Uutiset

Ostoskeskus A Blanc aukeaa Otaniemeen kesällä

Alvar Aallon suunnittelema ”Otaniemen vanha ostari”, nykyinen ostoskeskus A Blanc, uudistui peruskorjauksessa vanhaa kunnioittaen palvelemaan monipuolista liiketoimintaa.
Havainnekuva A Blanc -ostoskeskuksesta
Havainnekuva A Blanc -ostoskeskuksesta. Kuva: Arkkitehdit Q4 Oy

Ostoskeskus A Blancin kattava peruskorjaus on saatu valmiiksi. Alvar Aallon suunnittelema merkittävä rakennus uusittiin tukemaan alkuperäistä käyttötarkoitustaan Otaniemen kampusalueen ja ympäristön palvelukeskittymänä.

Aalto-yliopiston kampuksen ytimessä Alvarinaukion laidalla sijaitsevan ostoskeskuksen liikkeet avautuvat vaiheittain kesällä 2021, ja koko keskuksen avajaisjuhlallisuuksia vietetään torstaina 2. syyskuuta. Tiloja viimeistellään ja kalustetaan parhaillaan.

A Blancissa tulee toimimaan erikoisliikkeitä ja -palveluita, kuten parturi-kampaamo Shortcut AALTO, pukuvuokraamo Tapiolan Juhlapuku sekä Olut- ja wiskihuone Vesiheinä. Toisessa kerroksessa tulee sijaitsemaan Terveystalon Otaniemen päätoimipiste sekä toimistotiloja. Kampuksen toisena palvelukeskittymänä A Blanc muodostaa toimivan parin metroaseman kupeessa sijaitsevan kauppakeskus A Blocin kanssa.

Peruskorjaus valmistui vanhaa kunnioittaen

Arkkitehtitoimisto Alvar Aallon suunnittelema ostoskeskus uudistettiin peruskorjauksen myötä palvelemaan monipuolista liiketoimintaa. Kahdessa vaiheessa vuosina 1961 ja 1969 valmistuneen myymälärakennuksen peruskorjaus alkoi maaliskuussa 2020 ja päättyi toukokuussa 2021.

Ostoskeskuksen talotekniikka uusittiin ja julkisivut kunnostettiin ja entisöitiin. Viuhkamuotoinen alkuperäinen kuparikatto säilytettiin. Kaikki vanhat ikkunat ja ulko-ovet kunnostettiin tai uusittiin vanhoja alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen. Keskuksen edustalle valmistui samalla uusi laaja terassi asiakaspaikkoineen. Korjaussuunnitelmat tehtiin rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.

Peruskorjauksen myötä rakennus sai nimekseen ostoskeskus A Blanc. Nimen lähtökohtana on ostoskeskuksen valkoinen väri, joka erottaa rakennuksen alueen punatiilisistä Alvar Aallon suunnittelemista tutkimus- ja opetusrakennuksista. Nimen ”A”-etuliite viittaa Aalto-yliopistoon ja sen A-kirjaimesta muodostuvaan logoon, kuten muidenkin Otaniemen kampuksen palvelukonseptien nimissä.

Tutustu ostoskeskuksen liikkeisiin A Blancin verkkosivuilla ja seuraa keskuksen kuulumisia Facebookissa.

Rakennuksen osoite: Otakaari 27, Espoo
Rakennuttaja: Otaniemen Liikekeskus Oy
Pääurakoitsija: Pakrak Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Q4 Oy
Peruskorjauksen aikataulu: maaliskuu 2020–toukokuu 2021
Projektin verkkosivut

Ostoskeskuksen verkkosivut
Ostoskeskuksen Facebook-sivu

Lisätietoja:

Vuokraukseen liittyvät asiat:
Jenna Isokuortti, Head of Leasing and Sales, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
[email protected], 050 464 4020

Peruskorjaukseen liittyvät asiat:
Jarmo Wilander, johtaja, rakennuttaminen, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy
[email protected], 040 541 3304

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Kampus Julkaistu:

Pyörävarkaudet lisääntyneet kampuksella – muista lukita pyöräsi kunnolla

Kevään myötä pyörävarakaudet Aalto-yliopiston kampuksella ovat kasvaneet.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.