Opiskelu Aallossa

Haku Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan, taiteen kandidaatti ja taiteen maisteri (3v + 2v)

Haku englanninkieliseen Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään 7.-20.1.2021. Haku koskee syksyllä 2021 alkavia opintoja. Hakijat valitaan suorittamaan taiteen kandidaatin ja taiteen maisterin tutkintoa.
students-design-shop-installation

Valintojen aikataulu

Haku Bachelor’s Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa.

Valintojen aikataulu 2021

17.12.2020

Ennakkotehtävät julkaistaan

7.1.2021 klo 8.00

Hakuaika alkaa

20.1.2021 klo 15.00

Hakuaika päättyy

27.1.2021 klo 15.00

Ennakkotehtävät palautettava viimeistään (kaikki hakijat)

Maksuvelvollisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki hakijat)

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki ennen kevättä 2021 valmistuneet hakijat sekä keväällä 2021 valmistuvan ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

Kielitestitulokset toimitettava viimeistään

18.3.2021

Tieto ennakkotehtävistä jatkoon pääsystä lähetetään hakijoille

Valintakoetehtävät lähetetään ennakkotehtävistä jatkoon päässeille hakijoille

1.4.2021 klo 15.00

Valintakoetehtävät palautettava viimeistään

7.4.2021 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet sekä tieto arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2021 valmistuvan IB-, EB- tai DIA/-RP-tutkinnon perusteella hakevat toimittavat tiedon arvosanoistaan, esim. predicted grades)

3.5.2021

Haastattelukutsut lähetetään hakijoille viimeistään

10.-14.5.2021

Haastattelut

4.6.2021

Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään

18.6.2021

Hakukelpoisuuden osoittavan tutkinnon valmistuttava viimeistään (suomalaisen ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat)

16.7.2021 klo 15.00

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään

16.7.2021 klo 15.00

Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2021 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

2.8.2021 klo 15.00

Hyväksyminen varasijoilta päättyy

Elo-syyskuu 2021 Opinnot alkavat uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Kuka voi hakea?

Kaikkien hakijoiden tulee täyttää yleisen korkeakoulukelpoisuuden ehdot. Olet hakukelpoinen kandidaattiopintoihin, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä jonkin seuraavista tutkinnoista:

 • Suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate –tutkinto (IB)
 • European Baccalaureate –tutkinto (EB)
 • Deutsches Internationales Abitur-tutkinto (DIA) tai Reifeprüfung-tutkinto (RP) Suomessa
 • Ulkomainen tutkinto, joka kyseisessä maassa antaa hakukelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin
 • Ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto
 • Advanced International Certificate of Education –tutkinto (AICE)

Tämän lisäksi hakukelpoisia ovat myös hakijat

 • joille on myönnetty opiskeluoikeus yliopistotutkintoon Suomessa
 • joilla on Suomessa suoritettu korkeakoulututkinto tai ulkomailla suoritettu vähintään kandidaatintutkintoa vastaava tutkinto

Hakukohteet ja aloituspaikat

Aalto-yliopistossa on tarjolla yksi englanninkielinen kandidaattiohjelma taiteiden alalla. Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan valitaan 26 uutta opiskelijaa kevään 2021 haussa.

Lisätietoa ohjelmasta (aalto.fi)Koulutus Opintopolussa (opintopolku.fi)

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2021 hauissa. Jos haet englanninkieliseen Design-hakukohteeseen, et voi kevään toisessa yhteishaussa hakea Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin taiteiden alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Miten haen?

Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiopintoihin haetaan valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa. Hakemuksen voi jättää vain hakuaikana 7.-20.1.2021. Löydät Opintopolusta myös koko Aalto-yliopiston koulutustarjonnan. 

Opintopolku.fi

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2021 hauissa. Jos haet englanninkieliseen Design-hakukohteeseen, et voi kevään toisessa yhteishaussa hakea Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin taiteiden alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Huomaathan, että voit ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta kaikki kevään haut huomioiden (yhden korkeakoulupaikan säännös).  

Lisätietoa yhden paikan säännöksestä

(opintopolku.fi)

Valintamenettely

Valinta Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan on monivaiheinen. Valinta perustuu hakijan toimittamiin ennakkotehtäviin ja valintakoetehtäviin sekä haastatteluun.

Ennakkotehtävät arvostellaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Vain ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet hakijat kutsutaan osallistumaan valinnan muihin vaiheisiin. Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneiden hakijoiden ennakkotehtävät arvioidaan asteikolla 0-30. Valintakoetehtävät arvioidaan asteikolla 0-30 ja haastattelu asteikolla 0-40, jolloin korkein mahdollinen yhteispistemäärä on 100 pistettä. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ennakkotehtävistä, valintakoetehtävistä ja haastattelusta saatavan yhteispistemäärän perusteella. Hakijoita voi karsiutua kunkin vaiheen jälkeen.

  Hakemus ja vaadittavat liitteet

  Vaaditut hakemuksen liitteet tulee ladata hakulomakkeelle annettuihin määräaikoihin mennessä. Kaikkien hakijoiden tulee osoittaa hakukelpoisuutensa toimittamalla vaaditut hakukelpoisuuden osoittavat liitteet.

  Hakemuksen liitteet ladataan Opintopolun sähköiselle hakulomakkeelle, mieluiten PDF-tiedostoina. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Pääset muokkaamaan hakemustasi ja lataamaan liitteitä Oma Opintopolku-palvelussa. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, pääset muokkaamaan hakemustasi ja liitteitäsi sähköpostiisi lähetetyssä vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Voit muokata hakemuksesi tietoja vain hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen voit muokata tai ladata liitteitä hakemukselle liitekohtaiseen määräaikaan saakka. Liitteiden tallennuksen määräajat näet hakulomakkeella liitekohtaisesti sekä alla olevista ohjeista.

  Ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen (opintopolku.fi)

  Kielitaitovaatimukset

  Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelman opetus tapahtuu englannin kielellä, joten kaikkien hakijoiden tulee osoittaa riittävä englannin kielen taito. Hakija, joka ei osoita kielitaitoaan, ei voi tulla valituksi ohjelmaan.

  Kielitaidon voi osoittaa suomalaisen tai kansainvälisen ylioppilastutkinnon (IB-, EB- tai DIA-/RP-tutkinto) englannin kielen arvosanalla tai virallisella kielitestituloksella. 

  Erillistä kielitestiä ei tarvita, mikäli hakija on suorittanut perusopetuksen, toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon englannin kielellä EU-/ETA-maassa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Kanadassa, Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa. Näiden hakijoiden on osoitettava englannin kielen taitonsa toimittamalla tutkintotodistus. Jos koulutus on suoritettu EU-/ETA-maassa tai Sveitsissä, tutkintokielen tulee käydä selvästi ilmi tutkintotodistuksesta tai muusta koulun antamasta virallisesta dokumentista.

  • Jos englannin kielitestistä vapauttava tutkinto on sama tutkinto, joka antaa hakijalle hakukelpoisuuden, ja hakija suorittaa tutkinnon keväällä 2021, dokumenttien toimittamisen määräaika on 27.1.2021.
  • Jos englannin kielitestistä vapauttava tutkinto on jokin muu tutkinto (ei hakukelpoisuuden antava), tutkinto on oltava kokonaan suoritettu, ja tutkintotodistuksen toimittamisen määräaika on 27.1.2021.

  Huomioithan, että jos todistat kielitaitosi virallisen kielitestin tuloksella, tulee virallisen kielitestituloksen olla Aalto-yliopiston käytettävissä viimeistään 27.1.2021 klo 15.00 mennessä.

  Englannin kielitaidon voi osoittaa seuraavilla tavoilla

  Muita kuin alla mainittuja kielitestejä ei hyväksytä. Jos hakijalla on useita testituloksia, paras voimassa oleva ja haun määräaikaan mennessä saapunut virallinen testitulos huomioidaan valinnassa. Eri testikertojen tuloksia ei voi yhdistellä (esim. TOEFL MyBest scores ei kelpaa).

  Lukuvuosimaksut ja apurahat

  Suomessa on lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

  Valinnan tulokset

  Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelman valintojen tulokset julkaistaan Opintopolku-palvelussa viimeistään 4.6.2021. Valinnan tuloksen näet kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun. Lisäksi kaikille hakijoille lähetetään sähköinen tuloskirje sähköpostitse. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, odota tuloskirjeen saapumista.

  Yhteystiedot

  Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot sekä asiakaspalvelun aukioloajat löydät Yhteystiedot -sivulta.

  Hakukohde

  Studies_Unto_Rautio

  Bachelor's Programme in Design

  The Aalto School of Arts, Design and Architecture is one of the most prestigious design schools in the world and the leading design school in Northern Europe. The Bachelor’s Programme in Design prepares students for designing future products, services and systems in a creative and critical manner. Design as a concept is no longer linked to purely physical objects but digital experiences and abstract concepts as well, enhancing its power to shape the world. Thus, students are given the freedom to define themselves as designers, each finding their own ways of working and direction when exploring problems, developing solutions and forming opportunities. After completing their diverse bachelor studies, students are admitted the right to continue their studies in one of the five Master’s Programmes available.

  Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu