Toimipisteet

Otaniemen ostoskeskus

Vanhana ostarina tunnetun Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen peruskorjaus alkoi maaliskuussa 2020 ja sen on tarkoitus valmistua toukokuussa 2021.
Old shopping centre in Otaniemi facade in the summer, with people walking by
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Alvar Aallon suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1961 ja siihen tehty laajennus valmistui vuonna 1968. Suojeltua rakennusta hallinnoi Otaniemen Liikekeskus Oy.

Otaniemen ostari on tuttu monelle kampuksella opiskelleelle ja asuneelle. Rakennusta on kuvattu siten myös kampusalueen käyntikorttina, sillä se on sisääntuloväylien luona ja keskeisellä sijainnilla yliopiston päärakennuksen Dipolin, Kandidaattikeskuksen ja Harald Herlin -oppimiskeskuksen läheisyydessä.

Ostarin valkoiset, rapatut seinät, suuret näyteikkunat ja koko rakennuksen pituinen käytävä sekä kaariaiheinen katto erottavat rakennuksen muista, punatiilisistä Alvar Aallon suunnittelemista tutkimus- ja opetusrakennuksista. 

Peruskorjaus valmistuu keväällä 2021

Peruskorjauksen myötä rakennus uudistetaan palvelemaan monipuolista liiketoimintaa ja talotekniikka uusitaan. Myös julkisivu kunnostetaan ja entisöidään. Kaikki vanhat ikkunat ja ulko-ovet kunnostetaan tai uusitaan vanhoja alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen. Ostari tulee jatkossakin toimimaan mielenkiintoisena ja vetovoimaisena kohtaamispaikkana liike- ja toimistotiloineen.

Korjaussuunnitelmat on tehty rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa. 

Alvar Aallon suunnittelema Otaniemen ostoskeskus peruskorjataan

Aalto-yliopiston kampuksella sijaitsevan, Otaniemen ostarina tunnetun rakennuksen peruskorjaus alkoi maaliskuussa 2020.

Lue lisää
Otaniemi's old shopping centre from air

Otaniemen ostoskeskus saa oman terassin

Terassi sijoittuu rakennuksen etupuolelle katetun kulkukäytävän edustalle ja valmistuu samassa aikataulussa muun peruskorjaushankkeen kanssa keväällä 2021.

Lue lisää
Ostoskeskus terassi havainnekuva
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu