Opiskelu Aallossa

Haku Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan, taiteen kandidaatti ja taiteen maisteri (3v + 2v)

Haku englanninkieliseen Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään 8.-22.1.2020. Haku koskee syksyllä 2020 alkavia opintoja. Hakijat valitaan suorittamaan taiteen kandidaatin ja taiteen maisterin tutkintoa.
students-design-shop-installation

Valintojen aikataulu

Haku Aalto Bachelor’s Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa.

Valintojen aikataulu 2020

18.12.2019

Ennakkotehtävät julkaistaan

8.1.2020 klo 8.00

Kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaika alkaa

22.1.2020 klo 15.00

Kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaika päättyy

29.1.2020 klo 15.00

Ennakkotehtävät palautettava viimeistään (kaikki hakijat)

Maksuvelvollisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki hakijat)

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki ennen kevättä 2020 valmistuneet hakijat sekä keväällä 2020 valmistuvan ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

Kielitestitulokset toimitettava viimeistään

19.3.2020

Tieto ennakkotehtävistä jatkoon pääsystä lähetetään hakijoille

Valintakoetehtävät lähetetään ennakkotehtävistä jatkoon päässeille hakijoille

3.4.2020 klo 15.00

Valintakoetehtävät palautettava viimeistään

8.4.2020 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet sekä tieto arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2020 valmistuvan IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon perusteella hakevat toimittavat tiedon arvosanoistaan, esim. predicted grades)

4.5.2020

Haastattelukutsut lähetetään hakijoille viimeistään

11.-15.5.2020

Haastattelut

27.5.2020

Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään

1.6.2020

Hakukelpoisuuden osoittavan tutkinnon valmistuttava viimeistään (suomalaisen ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat)

17.7.2020 klo 15.00

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään

15.7.2020 klo 15.00

Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2020 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

31.7.2020 klo 15.00

Hyväksyminen varasijoilta päättyy

Elo-syyskuu 2020 Opinnot alkavat uusien opiskelijoiden orientaatiolla

Kuka voi hakea?

Kaikkien hakijoiden tulee täyttää yleisen korkeakoulukelpoisuuden ehdot. Olet hakukelpoinen kandidaattiopintoihin, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä jonkin seuraavista tutkinnoista:

 • Suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate –tutkinto (IB)
 • European Baccalaureate –tutkinto (EB)
 • Deutsches Internationales Abitur-tutkinto (DIA) tai Reifeprüfung-tutkinto (RP) Suomessa
 • Ulkomainen tutkinto, joka kyseisessä maassa antaa hakukelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin
 • Ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto

Hakukohteet ja aloituspaikat

Aalto-yliopistossa on tarjolla yksi englanninkielinen kandidaattiohjelma taiteiden alalla. Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan valitaan 20 uutta opiskelijaa kevään 2020 ensimmäisessä yhteishaussa.

Lisätietoa ohjelmasta (aalto.fi)Koulutus Opintopolussa (opintopolku.fi)

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2020 yhteishauissa. Jos haet kevään ensimmäisessä yhteishaussa Design-hakukohteeseen, et voi kevään toisessa yhteishaussa hakea Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin taiteiden alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Miten haen?

Hakeminen englanninkielisiin kandidaattiopintoihin tapahtuu valtakunnallisessa korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Aalto-yliopiston kandidaattiopintoihin ei ole mahdollista hakea syksyn yhteishaussa.

Kaikissa hauissa käytät valtakunnallista Opintopolku-palvelua. Löydät Opintopolusta myös koko Aalto-yliopiston koulutustarjonnan.

Opintopolku.fi

Huom! Voit hakea Aalto-yliopistoon vain yhteen taiteen kandidaatin tutkintoon johtavaan hakukohteeseen kevään 2020 yhteishauissa. Jos haet kevään ensimmäisessä yhteishaussa Design-hakukohteeseen, et voi kevään toisessa yhteishaussa hakea Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin taiteiden alan hakukohteisiin. Hakukohteen valinta on ehdottomasti sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan päättymisen jälkeen.

Valintamenettely

Valinta Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan on monivaiheinen. Valinta perustuu hakijan toimittamiin ennakkotehtäviin ja valintakoetehtäviin sekä haastatteluihin.

Ennakkotehtävät arvostellaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Vain ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneet hakijat kutsutaan osallistumaan valinnan muihin osiin. Ennakkotehtävät hyväksytysti suorittaneiden hakijoiden ennakkotehtävät arvioidaan asteikolla 0-30. Valintakoetehtävät arvioidaan asteikolla 0-30 ja haastattelut asteikolla 0-40, jolloin korkein mahdollinen yhteispistemäärä on 100 pistettä. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen ennakkotehtävistä, valintakoetehtävistä ja haastatteluista saatavan yhteispistemäärän perusteella. Hakijoita voi karsiutua kunkin vaiheen jälkeen.

  Hakemus ja vaadittavat liitteet

  Vaaditut hakemuksen liitteet tulee ladata hakulomakkeelle annettuihin määräaikoihin mennessä. Kaikkien hakijoiden tulee osoittaa hakukelpoisuutensa toimittamalla vaaditut hakukelpoisuuden osoittavat liitteet.

  Hakemuksen liitteet ladataan Opintopolun sähköiselle hakulomakkeelle, mieluiten PDF-tiedostoina. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Pääset muokkaamaan hakemustasi ja lataamaan liitteitä Oma Opintopolku-palvelussa. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, pääset muokkaamaan hakemustasi ja liitteitäsi sähköpostiisi lähetetyssä vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Voit muokata hakemuksesi tietoja vain hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen voit muokata tai ladata liitteitä hakemukselle liitekohtaiseen määräaikaan saakka. Liitteiden tallennuksen määräajat näet aina hakulomakkeella kultakin liitepyynnöltä.

  Ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen (opintopolku.fi)

  Kielitaitovaatimukset

  Aalto Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelman opetus tapahtuu englannin kielellä, joten hakijoiden tulee osoittaa riittävä englannin kielen taito. Erillistä kielitaidon osoitusta ei tarvita, jos hakija on saanut koulusivistyksensä tai suorittanut korkeakoulututkinnon englannin kielellä Euroopan Unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa Britanniassa, Irlannissa, Australiassa tai Uudessa-Seelannissa. Muissa tapauksissa kielitaidon voi osoittaa suomalaisen tai kansainvälisen ylioppilastutkinnon englannin kielen arvosanalla tai virallisella kielitestituloksella. 

  Huomioithan, että jos todistat kielitaitosi virallisen kielitestin tuloksella, tulee virallisen kielitestituloksen olla Aalto-yliopiston käytettävissä viimeistään 29.1.2020 klo 15.00 mennessä.

  Englannin kielitaidon voi osoittaa seuraavilla tavoilla

  Muita kuin alla mainittuja kielitestejä ei hyväksytä. Jos hakijalla on useita testituloksia, paras voimassa oleva ja haun määräaikaan mennessä saapunut virallinen testitulos huomioidaan valinnassa. Eri testikertojen tuloksia ei voi yhdistellä (esim. TOEFL MyBest scores ei kelpaa).

  Lukuvuosimaksut ja apurahat

  Suomessa on lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

  Valinnan tulokset

  Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelman valintojen tulokset julkaistaan Opintopolku-palvelussa viimeistään 27.5.2020. Valinnan tuloksen näet kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun. Opetushallitus lähettää lisäksi sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille, kun kaikki kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset on julkaistu 5.6.2020 jälkeen. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, odota tuloskirjeen saapumista.

  Lisätietoa korkeakoulujen yhteishaun tuloksista (opintopolku.fi)

  Yhteystiedot

  Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot sekä asiakaspalvelun aukioloajat löydät Yhteystiedot -sivulta.

  Hakukohde

  Studies_Unto_Rautio

  Bachelor's Programme in Design

  The Aalto School of Arts, Design and Architecture is one of the most prestigious design schools in the world and the leading design school in Northern Europe. The Bachelor’s Programme in Design prepares students for designing future products, services and systems in a creative and critical manner. Design as a concept is no longer linked to purely physical objects but digital experiences and abstract concepts as well, enhancing its power to shape the world. Thus, students are given the freedom to define themselves as designers, each finding their own ways of working and direction when exploring problems, developing solutions and forming opportunities. After completing their diverse bachelor studies, students are admitted the right to continue their studies in one of the five Master’s Programmes available.

  Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  Jaa
  URL kopioitu