Muut opinnot

BIZ harjoittelu Suomessa

Tältä sivulta löydät tietoa kotimaan harjoittelusta ja harjoittelutuesta Kauppakorkeakoulun opiskelijoille.

Opintopisteitä harjoittelusta

Opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää harjoittelu sekä kandidaatin- että maisterintutkintoon. Harjoittelun sisällyttämisestä tutkintoon tulee aina sopia omassa ohjelmassasi.

Ohjeet harjoittelun opintopisteiden hakemiseen löydät oman ohjelmasi sivuilta Opiskelijan oppaasta (Ohjelma -> Opintojen aikana -> Muut opinnot). Jos sinulla on kysyttävää opintopisteistä, katso lisätietoja ohjelmasi sivuilta tai ole yhteyksissä ohjelmaasi tai oppimispalveluihin [email protected].

Opiskeletko Aalto Mikkeli BScBA-ohjelmassa? Lue lisää harjoittelusta Mikkelin kampuksen opiskelijoille.

Tuettu harjoittelu kotimaassa ja Suomen suurlähetystöissä maailmalla

Tällä sivulla olevat tiedot ja ohjeet koskevat kotimaan tuetun harjoittelun käytäntöjä, eli ns. voucher-harjoittelun.

Kannustamme opiskelijoitamme opintojen aikaiseen harjoitteluun. Harjoitteluiden tavoitteena on perehtyä oman koulutusalan työtehtäviin ja edistää ammatillisen asiantuntijuuden kehittymistä. Yksityinen sektori tarjoaa paljon kauppatieteellisten alojen harjoittelupaikkoja, mutta harjoittelupaikkoja on tarjolla myös muissa sektoreissa.

Haluatko tutustua diplomaattiuraan uravaihtoehtona? Kiinnostaako harjoittelu valtion eri organisaatioissa, ministeriöissä tai non-profit järjestöissä?

Moniin näihin harjoittelupaikkoihin saatetaan edellyttää yliopistolta harjoittelutukea. Kauppakorkeakoulun opiskelijoilla on mahdollisuus hakea harjoitteluvoucher päästäkseen harjoitteluun näihin paikkoihin. Ura- ja rekrytointipalveluiden keräämän palautteen mukaan opiskelijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä tuettuihin harjoittelupaikkoihin sekä niiden sisältöön ja käytännön prosesseihin.

Harjoittelutuki mahdollistaa harjoittelun harjoittelutukea vaativissa paikoissa

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun perustutkinto-opiskelijat voivat päästä opintojen aikaiseen yliopiston tukemaan harjoitteluun valtion organisaatioihin kotimaassa, Suomen suurlähetystöihin ja pysyviin edustustoihin ympäri maailman sekä voittoa tavoittelemattomiin yhteisöihin kotimaassa. Harjoittelutukea ei ole tarkoitettu harjoitteluihin yrityksissä.

Voucherhaku on jatkuva koko vuoden ajan niin kauan kuin budjettia riittää.

Voucherharjoitteluun kuuluvat käytännöt

Harjoitteluun kannattaa valmistautua hyvin. Miten saat kansainvälisestä harjoittelusta enemmän irti sivulta voit soveltuvin osin lukea lisää harjoitteluun valmistautumisesta, harjoittelun ohjauksesta sekä oppimisesta. 

Alta löydät lisätietoa voucherharjoittelun käytännöistä, joihin kuuluu oppimistavoitesuunnitelman sekä raportin laatiminen ja palautteenanto.

Yhteystiedot

 Tanja Makkonen

Tanja Makkonen

Ura- ja rekrytointipalvelut / BIZ harjoittelutuet
Tai ota yhteyttä: [email protected] Huom. Opintopisteasioissa ota yhteyttä: [email protected]
Harjoittelu Suomessa
Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: