Haku Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan, taiteen kandidaatti ja taiteen maisteri (3v + 2v)

Haku englanninkieliseen Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään 9.-23.1.2019. Hakijat valitaan suorittamaan taiteen kandidaatin ja taiteen maisterin tutkintoa.
students-design-shop-installation

Valintojen aikataulu

Haku Aalto Bachelor’s Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa korkeakoulujen kevään yhteishaussa.

Valintojen aikataulu 2019

19.12.2018 Ennakkotehtävät julkaistaan
9.1.2019 klo 8.00 Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa
23.1.2019 klo 15.00

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyy

30.1.2019 klo 15.00

Ennakkotehtävät palautettava viimeistään (kaikki hakijat)

Maksuvelvollisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki hakijat)

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet sekä tieto arvosanoista toimitettava viimeistään (kaikki ennen kevättä 2019 valmistuneet hakijat sekä keväällä 2019 valmistuvan ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

Tieto arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat)

13.3.2019

Tieto ennakkotehtävistä jatkoon pääsystä lähetetään hakijoille

Valintakoetehtävät lähetetään jatkoon päässeille hakijoille

26.3.2019

Valintakoetehtävät palautettava viimeistään

Kielitestitulokset toimitettava viimeistään

10.4.2019 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet sekä tieto arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon perusteella hakevat toimittavat tiedon arvosanoistaan, esim. predicted grades)

Tieto arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan suomalaisen ylioppilastutkinnon perusteella hakevat)

18.4.2019 Haastattelukutsut lähetetään hakijoille viimeistään
24.-29.4.2019 Haastattelut
24.5.2019 Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään
6.6.2019 klo 15.00 Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat)
8.7.2019 klo 15.00 Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään (28.6. mennessä hyväksytyt)
12.7.2019 klo 15.00 Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)
31.7.2019 klo 15.00 Hyväksyminen varasijoilta päättyy

Kuka voi hakea?

Kaikkien hakijoiden tulee täyttää yleisen korkeakoulukelpoisuuden ehdot. Olet hakukelpoinen kandidaattiopintoihin, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä jonkin seuraavista tutkinnoista:

 • Suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate –tutkinto (IB)
 • European Baccalaureate –tutkinto (EB)
 • Reifeprüfung-tutkinto (RP) tai Deutsches Internationales Abitur-tutkinto (DIA) Suomessa
 • Ulkomainen tutkinto, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin
 • Ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto

Hakukohteet ja aloituspaikat

Aalto-yliopistossa on tarjolla yksi englanninkielinen kandidaattiohjelma taiteen alalla. Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan valitaan 20 uutta opiskelijaa kevään 2019 yhteishaussa.

Lisätietoa ohjelmasta (aalto.fi)

Koulutus opintopolussa (opintopolku.fi)

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2019 yhteishaussa. Jos haet kevään yhteishaun ensimmäisenä hakuaikana Design-hakukohteeseen, et voi yhteishaun toisena hakuaikana hakea Aalto-yliopiston suomenkielisiin taiteen alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Miten haen?

Hakeminen englanninkielisiin kandidaattiopintoihin tapahtuu valtakunnallisessa korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Aalto-yliopiston kandidaattiopintoihin ei ole mahdollista hakea syksyn yhteishaussa.

Kaikissa hauissa käytät valtakunnallista Opintopolku-palvelua. Löydät Opintopolusta myös koko Aalto-yliopiston koulutustarjonnan.

Opintopolku.fi

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2019 yhteishaussa. Jos haet kevään yhteishaun ensimmäisenä hakuaikana Design-hakukohteeseen, et voi yhteishaun toisena hakuaikana hakea Aalto-yliopiston suomenkielisiin taiteen alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Valintamenettely

Valinta Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan on monivaiheinen. Valinta perustuu hakijan toimittamiin ennakkotehtäviin ja valintakoetehtäviin sekä haastatteluihin.

Ennakkotehtävät arvostellaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Vain ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet hakijat kutsutaan osallistumaan valinnan muihin osiin. Sekä valintakoetehtävät että haastattelut pisteytetään asteikolla 0-50, jolloin korkein mahdollinen yhteispistemäärä on 100 pistettä. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintakoetehtävistä ja haastatteluista saatavan yhteispistemäärän perusteella.

  Hakemus ja vaadittavat liitteet

  Vaaditut hakemuksen liitteet tulee toimittaa annettuihin määräaikoihin mennessä.

  Hakemuksen liitteet ladataan Opintopolun sähköiselle hakulomakkeelle, mieluiten PDF-tiedostoina. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Pääset muokkaamaan hakemustasi ja lataamaan liitteitä Oma Opintopolku-palvelussa. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, pääset muokkaamaan hakemustasi ja liitteitäsi sähköpostiisi lähetetyssä vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Voit muokata hakemuksesi tietoja vain hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen voit muokata tai ladata liitteitä hakemukselle liitekohtaiseen määräaikaan saakka. Liitteiden tallennuksen määräajat näet aina hakulomakkeella kultakin liitepyynnöltä. (Päivitetty 17.12.2018)

  Ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen (opintopolku.fi)

  Kielitaitovaatimukset

  Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelman opetus tapahtuu englannin kielellä, joten hakijoiden tulee osoittaa riittävä englannin kielen taito. Erillistä kielitaidon osoitusta ei tarvita, jos hakija on saanut koulusivistyksensä tai suorittanut korkeakoulututkinnon englannin kielellä Euroopan Unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa Britanniassa, Irlannissa, Australiassa tai Uudessa-Seelannissa. Muissa tapauksissa kielitaidon voi osoittaa suomalaisen tai kansainvälisen ylioppilastutkinnon englannin kielen arvosanalla tai kielitestituloksella. 

  Huomioithan, että jos todistat kielitaitosi virallisen kielitestin tuloksella, tulee virallisen kielitestituloksen olla Aalto-yliopiston käytettävissä viimeistään 26.3.2019 klo 15.00 mennessä.

  Englannin kielitaidon voi osoittaa seuraavilla tavoilla

  Lukuvuosimaksut ja apurahat

  Suomessa on otettu käyttöön lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

  Valinnan tulokset

  Yhteishaun tulokset julkaistaan Opintopolku-palvelussa viimeistään 24.5.2019. Valinnan tuloksen näet kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun. Opetushallitus lähettää lisäksi sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille, kun kaikki kevään yhteishaun tulokset on julkaistu 28.6.2018 jälkeen.

  Lisätietoa korkeakoulujen yhteishaun tuloksista (opintopolku.fi)

  Yhteystiedot

  Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot sekä asiakaspalvelun aukioloajat löydät Yhteystiedot -sivulta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu