Palvelut

Opiskelijoiden asuminen

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä, mutta yliopisto tarjoaa tukea tilanteen ratkaisemiseksi.
Organization & Management

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS (hoas.fi) sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY (ayy.fi) ovat pääasialliset Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille opiskelija-asuntoja tarjoavat toimijat.

Opiskelija-asuntoa haetaan suoraan HOAS:n ja AYY:n internetsivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa Mikkelin opiskelija-asunnot Oy, MOAS (moas.fi).

Valitettavasti HOAS ja AYY eivät pysty tarjoamaan asuntoa kaikille halukkaille. Yksityiset vuokra-asuntomarkkinat ovat kuitenkin laajat ja monipuoliset, vaikkakin pääkaupunkiseudun hintataso on korkea.

Tutkinto-opiskelijat

HOAS, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö

HOAS tarjoaa soluasumista, perheasuntoja sekä yksiöitä. Asunnot ovat kalustamattomia. Asuntojen ja soluhuoneiden vuokrataso HOAS:lla on huokea (n. 200–900€ kk) vapaisiin markkinoihin verrattuna. Vuokra sisältää yleensä laajakaistayhteyden, veden ja sähkön.

Asuntoa voi hakea aikaisintaan neljä kuukautta ennen asunnon tarvetta. Voit hakea asuntoa vasta kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Opiskelija-asunnot ovat haluttuja ja etenkin syksyisin hakijoita on ruuhkaksi asti. Kannattaa siis varautua jonottamaan asuntoa useitakin kuukausia. Kaikille hakijoille ei voida luvata opiskelija-asuntoa opiskelujen alkamisajankohdasta eteenpäin.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

HOAS

[email protected]

puh. 09 549 900

AYY, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

AYY:llä on noin 2500 asuntoa, joita vuokrataan Aalto-yliopiston läsnäolevaksi ilmoittautuneille ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneille opiskelijoille. Asunnot sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä ja ne ovat kalustamattomia. Vuokra sisältää veden ja internetyhteyden.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

AYY 

AYY Otaniemen asumistoimisto:

Käyntiosoite: Otakaari 11, Espoo

[email protected]

puh: 050 520 9410

MOAS,  Mikkelin opiskelija-asunnot OY

Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa MOAS (moas.fi). MOASilla on tarjottavana yli 1100 asuntopaikkaa. Asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus, joka löytyy MOASin internetsivuilta.

Mikkelin Seudun Opiskelija-Asunnot Oy

Savilahdenkatu 10 A

50100 Mikkeli

puh: 015 150 065

[email protected]

Jatko-opiskelijat

Jatko-opiskelijat ovat pääasiassa yksityisten markkinoiden asuntotarjonnan varassa. AYY ei pysty tarjoamaan asuntoja jatko-opiskelijoille ja HOASin jatko-opiskelijoille suunnattu tarjonta on niukkaa.

Töölön Tornit, kansainvälinen tutkija-asuntola

Aalto-yliopistoon saapuvat ulkomaiset jatko-opiskelijat voivat majoittua Aalto-yliopiston tutkija-asuntola Töölön Torneihin enintään puoleksi vuodeksi.

Lisätietoa Töölön torneista

Anttikorppi opiskelija-asuntola

Helsingin Koskelassa sijaitseva Anttikorppi-asuntola (entinen Cimon asuntola) tarjoaa kalustettuja huoneita jaetussa huoneistossa lähinnä Suomessa opiskeleville ulkomaisille opiskelijoille. Asuntolassa on yhteensä 99 soluhuonetta ja 3 pientä perheasuntoa.

Asuntolassa on kaikille asukkaille yhteinen kerhohuone, pesutupa, sauna ja kuntosali.

Lisätietoa ja varaukset: anttikorppi.com       

Asuntoja yksityisillä markkinoilla

Opiskelijoille ja Aaltolaisille suunnattuja asuntofoorumeita

Yleisiä asuntofoorumeita

Väliaikainen majoitus

Asumisen palvelut

Forenom

Forenom on yksityinen yritys, joka vuokraa kalustettuja, eri kokoisia ja tasoltaan erilaatuisia asuntoja. Vuokra-aika on joustava. Vuokra sisältää aina kalusteet ja astiat, sähkön, veden, television sekä tyynyt ja peitot.

Muita majoittautumisvaihtoehtoja

Helsingin kaupungin VisitHelsinki (visithelsinki.fi)-matkailusivuilta löytyy hyvä listaus Helsingin majoituspalveluista.

Espoon kaupungin VisitEspoo (visitespoo.fi)-matkailusivuilta löytyy Espoon kaupungissa toimivien majoittautumisvaihtoehtojen yhteystietoja.

Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu