Tapahtumat

U-Create -symposiumi 2020: Luovuus?

This symposium intends to share experiences on creativity in education involving all schools of Aalto University.

-- Katso avoin haku alempana--

U-Create -symposiumin tavoitteena on edistää Aalto-yliopiston luovaa pedagogiaa jakamalla kokemuksia siitä mitä jo tapahtuu niin kampuksella kuin muissa Aallon yhteyksissä. Tapahtuman tavoitteena on lisäksi perustaa niiden opettajien yhteisö, jotka ovat kiinnostuneita poikkitieteellisistä lähestymistavoista ja uusien opetustapojen kehittämisestä.

Theme 2020: Creativity?

In this edition, the symposium goes beyond transdisciplinary teaching and focuses on creativity. The idea is to get to know and disseminate the most interesting practices as well as the fails and success stories in teaching around this major subject. The main objective is to nurture an evolving discussion on teaching creativity across fields.

What is creativity? Where is it? What does creativity do?

Is it possible to define creativity and teach or learn it? In which ways? How do we understand creativity and teach it in different areas, such as business, technology or arts? 

As the question mark indicates, the goal of the symposium is not to obtain precise answers but to explore “creativity” and see how it is currently being understood through different perspectives and across fields.  It also aims to understand the relevance given to “creativity” among other crucial skills to be addressed in our classrooms in all areas.

PRELIMINARY AGENDA

  • 13:00 Opening up/ Welcome 
  • 13:30 Guest speaker 1 (tbc)
  • 14:00 discussion & comments
  • 14:15 Guest speaker 2 (tbc)
  • 14:45 discussion & comments
  • 15:00 coffee break
  • From 15:30: open call speakers FLASH TALKS – 10min each
  • 17:00 happy hour & networking
Design_thinking_Mikko_Raskinen

Design Inside

Yhteiskuntien uudistaminen edellyttää maailman johtavia muotoiluun perustuvia käytäntöjä. Design Inside -aloitteella varmistetaan, että koko Aallossa on maailmanluokan valmiudet muokata ja tutkia ympäröivää maailmaa.

Tutkimus ja taide
Unexepected encounters exhibition: Matilda Tuure's colourful glass work presenting Bacterial Cellulose Samples

Yhteiskunnan uudistaminen taiteen, luovuuden ja muotoilun avulla

Aalto-yliopisto edistää luovuutta kaikilla aloilla ja kaikissa yhteisöissä. Yksi tavoitteistamme on yhteiskunnan uudistaminen taiteen, luovuuden ja muotoilun avulla. Olemme edelläkävijöitä taiteen ja luovien käytäntöjen yhdistämisessä tutkimukseen ja opetukseen.

Tutkimus ja taide
U Create Seminar on Creativity 2019

Monialainen U-Create -seminaari luovuudesta

Mikä on luovuuden merkitys ja tulevaisuus yhteiskunnassa, teollisuudessa ja yliopistoissa?

Tapahtumat
U-Create Teaching and Learning Seminar

U-Create -symposiumi: Taiteen ja muotoilun monialainen opetus

Tervetuloa Aalto-yliopiston järjestämään ensimmäiseen oppimisen ja opetuksen symposiumiin. Tavoitteena on jakaa taiteen ja muotoilun pedagogiikkaan liittyviä ideoita ja käytäntöjä aaltolaisten kesken.

Tapahtumat
U-Create seminar 2018 Art and Value

U-Create Seminar on Art and Value

U-Create Seminar 2018 on Art and Value is an open seminar for anyone interested in the active art scene of the Helsinki region.

Tapahtumat

Unfolded

Unfolded -lehti esittelee luovuuteen ja vastuullisiin muutoksiin liittyviä monialaisia hankkeita, kokeiluja ja ajattelumalleja.

Read more
Unfolded_logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: