Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Kiitos lahjoittajillemme!

Jokainen lahjoitus on meille merkityksellinen. Yhdessä voimme rakentaa kestävämpää tulevaisuutta.
Thin breads in different colours made of glass hanging in a pole
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun suurlahjoittajateos Bread for the Coming, Liv Telivuo. Kuva: Anne Kinnunen

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu edeltäjineen on kouluttanut luovien alojen ammattilaisia jo yli 150 vuoden ajan. Vuosien varrella työtämme ovat tukeneet lukuisat yksityishenkilöt, yhteisöt ja yritykset. Haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia lahjoittajiamme Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tukemisesta: olette mahdollistamassa luovien alojen osaajien koulutusta, tutkimusta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta myös tulevaisuudessa.

Koulumme on kansainvälistä huippua. Lahjoitukset mahdollistavat osaltaan korkeatasoiset fasiliteetit sekä tilaa uusien asioiden kokeilulle - ja että suomalainen taiteen ja suunnittelun koulutus on maailman kärkeä myös tulevaisuudessa.

Lahjoittajiemme huomiointi 

Jokainen lahjoitus on meille merkityksellinen. Tätä symboloivat kaksi opiskelijoidemme suunnittelemaa lahjoittajateosta Bread for the Coming ja Huhta, jotka sijaitsevat Väreen pääaulassa. Teosten yhteydessä on nimitaulu, johon on lahjoittajan halutessa kaiverrettu jokaisen, Aalto-yliopiston perustamisesta lähtien yhteensä yli 250 euroa lahjoittaneen tukijamme nimi. Lisäksi kaikki Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun lahjoittajat tulevat halutessaan huomioiduiksi Aalto-yliopiston verkkosivuilla.  

Lahjoittajien nimilistaa päivitetään yhdestä kahteen kertaa vuodessa. Aiemmat ja uudet lahjoitukset lasketaan yhteen eli jos olet aiemmin lahjoittanut esimerkiksi 50 euroa, uusi vähintään 200 euron lahjoitus tarjoaa mahdollisuuden näkyvyyteen lahjoittajateoksen yhteydessä. Nimi teosten yhteydessä on lahjoittajakohtainen eli lahjoittajan nimi on esillä vain kertaalleen lahjoitetusta kokonaissummasta riippumatta.

Yhdessä voimme avata ovet sinne, minne luovuus, ennakkoluuloton suunnittelu, muotoilu ja taide eivät ole vielä tietään löytäneet.”

Dekaani Tuomas Auvinen, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
A circular 'bread' of glass, a piece of art work for honoring the donators for the School of Arts, Design and Architecture
Bread for the Coming -teos, Liv Telivuo. Kuva: Anne Kinnunen

Lahjoittajateokset

Bread for the Coming 

Suurlahjoittajateos on saanut inspiraationsa perinteisestä suomalaisesta leipävartaasta, jossa reikäleipiä on ollut tapana kuivattaa ja säilyttää. Lasiset leivät ”tuovat leivän pöytään” eli symboloivat rahaa ja resursseja tulevaisuuden luovien alojen ammattilaisten kouluttamiseen. Yksi leipä symboloi yhtä suurta lahjoitusta. Teoksen nimi “Bread for the Coming” kertoo lahjoituksien merkityksestä tulevaisuuden opiskelijoille.

Teos koostuu käsinpuhalletuista lasikappaleista, leivistä, ja kahdesta terästangosta. Leipiä on kolmea eri väriä: musta, vihreä ja valkoinen. Musta leipä on puhallettu käyttäen opaakkia metallihohtoväriä. Vihreä leipä on läpinäkyvä mutta samalla myös kiiltävä. Valkoinen leipä on hiekkapuhallettu, mikä muodostaa esineeseen mattapinnan. Teoksen on suunnitellut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun maisteriopiskelija Liv Telivuo ja se on toteutettu koulun työpajoilla.

Materiaalit: Lasi, teräs
Valmistustekniikka: Lasin käsinpuhallus ja hiekkapuhallus, metalliosien hitsaus ja patinointi
Valmistumisvuosi: 2023

Pieces of glass hanging from the ceiling, an art work by Sesilia Pirttimaa, for honoring the donators for the School of Arts, Design and Architecture
Huhta-teos, Sesilia Pirttimaa. Kuva: Anne Kinnunen

Huhta 

Pienlahjoittajateos koostuu 870 käsin valmistetusta lasiosasta, jotka on valettu kirkkaasta lasista. Teos on ripustettu Väreen pääaulan portaikon yllä olevaan kattosyvennykseen, jossa lasiosat muodostavat eloisan, kevyesti ilmavirran mukana keimailevan kokonaisuuden. Teoksen on suunnitellut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun maisteriopiskelija Sesilia Pirttimaa ja se on toteutettu koulun työpajoilla.

"Huhta on kaskettu havumetsä, joka tuottaa parhaimmillaan kaksi viljavaa satoa hedelmälliselle maaperälle. Tämä koulu on se hedelmällinen maaperä, jossa ihmiset, opiskelijat, saavat oppia, kasvaa ja kypsyä ruistähkän tavoin elämää varten. Teos on parhaimmillaan kirkkaina päivinä, jolloin se hohtaa kauneimmin ja tuo lahjoittajille arvokkuutta". Pirttimaa kuvailee.

Materiaalit: Lasi, teräs
Valmistustekniikka: Uunivalu käsin valmistettuihin kipsi-kvartsimuotteihin
Valmistumisvuosi: 2023

Työryhmä:

Bread for the Coming

Lasinpuhaltajat: Slate Grove, Zachary Compton 
Metalliosien valmistus: Maria Mastola, Teemu Mäntylä
Ohjaava opettaja, projektikoordinaattori: Kirsti Taiviola
Kiitosesineen pakkauksen suunnittelu: Markus Joutsela

Huhta

Lasipajan mestari: Slate Grove
Ohjaava opettaja, projektikoordinaattori: Kirsti Taiviola
Projektin tuotantovaiheen assistentti: Ruut Launo


 

A purse made of leather-like material created from flower waste, red roses stand out from the purse

Lahjoita tänään

Muotoillaan yhdessä kestävää tulevaisuutta!
Design by Sushant Passi

Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle

Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.

Uutiset
Students at the campus.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö lahjoittaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun koulutusalalle

Säätiö tukee tieteellistä tutkimusta, jonka painopiste on henkisen hyvinvoinnin vaikutuksessa fyysiseen terveyteen. Tämä on keskeinen näkökulma esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin opetuksessa ja tutkimuksessa Aallossa.

Uutiset
Aalto_glass_challenge_2018_Jaea Chang_Glass_Lake_Photo_Anne_Kinnunen_KDQ0207.jpg

Koneen Säätiöltä 800 000 euron lahjoitus Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle

Lahjoituksellaan säätiö haluaa tukea erityisesti taiteen tutkimusta ja taiteellista tutkimusta. Taustalla on toive turvata oppialojen moninaisuutta ja tutkimuksen vapautta koulutusaloilla, jotka ovat kärsineet rahoitusleikkauksista ja koulutuspolitiikan priorisoinneista.

Uutiset
Tuomas Auvinen, Rafaela Seppälä ja Marjo Miettinen_kuva Mikko Raskinen

Rafaela Seppälä lahjoittaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle 500 000 euroa

Huomattava lahjoitus on osa kesäkuun loppuun asti jatkuvaa valtion vastinrahakampanjaa.

Uutiset
A colourful object from the Designs for a Cooler Planet exhibition.
Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: