Palvelut

Opiskelijoiden asuminen

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä, mutta yliopisto tarjoaa tukea tilanteen ratkaisemiseksi.
Organization & Management

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS (hoas.fi) sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY (ayy.fi) ovat pääasialliset Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille opiskelija-asuntoja tarjoavat toimijat.

Opiskelija-asuntoa haetaan suoraan HOAS:n ja AYY:n internetsivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa Mikkelin opiskelija-asunnot Oy, MOAS (moas.fi).

Valitettavasti HOAS ja AYY eivät pysty tarjoamaan asuntoa kaikille halukkaille. Yksityiset vuokra-asuntomarkkinat ovat kuitenkin laajat ja monipuoliset, vaikkakin pääkaupunkiseudun hintataso on korkea.

Tutkinto-opiskelijat

HOAS, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö

HOAS tarjoaa soluasumista, perheasuntoja sekä yksiöitä. Asunnot ovat kalustamattomia. Asuntojen ja soluhuoneiden vuokrataso HOAS:lla on huokea (n. 200–900€ kk) vapaisiin markkinoihin verrattuna. Vuokra sisältää yleensä laajakaistayhteyden, veden ja sähkön.

Asuntoa voi hakea aikaisintaan neljä kuukautta ennen asunnon tarvetta. Voit hakea asuntoa vasta kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Opiskelija-asunnot ovat haluttuja ja etenkin syksyisin hakijoita on ruuhkaksi asti. Kannattaa siis varautua jonottamaan asuntoa useitakin kuukausia. Kaikille hakijoille ei voida luvata opiskelija-asuntoa opiskelujen alkamisajankohdasta eteenpäin.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

HOAS

[email protected]

puh. 09 549 900

AYY, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

AYY:llä on noin 2500 asuntoa, joita vuokrataan Aalto-yliopiston läsnäolevaksi ilmoittautuneille ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneille opiskelijoille. Asunnot sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä ja ne ovat kalustamattomia. Vuokra sisältää veden ja internetyhteyden.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

AYY 

AYY Otaniemen asumistoimisto:

Käyntiosoite: Otakaari 11, Espoo

[email protected]

puh: 050 520 9410

MOAS,  Mikkelin opiskelija-asunnot OY

Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa MOAS (moas.fi). MOASilla on tarjottavana yli 1100 asuntopaikkaa. Asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus, joka löytyy MOASin internetsivuilta.

Mikkelin Seudun Opiskelija-Asunnot Oy

Savilahdenkatu 10 A

50100 Mikkeli

puh: 015 150 065

[email protected]

Jatko-opiskelijat

Jatko-opiskelijat ovat pääasiassa yksityisten markkinoiden asuntotarjonnan varassa. AYY ei pysty tarjoamaan asuntoja jatko-opiskelijoille ja HOASin jatko-opiskelijoille suunnattu tarjonta on niukkaa.

Töölön Tornit, kansainvälinen tutkija-asuntola

Aalto-yliopistoon saapuvat ulkomaiset jatko-opiskelijat voivat majoittua Aalto-yliopiston tutkija-asuntola Töölön Torneihin enintään puoleksi vuodeksi.

Lisätietoa Töölön torneista

Anttikorppi opiskelija-asuntola

Helsingin Koskelassa sijaitseva Anttikorppi-asuntola (entinen Cimon asuntola) tarjoaa kalustettuja huoneita jaetussa huoneistossa lähinnä Suomessa opiskeleville ulkomaisille opiskelijoille. Asuntolassa on yhteensä 99 soluhuonetta ja 3 pientä perheasuntoa.

Asuntolassa on kaikille asukkaille yhteinen kerhohuone, pesutupa, sauna ja kuntosali.

Lisätietoa ja varaukset: anttikorppi.com       

Asuntoja yksityisillä markkinoilla

Opiskelijoille ja Aaltolaisille suunnattuja asuntofoorumeita

Yleisiä asuntofoorumeita

Väliaikainen majoitus

Asumisen palvelut

Forenom

Forenom on yksityinen yritys, joka vuokraa kalustettuja, eri kokoisia ja tasoltaan erilaatuisia asuntoja. Vuokra-aika on joustava. Vuokra sisältää aina kalusteet ja astiat, sähkön, veden, television sekä tyynyt ja peitot.

Muita majoittautumisvaihtoehtoja

Helsingin kaupungin VisitHelsinki (visithelsinki.fi)-matkailusivuilta löytyy hyvä listaus Helsingin majoituspalveluista.

Espoon kaupungin VisitEspoo (visitespoo.fi)-matkailusivuilta löytyy Espoon kaupungissa toimivien majoittautumisvaihtoehtojen yhteystietoja.

Katso myös

Vuokraa asuntosi aaltolaiselle

Haluatko aaltolaisen vuokralaiseksi? Voimme auttaa, lue lisää.

Two people in computer science building

Asumisen käytännön asiat

Käytännön asioita asumiseen liittyen. Vinkkejä muun muassa sähköön, vesimaksuun, lämmitykseen, internettiin, kotivakuutukseen ja huonekaluihin liittyen.

Home office
Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu