Uutiset

43 % vastasi vuoden 2022 AllWell?-kyselyyn!

Kevään AllWell?-opiskelijahyvinvointikysely toteutettiin 16.2.-2.3.2022. Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston 2. vuoden kandi- ja 1. vuoden maisteriopiskelijoille, mikä tarkoitti tänä vuonna noin 4700 opiskelijaa. Tästä joukosta 43 % opiskelijoista vastasi kyselyyn. AllWell kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita!
AllWell_small

Ensimmäisiä tuloksia

Kyselyssä mitataan opiskelijan opiskelukykyyn, opetukseen ja vertaistukeen liittyviä asioita. Kysely toteutetiin, kun pääosa opetuksesta on toteutettu vielä etäopetuksessa. Etäopetus ja pitkään jatkunut pandemia-aika on vaikuttanut monella tapaa opiskelijoiden jaksamiseen sekä opiskelukokemukseen, mikä näkyy myös AllWell?-tuloksissa. 

Tänä keväänä opiskelu-uupumisriskissä olevien opiskelijoiden osuus on hieman kasvanut edellistä vuodesta, kun tänä vuonna 24 % opiskelijoista on vaarassa uupua opinnoissaan (kevään 2021 luku 23 %). Opiskelu-uupumus on AllWell?-mittausten perusteella kasvanut pandemia-aikana.

Vertaistuki opinnoissa on edelleen heikentynyt, kun 34 % kyselyyn vastanneista opiskelijoista kokee jääneensä vaille vertaistukea. Kyselyyn vastanneista opiskelijoista 55 % kokee kuuluvansa johonkin opiskeluun liittyvään ryhmään, 18 % ei osannut sanoa, ja 28 % ei koe kuuluvansa mihinkään opiskeluun liittyvään ryhmään. Sosiaalisten kohtaamisten puute ja yksinäisyyden kokemukset opinnoissa ovat lisääntyneet merkittävästi kahden kuluneen vuoden aikana.

Positiivista kehitystä etäopetusaikana on tapahtunut kokemuksissa opetuksen linjakkuudessa, joka on parantunut kahtena viimeisenä vuotena. Opiskelijat antavat opettajille kiitosta etäopetuksen kehittymisestä kuluneena vuonna, sekä hyvinvoinnin ja kuormituksen huomioimisesta kurssien suunnittelussa ja työmäärässä. Vastausten perusteella lähiopetusta toivotaan edelleen enemmän, mutta toisaalta etäopetuksen tuoma joustavuus saa kiitosta.

Mitä seuraavaksi?

Kaikki kyselyyn vastanneet opiskelijat ovat saaneet omien vastaustensa perusteella vastapalautteen, jonka avulla pystyy lisäämään tuntemustaan itsestään opiskelijana. Koulut ja ohjelmajohtajat pääsevät tarkastelemaan oman koulun ja ohjelmansa tuloksia visualisoituina tuloskuvina ohjelmajohtajan raportilta, ja he saavat tukea opetuksen kehittämiseksi AllWell?-tulosten pohjalta. 

Tuloksia käsitellään koulujen ja ohjelmien tilaisuuksissa kevään ja vielä syksyn aikana. Tavoitteena on pitää tuloksia mukana opetussuunnitelmien, ohjelmien ja opetuksen kehittämisessä. Yliopiston palveluiden ja toiminnan kannalta tulokset antavat tärkeää tietoa siitä, mitä me voisimme yliopistona tehdä paremmin.

Seuraavan kerran kysely toteutetaan keväällä 2023.

Kiitos vielä tämän ja aikaisempien vuosien AllWell?-kyselyyn vastanneille opiskelijoille!   

AllWell?

AllWell? - Me välitämme! - Opiskelijoille suunnattu hyvinvointikysely toteutetaan 16.2.-2.3.

Opiskelijoiden hyvinvointi on meille tärkeää. Kartoitamme opiskeluhyvinvoinnin tilaa vuosittaisella AllWell?- kyselyllä, joka on auki jälleen 16.2.-2.3.2022. Kysely lähetetään toisen vuoden kandi- ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.

Uutiset
AllWell?

AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely

AllWell?-kysely on avoinna vuosittain kaikille toisen vuoden kandidaattiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.

Palvelut
AllWell Results in Power BI

AllWell? 2022 -tulokset ohjelmajohtajan työkalulla

AllWell?-opiskeluhyvinvointikysely toteutettiin 16.2.-2.3. Keväästä 2021 alkaen kyselyn tulosten numeerinen data on luettavissa Power BI -raportilta, ohjelmajohtajan työkalulta. Vuoden 2022 tulokset on nyt julkaistu ja tuloksia pääsee tarkastelemaan Aalto Staff -tunnuksilla.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.