Real Estate Economics, Master of Science (Technology)

Tutkinto:
Hakuaika:
Opetuskieli:
Kesto:
Hakukelpoisuus:
Koulutusala:
Laajuus:
Korkeakoulu:
Lukuvuosimaksut:
Koulutuksen kuvaus
Kiinteistötalouden maisteriohjelmasta saat perusteellisen koulutuksen kiinteistömarkkinoiden toiminnasta. Opit ymmärtämään kiinteistömarkkinoihin liittyviä ilmiöitä sekä analysoimaan ja hallinnoimaan kiinteistöjä. Maisteriohjelmassa yhdistämme talous- ja hallintotieteitä, maankäyttöä ja maankäytön suunnittelua antaaksemme sinulle tarvitsemasi taidot kiinteistöalan monipuolisille urapoluille.
Useilla kursseillamme teoriat yhdistyvät oikeisiin alan projekteihin ja tilanteisiin, joiden kautta kartutat käytännön kokemusta samalla kun syvennyt alan haasteisiin. Painotamme ohjelmassa myös tiimityötä, sillä ihmiset ja kanssakäyminen on olennainen osa kiinteistöalalla työskentelyä.
Lisätietoja koulutusohjelman tavoitteista on saatavilla verkkosivuiltamme.
Opetuskieli
Ohjelma on englanninkielinen. Tenttimismahdollisuus pyydettäessä suomeksi tai ruotsiksi. Lisätietoa ja ohjeistusta tutkinto- ja opetuskielistä Aalto-yliopistossa saatavissa yliopiston verkkosivuilta.
Lukuvuosimaksut ja apurahat
Aalto-yliopiston englanninkielisissä maisteritutkintoon johtavissa ohjelmissa lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksut koskevat muita kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisia.
Aalto-yliopistolla on apurahaohjelma maksuvelvollisten opiskelijoiden tukemiseksi. Apuraha voi kattaa 100 % tai 50 % lukuvuosimaksusta.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat -sivulta.
Opintojen rakenne
Kiinteistötalouden maisteriohjelma sisältää 120 opintopisteen (ECTS) verran opintoja, mukaan lukien seuraavat osat:
- Pääaineopinnot (60 opintopistettä); sisältää 36 op yhteisiä opintoja ja 24 op syventäviä kursseja
- Valinnaiset opinnot (30 opintopistettä); voit valita vapaasti kursseja omien kiinnostusten ja erikoistumisen mukaan
- Diplomityö (30 opintopistettä); opinnäytetyö on itsenäisesti laadittava soveltava tutkimus
Ohjelman rakenne on suunniteltu niin, että voit suorittaa pääaineopinnot ensimmäisen vuoden aikana ja lähtökohtaisesti ne edellyttävät päätoimisia opintoja. Toisena opiskeluvuotena suoritetaan ohjelman valinnaiset opinnot ja diplomityö. Rakenteen ansiosta voit myös helposti lähteä opiskelijavaihtoon toisen vuoden aikana. Halutessasi voit syventää omaa osaamistasi valitsemalla maisteriohjelman syventäviä kursseja valinnaisiin opintoihin. Lisätietoa opinnoista löytyy Aalto-yliopiston opintoportaali Intosta.
Suuntautumisvaihtoehdot
Opiskelu kiinteistötalouden maisteriohjelmassa perehdyttää sinut muun muassa kiinteistötalouteen ja kiinteistösijoittamiseen, kiinteistöjen kehittämiseen, kiinteistöjohtamiseen, kiinteistötekniikkaan ja alaan liittyvään lainsäädäntöön. Jos olet kiinnostunut maankäytön suunnittelusta ja kehittämisestä, ohjelma antaa mahdollisuuden syventyä myös maankäytön johtamiseen.
Kansainvälistyminen
Kiinteistötalouden maisteriohjelma tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä vaihtoon yhteen Aallon partneriyliopistoista.
Kannustamme sinua lähtemään vaihtoon opintojesi aikana, ja olemme suunnitelleet ohjelmamme rakenteen niin, että voit valmistua suunnitellusti 2 opintovuoden tavoitteen puitteissa.
Jatko-opintomahdollisuudet
Kiinteistötalouden maisteriohjelma antaa erinomaisen pohjan jatko-opinnoille ja edelleen tutkijatohtorin tehtäviin.
Uramahdollisuudet
Kiinteistöt ja kaupunkiympäristöt tarvitsevat asiantuntijoita jokaisessa elinkaaren vaiheessa. Diplomi-insinöörin tutkinto kiinteistötalouden maisteriohjelmassa antaa sinulle hyvät lähtökohdat työllistyä kaupallisella alalla. Opiskelijamme työllistyvät valmistuttuaan sekä yksityiselle että julkiselle sektorille, Suomessa ja ulkomailla. Kiinteistöala tarjoaa monipuolisia urapolkuja, joten valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus seurata omia tavoitteitasi.
Kiinteistötalouden maisteriohjelma sekä kattava oheistoiminta koulun ulkopuolella muun muassa aktiivisen ammattiaineyhdistyksen kautta tarjoaa valmiin, kattavan verkoston koulun ulkopuolella. Pääset hyödyntämään vuorovaikutustaitojasi nykyisten ja tulevien kiinteistöalan ammattilaisten kanssa jo heti opintojen alkuvaiheesta lähtien ja moni opiskelijamme työllistyykin jo opintojen aikana juuri tämän verkoston avulla. Valmistumisen jälkeen työllistyt esimerkiksi analyytikon, arvioijan, kiinteistötarkastajan, tutkijan tai asiantuntijan rooleihin. Tyypillisesti urapolut johtavat kiinteistöalan johtotehtäviin kiinteistösijoittamisen, -manageerauksen ja -tekniikan parissa.
Tutkimuksen painopisteet
Kiinteistötalous tarkastelee kiinteistömarkkinoiden dynamiikkaa muun muassa liiketoiminnan, suunnittelun, arvonmuodostuksen ja lainsäädännön näkökulmasta. Aalto-yliopisto kattaa kiinteistöalan tutkimuksen kokonaisvaltaisesti ainoana yliopistona Suomessa.
Katso lisätietoja kiinteistötaloudesta tieteenalana Aalto-yliopiston verkkosivuilta.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Maisteriohjelmassa teemme läheistä yhteistyötä sidosryhmiemme (sekä yritykset että julkisen sektorin toimijat ja tutkimuslaitokset) kanssa. Vierailuluennot tarjoavat näkökulmaa ja kytkennän alan työelämään. Luonnollisesti meillä on opetuksessa ja tutkimuksessa yhteistyötä myös Aallon muiden alojen kanssa.
Lue lisää
Miltä näyttää moderni kiinteistökehitys?
Kiinteistökehityksen kurssilla käytössä ollut karttapohjainen CHAOS-työkalu mahdollistaa helposti pääsyn laajoihin tietomääriin, joiden pohjalta kiinteistöjen kehityssuunnitelmia luodaan.
Alumni Annina Salakka: Opintoni Aallossa antoivat hyvän pohjan erilaisille työtehtäville
Tukholmassa asuva Annina Salakka työskentelee kiinteistösijoituksien pitkän aikavälin vaihtoehtoisten rahoitusvaihtoehtojen parissa.

Alumni Pia Mäkilä: Kiinteistöalan osaajia tarvitaan monilla eri osa-alueilla.
Pia Mäkilä päätyi työskentelemään Maanmittauslaitokselle diplomityön kautta, joka antoi uuden näkökulman kiinteistöalaan.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopistossa tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Ohjelman valintaperusteet 2023
Valinta maisteriohjelmiin perustuu pääsääntöisesti aiempien opintojen perusteella saatuun näyttöön ja toteutetaan todistusvalintana, ilman pääsykoetta. Valintaprosessissa tarkistetaan ensin yleinen hakukelpoisuus, minkä jälkeen hakukelpoiset hakemukset arvioidaan hakukohteissa.
Valinnassa käytetään seuraavia akateemisen arvioinnin valintakriteerejä:
- Opintomenestys hakukelpoisuuden antavassa tutkinnossa
- Aiempien opintojen soveltuvuus; Aiempien opintojen laatu ja määrä suhteessa hakukohteeseen
- Yliopisto/korkeakoulu; Hakukelpoisuuden antava tutkinto suoritettu korkeasta opetuksen ja tutkimuksen tasosta tunnustetussa korkeakoulussa
- Soveltuvuus; Soveltuvuus, sitoutuminen ja motivaatio hakukohteeseen.
Tarkemmat valintaperusteet muun muassa vaadittavien hakuliitteiden osalta löytyvät ohjelman englanninkielisestä kuvauksesta.
Toivomme ohjelmaamme erilaisista taustoista tulevia opiskelijoita. Jotta opiskelijamme suoriutuvat opinnoistaan, painotamme opiskelijavalinnassa sellaisia hakijoita, joiden aiemmat opinnot (joko alempi korkeakoulututkinto tai muuten):
a) liittyvät kiinteistöalaan, maankäyttöön tai muuhun alaa sivuavaan alueeseen tai
b) sisältävät vähintään perusteet taloustieteestä, oikeustieteestä, tilastotieteestä/talousmatematiikasta ja rahoitusalasta.
Jos näitä aiheita käsittelevät opinnot eivät sisälly hakemuksen perusteena käytettävään tutkintoon, liitä hakemukseen todistukset opinnoista.
(suositellaan laadittavaksi englanniksi)
Max 1 page
Should be written in English
Examples of questions to consider when writing the motivation letter:
- Why are you applying for this master’s programme?
- What do you expect to gain from studies in this master’s programme?
- How will your previous education, work experience, knowledge and skills support your success in your master’s degree studies?
- Describe your professional goals. How do you think the master’s programme you are applying for would support the development of your professional profile?
- What kind of career are you planning?
- Why do you want to study at Aalto University and in Finland?
- If you have already completed another master’s degree in a closely related field or have the right to study for another master’s or doctoral program, explain why you are applying for this master’s degree.
Yhteystiedot
Heidi Falkenbach
professori, koulutusohjelman johtaja
Päivi Kauppinen
suunnittelija
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Hakuprosessiin, pakollisiin hakuasiakirjoihin tai englannin kielen taitoon liittyvissä tiedusteluissa ota yhteyttä Aalto-yliopiston hakijapalveluun.