Opiskelu Aallossa

Haku Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan, taiteen kandidaatti ja taiteen maisteri (3v + 2v)

Haku englanninkieliseen Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään 5.-19.1.2022. Haku koskee syksyllä 2022 alkavia opintoja. Hakijat valitaan suorittamaan taiteen kandidaatin ja taiteen maisterin tutkintoa.
students-design-shop-installation

Valintojen aikataulu

Haku Bachelor’s Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa.

Valintojen aikataulu 2022

15.12.2021

Ennakkotehtävät julkaistaan

5.1.2022 klo 8.00

Hakuaika alkaa

19.1.2022 klo 15.00

Hakuaika päättyy

26.1.2022 klo 15.00

Ennakkotehtävät palautettava viimeistään (kaikki hakijat)

Maksuvelvollisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki hakijat)

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (ennen kevättä 2022 valmistuneet sekä keväällä 2022 valmistuvan ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

Kielitestitulokset toimitettava viimeistään

17.3.2022

Tieto ennakkotehtävistä jatkoon pääsystä lähetetään hakijoille

Valintakoetehtävät lähetetään ennakkotehtävistä jatkoon päässeille hakijoille

31.3.2022 klo 15.00

Valintakoetehtävät palautettava viimeistään

6.4.2022 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (keväällä 2022 valmistuvan IB-, EB- tai DIA-/RP-tutkinnon perusteella hakevat)

2.5.2022

Haastattelukutsut lähetetään hakijoille viimeistään

9.-13.5.2022

Haastattelut

3.6.2022

Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään

10.6.2022

Hakukelpoisuuden osoittavan tutkinnon valmistuttava viimeistään (suomalaisen ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat)

15.7.2022 klo 15.00

Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2022 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

15.7.2022 klo 15.00 Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään
2.8.2022 klo 15.00

Hyväksyminen varasijoilta päättyy

Elo-syyskuu 2022 Opinnot alkavat uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Kuka voi hakea?

 • Suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate -tutkinto (IB)
 • European Baccalaureate -tutkinto (EB)
 • Deutsches Internationales Abitur-tutkinto (DIA) tai Reifeprüfung-tutkinto (RP) Suomessa
 • Ulkomainen tutkinto, joka kyseisessä maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin, esim. high school diploma (hakulomakkeella vaihtoehto: “muualla kuin Suomessa suoritettu toisen asteen koulutus, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluun”) 
 • Ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto
 • Advanced International Certificate of Education –tutkinto (AICE) 

Tämän lisäksi hakukelpoisia ovat myös hakijat 

 • joille on myönnetty opiskeluoikeus yliopistotutkintoon Suomessa 

 • joilla on Suomessa suoritettu korkeakoulututkinto tai ulkomailla suoritettu vähintään kandidaatintutkintoa vastaava tutkinto 

Valinta Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan perustuu ennakkotehtäviin,  valintakoetehtäviin ja haastatteluun.

Hakukohteet ja aloituspaikat

Aalto-yliopistossa on tarjolla yksi englanninkielinen kandidaattiohjelma taiteiden alalla. Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmassa on 42 aloituspaikkaa vuonna 2022.

Lisätietoa ohjelmasta (aalto.fi)Koulutus Opintopolussa (opintopolku.fi)

Miten haen?

Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiopintoihin haetaan valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa. Hakemuksen voi jättää vain hakuaikana 5.-19.1.2022. Löydät Opintopolusta myös koko Aalto-yliopiston koulutustarjonnan.

Opintopolku.fi

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2022 hauissa. Jos haet englanninkieliseen Design-hakukohteeseen, et voi kevään toisessa yhteishaussa hakea Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin taiteiden alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Huomaathan, että voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta kaikki kevään haut huomioiden (yhden korkeakoulupaikan säännös).

Lisätietoa yhden paikan säännöksestä (opintopolku.fi)

Valintamenettely

Valinta Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan on monivaiheinen. Valinta perustuu hakijan toimittamiin ennakkotehtäviin ja valintakoetehtäviin sekä haastatteluun.

Ennakkotehtävät arvostellaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Vain ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet hakijat kutsutaan osallistumaan valinnan muihin vaiheisiin. Valintakoetehtävät arvioidaan asteikolla 0-75 ja haastattelu asteikolla 0-25, jolloin korkein mahdollinen yhteispistemäärä on 100 pistettä. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintakoetehtävistä ja haastattelusta saatavan yhteispistemäärän perusteella. Hakijoita voi karsiutua kunkin vaiheen jälkeen.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Päivitetty 17.1.2022 Ohjeistus lopullisten IB-arvosanojen toimittamisesta keväällä 2022 valmistuville

Vaaditut hakemuksen liitteet tulee ladata hakulomakkeelle annettuihin määräaikoihin mennessä. Kaikkien hakijoiden tulee osoittaa hakukelpoisuutensa toimittamalla vaaditut hakukelpoisuuden osoittavat liitteet.

Hakemuksen liitteet ladataan Opintopolun hakulomakkeelle, mieluiten PDF-tiedostoina. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Pääset muokkaamaan hakemustasi ja lataamaan liitteitä Oma Opintopolku -palvelussa. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua, pääset muokkaamaan hakemustasi ja liitteitäsi sähköpostiisi lähetetyssä vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Voit muokata hakemuksesi tietoja vain hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen voit ladata liitteitä hakemukselle liitekohtaiseen määräaikaan saakka. Liitteiden tallennuksen määräajat näet hakulomakkeella liitekohtaisesti sekä alla olevista ohjeista.

Ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen (opintopolku.fi)

Kielitaitovaatimukset

23.12.2021: Tarkennettu YKI-testin toimittamistapaa

Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelman opetus tapahtuu englannin kielellä, joten kaikkien hakijoiden tulee osoittaa riittävä englannin kielen taito. Hakija, joka ei osoita kielitaitoaan, ei voi tulla valituksi ohjelmaan.

Kielitaidon voi osoittaa virallisella kielitestituloksella tai suomalaisen tai kansainvälisen ylioppilastutkinnon (IB-, EB- tai DIA-/RP-tutkinto) englannin kielen arvosanalla.

Huom! Kielitaitoa ei voi osoittaa kansallisten ylioppilastutkintojen arvosanoilla (poikkeuksena suomalainen ylioppilastutkinto).

Erillistä kielitestiä ei tarvita, mikäli hakija on suorittanut perusopetuksen, toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon englannin kielellä EU-/ETA-maassa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Kanadassa, Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa. Näiden hakijoiden on osoitettava englannin kielen taitonsa toimittamalla tutkintotodistus. Jos koulutus on suoritettu EU-/ETA-maassa, tutkintokielen tulee käydä selvästi ilmi tutkintotodistuksesta tai muusta koulun antamasta virallisesta dokumentista.

 • Jos englannin kielitestistä vapauttava tutkinto on sama tutkinto, joka antaa hakijalle hakukelpoisuuden, ja hakija suorittaa tutkinnon keväällä 2022, dokumenttien toimittamisen määräaika on 26.1.2022.
 • Jos englannin kielitestistä vapauttava tutkinto on jokin muu tutkinto (ei hakukelpoisuuden antava), tutkinto on oltava kokonaan suoritettu, ja tutkintotodistuksen toimittamisen määräaika on 26.1.2022.

Huomioithan, että jos todistat kielitaitosi virallisen kielitestin tuloksella, tulee virallisen kielitestituloksen olla Aalto-yliopiston käytettävissä viimeistään 26.1.2022 klo 15.00 mennessä.

Englannin kielitaidon voi osoittaa seuraavilla tavoilla

Muita kuin alla mainittuja kielitestejä ei hyväksytä. Jos hakijalla on useita testituloksia, paras voimassa oleva ja haun määräaikaan mennessä saapunut virallinen testitulos huomioidaan valinnassa. Eri testikertojen tuloksia ei voi yhdistellä (esim. TOEFL MyBest scores ei kelpaa).

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Suomessa ovat käytössä lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

Valinnan tulokset

Valinnan tulokset julkaistaan Opintopolku-palvelussa viimeistään 3.6.2022. Valinnan tuloksen näet kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Lisäksi kaikille hakijoille lähetetään sähköinen tuloskirje sähköpostitse. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua, odota tuloskirjeen saapumista.

Yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot sekä asiakaspalvelun aukioloajat löydät Yhteystiedot -sivulta.

Hakukohde

Studies_Unto_Rautio

Bachelor's Programme in Design

The Aalto School of Arts, Design and Architecture is one of the most prestigious design schools in the world and the leading design school in Northern Europe. The Bachelor’s Programme in Design prepares students for designing future products, services and systems in a creative and critical manner. Design as a concept is no longer linked to purely physical objects but digital experiences and abstract concepts as well, enhancing its power to shape the world. Thus, students are given the freedom to define themselves as designers, each finding their own ways of working and direction when exploring problems, developing solutions and forming opportunities.

Koulutustarjonta
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu