Tapahtumat

Helsinki Design Week saapuu Otaniemeen syyskuussa 2021 – teemana resurssiviisaus

Mitä on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville? Ainakin luksusvärejä pelloilta, puettavia aurinkokennoja ja paljon muuta - tervetuloa kurkistamaan tulevaan!
Resource Wisdom - Designs for a Cooler Planet 2021
Visuaalinen ilme: Aino Salonen & Oona Raadelma

Resurssiviisautta on kyky käyttää raaka-aineita, energiaa, tuotteita, aikaa tai tiloja harkiten. Viisas suunnittelu on huolenpitoa tulevaisuudesta: se edistää hyvinvointia sekä ottaa huomioon nykyisten valintojemme vaikutukset tuleviin sukupolviin, yhteiskuntaan ja luonnon monimuotoisuuteen.

Suomessa vahva luontosuhde yhdistyy korkeaan teknologia- ja muotoiluosaamiseen. Monimutkaiset ongelmat ratkeavat tekemällä yhteistyötä tieteenalojen ja organisaatiorajojen yli. Ennakkoluulottomista kokeilusta voi syntyä esimerkiksi aurinkokennovaatteita tai ylellisiä värejä, jotka ovat peräisin kotipitäjän pelloilta.

Designs for a Cooler Planet -näyttely esittelee kolmen teeman kautta kolmekymmentä aaltolaisten tutkimushanketta. Esillä on kokeiluja ja ideoita, jotka voivat johtaa viisaampaan tulevaisuuteen. Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan verkkotapahtumiin!

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin, Uuden eurooppalaisen Bauhausin ja Tutkitun tiedon teemavuoden virallista ohjelmaa.

#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #NewEuropeanBauhaus #tttv21

Other Kinds of Fashion design: Sofia Ilmonen photo_ Juho Huttunen
Hyèresin muotikilpailun finalisti Sofia Ilmosen modulaarinen vaate. Kuva: Juho Huttunen

Parempaa ylle 

Pukeudumme joka päivä: vaatteet suojaavat meitä, ja ilmaisemme itseämme niiden avulla. Synteettiset tekstiilit, värit ja käsittelyaineet ovat tehneet vaatteista edullisia, mutta ne kuormittavat ympäristöä.

Voimme pukeutua paremmin, kun suunnittelemme koko ketjun valmistuksesta käyttöön ja uudelleen kierrätykseen nykyistä viisaammin. Näyttely esittelee joukon kiinnostavia kokeiluja: ylellisiä luonnonvärejä, puettavia aurinkokennoja, kestävän pukeutumisen uutta estetiikkaa ja paljon muuta.

Wood Wonders exhibition's wooden scale models: Photo: Tiina Toivola
Puisia pienoismalleja. Kuva: Tiina Toivola

Vaalitut ympäristöt 

Yhteisestä ympäristöstämme huolehtiminen rikastaa luontoa, paikallisidentiteettejä ja hyvinvointiamme. Monimuotoisuus edellyttää sopusointua luonnon ja kulttuuriperintöjen kanssa – samalla syntyy huolehtiva asenne yhteistä ympäristöä kohtaan.

Tutustu siihen, millaista arkkitehtuuria kannattaa tehdä herkälle arktiselle alueelle tai mitä kaikkea puusta voi rakentaa. Millaista on kulttuurisesti sensitiivinen ja luontoa kunnioittava arkkitehtuuri ja muotoilu? Millaisia uusia suunnittelutyökaluja näiden näkökulmien huomioimiseen on kehitetty?

Biomaterials Photo: Eeva Suorlahti
Biomateriaaleja Kuva: Eeva Suorlahti

Ikuiset materiaalit 

Kehitämme materiaaleja, jotka eivät ole kertakäyttöisiä vaan uusiutuvat, kiertävät ja muuttavat muotoaan ikuisesti. Samalla huolehdimme siitä, että kulutamme resursseja maailman kantokyvyn puitteissa. Resurssiviisaus tarkoittaa materiaalien ja energian kulutuksen minimointia sekä kierrätettyjen ja uusiutuvien materiaalien suosimista.

Esillä on lupaavia prototyyppejä mikrobien avulla valmistetuista kännykän kuorista puuvaahtoon, joka soveltuu eristeeksi ja pakkausmateriaaliksi. Voit myös tutustua miten metsäteollisuuden sivuvirrasta, ligniinipolymeerista, voi syntyä täysin uudenlaisia tuotteita.

 

Tutustu aiempiin tapahtumiin:

Designs for a Cooler Planet 2020: Race for the Future

Designs for a Cooler Planet — Helsinki Design Week Otaniemessä

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden inspiroimia tulevaisuuden konsepteja.

Uutiset
Designs for a Cooler Planet

Designs for a Cooler Planet -näyttelykokonaisuus

Yksitoista Helsinki Design Week -näyttelyä ilmastoystävällisistä valinnoista ja tulevaisuuden konsepteista syyskuun ajan Otaniemessä.

Tapahtumat
Aalto Everyday Experiments Design for Government Photo: Valentina Casalini

Beyond sustainability-as-usual: co-creating transformative change in sustainable living

Aallon Bauhaus-päätapahtumassa pureudutaan radikaalin mullistaviin kysymyksiin.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu