Opiskelijan tukipalvelut

Opiskelutaidot

Oletko pohtinut, mitä opiskelu sinulle merkitsee, miten opit parhaiten tai miten opiskelun saa sujumaan hyvin? Opiskelutaidot koostuvat monesta osa-alueesta, kuten eri opiskelumenetelmien hallitseminen, itsensä johtaminen, yhteisössä toimiminen ja omien tunteiden säätely. Opiskelutaitoja voi oppia ja näiltä sivuilta löydät ideoita taitojen kehittämiseen sekä linkkejä lisämateriaaleihin.
Opiskelutaidot

Opiskelutekniikat ja ajankäyttö

Lähestymistapa oppimiseen tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, mitä tavoittelet opiskelulta ja miten opiskelet. Pyritkö ymmärtämään opiskeltavat asiat syvällisesti ja perusteellisesti? Vai onko tavoitteesi vain muistaa asiat ulkoa tenttiä varten? Teetkö opiskellessasi paljon omakohtaisia muistiinpanoja ja/tai käsikarttoja opiskeltavista asioista ja yrität hahmottaa opiskeltavien asioiden välisiä yhteyksiä ja sovellat asioita käytäntöön? Vai onko opiskelusi sitä, että vain luet kirjaa, kuuntelet luentoa tai teet annettuja tehtäviä miettimättä sen kummemmin miksi tehtäviä tehdään? Miten opiskelet parhaiten etänä? 

Se, miten vastasit edellisiin kysymyksiin, kertoo sinun lähestymistavastasi oppimiseen ja myös ennakoi sinun opintomenestystäsi! Välillä voi olla tarkoituksenmukaista mennä sieltä mistä aita on matalin ja opetella tenttiin ulkoa muutama tärppi. Syvällisen asiantuntijuuden kehittäminen ja opintomenestys yliopistossa vaatii kuitenkin pitkäkestoista ja omakohtaista pyrkimystä ymmärtää vaikeitakin opiskeltavia asioita.

Lue erilaisista lähestymistavoista oppimiseen ja yritä tunnistaa mitä sinä tavoittelet opiskelultasi ja miten opiskelet. Mieti myös miten sinä voisit kehittää omia taitojasi rakentaa omakohtaista ymmärrystä opittavista asioista.

Miten opiskelet?

Miten opiskelet niin, että koet myös oppivasi? Alta löydät näkökulmia ja vinkkejä mm. opiskelutekniikoihin.

Miten saat enemmän irti opinnoista

Tässä osioissa voit muun muassa siitä, kuinka voit kiinnostua opinnoista enemmän, mitä sinun kuuluisi oppia kursseilla, pohtia opinnoista saatua palautetta tai pohtia sitä, voisitko hyötyä ryhmässä opiskelusta. 

Opiskelukunto

Opiskelukunto-osiosta löydät tietoa muun muassa optimismin vaikutuksesta opiskeluun, itsemyötätunnosta, perfektionismista, stressistä ja jännittämisestä. Valitse sinua kiinnostava aihe alta.

Hyvinvointia ja opiskelukykyä tukevat ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit

Aallon hyvinvointitoimijoiden järjestämät ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit (MyCourses) opiskelijoille löytyvät tältä sivulta.

Ryhmätilanne

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.

Starting Point of Wellbeing logo

Mistä saan ohjausta ja tukea?

Ohjausta ja tukea opintojen suunnitteluun, opiskeluhyvinvointiin ja urapohdintoihin Aallon opiskelijoille.

Student guide illustration, supporting your studies

Personal Impact

Personal Impact kokoaa yhteen Aallossa opetettavia, opintopisteellisiä kursseja esimerkiksi itsensä johtamisesta, arvoista, merkityksellisyydestä ja hyvinvoinnista.

Personal Impact hero page logo

Henkilökohtaiset opintojärjestelyt

Jokaisella Aallon opiskelijalla on oikeus saada kohtuullisia henkilökohtaisia opintojärjestelyjä terveydellisten syiden perusteella.

Aallon uudet opiskelijat luennolla

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: