelukykyyn, opetukseen ja vertaistukeen liittyviä asioita. Kysely toteutetiin, kun pääosa opetuksesta on toteutettu vielä etäopetuksessa. Etäopetus ja pitkään jatkunut pandemia-aika on vaikuttanut monella tapaa opiskelijoiden jaksamiseen sekä opiskelukokemukseen, mikä näkyy myös AllWell?-tuloksissa. 

Tänä keväänä opiskelu-uupumisriskissä olevien opiskelijoiden osuus on hieman kasvanut edellistä vuodesta, kun tänä vuonna 24 % opiskelijoista on vaarassa uupua opinnoissaan (kevään 2021 luku 23 %). Opiskelu-uupumus on AllWell?-mittausten perusteella kasvanut pandemia-aikana.

Vertaistuki opinnoissa on edelleen heikentynyt, kun 34 % kyselyyn vastanneista opiskelijoista kokee jääneensä vaille vertaistukea. Kyselyyn vastanneista opiskelijoista 55 % kokee kuuluvansa johonkin opiskeluun liittyvään ryhmään, 18 % ei osannut sanoa, ja 28 % ei koe kuuluvansa mihinkään opiskeluun liittyvään ryhmään. Sosiaalisten kohtaamisten puute ja yksinäisyyden kokemukset opinnoissa ovat lisääntyneet merkittävästi kahden kuluneen vuoden aikana.

Positiivista kehitystä etäopetusaikana on tapahtunut kokemuksissa opetuksen linjakkuudessa, joka on parantunut kahtena viimeisenä vuotena. Opiskelijat antavat opettajille kiitosta etäopetuksen kehittymisestä kuluneena vuonna, sekä hyvinvoinnin ja kuormituksen huomioimisesta kurssien suunnittelussa ja työmäärässä. Vastausten perusteella lähiopetusta toivotaan edelleen enemmän, mutta toisaalta etäopetuksen tuoma joustavuus saa kiitosta.

Mitä seuraavaksi?

Kaikki kyselyyn vastanneet opiskelijat ovat saaneet omien vastaustensa perusteella vastapalautteen, jonka avulla pystyy lisäämään tuntemustaan itsestään opiskelijana. Koulut ja ohjelmajohtajat pääsevät tarkastelemaan oman koulun ja ohjelmansa tuloksia visualisoituina tuloskuvina ohjelmajohtajan raportilta, ja he saavat tukea opetuksen kehittämiseksi AllWell?-tulosten pohjalta. 

Tuloksia käsitellään koulujen ja ohjelmien tilaisuuksissa kevään ja vielä syksyn aikana. Tavoitteena on pitää tuloksia mukana opetussuunnitelmien, ohjelmien ja opetuksen kehittämisessä. Yliopiston palveluiden ja toiminnan kannalta tulokset antavat tärkeää tietoa siitä, mitä me voisimme yliopistona tehdä paremmin.

Seuraavan kerran kysely toteutetaan keväällä 2023.

Kiitos vielä tämän ja aikaisempien vuosien AllWell?-kyselyyn vastanneille opiskelijoille!   

AllWell?

AllWell? - Me välitämme! - Opiskelijoille suunnattu hyvinvointikysely toteutetaan 16.2.-2.3.

Opiskelijoiden hyvinvointi on meille tärkeää. Kartoitamme opiskeluhyvinvoinnin tilaa vuosittaisella AllWell?- kyselyllä, joka on auki jälleen 16.2.-2.3.2022. Kysely lähetetään toisen vuoden kandi- ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.

Uutiset
AllWell?

AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely

AllWell?-kysely on avoinna vuosittain kaikille toisen vuoden kandidaattiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.

Palvelut
AllWell Results in Power BI

AllWell? 2022 -tulokset ohjelmajohtajan työkalulla

AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely toteutettiin 16.2.-2.3. Keväästä 2021 alkaen kyselyn tulosten numeerinen data on luettavissa Power BI -raportilta, ohjelmajohtajan työkalulta. Vuoden 2022 tulokset on nyt julkaistu ja tuloksia pääsee tarkastelemaan Aalto Staff -tunnuksilla.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä
The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
First Time Manager program workshop with students / photo: Johnny Jussila/AaltoEE
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.