Koulutuksen sisältö
Maisteriohjelman rakenne on suunniteltu siten, että opiskelija voi muokata opintonsa mielenkiinnon kohteidensa mukaan. Ensimmäinen vuosi on varattu yhteisille ja syventäville opinnoille, joissa rakennetaan yleiskuva maankäytön suunnittelun ja liikennetekniikan aloista. Toisen vuoden aikana opiskelija kehittää erikoisosaamista yhdistämällä alat diplomityössään ja valinnaisilla kursseilla.
Valinnaisten opintojen vapaus antaa opiskelijalle tilaisuuden lähteä lukukauden mittaiseen opiskelijavaihtoon, täydentää osaamistaan syventävillä kursseilla tai laajentaa osaamistaan valitsemalla kursseja muista Aalto-yliopiston maisteriohjelmista tai toisista yliopistoista.
Aiheet
Maankäytön suunnittelu ja liikennetekniikka mielletään usein kaupunkisuunnittelun osana, mutta tarkastelun kohteet vaihtelevat kortteleista ja kaupungeista valtioihin ja maailmanlaajuisiin järjestelmiin. Maisteriohjelman kannalta keskeisiä teemoja ovat älykkäät kaupungit, liikkuminen kaupungeissa, kestävä kehitys, maankäyttö, aluesuunnittelu ja liikennejärjestelmät. Alta löydät ohjelman kurssivalikoimasta poimittuja esimerkkejä, jotka kuvaavat opinnoissa käsiteltäviä aiheita.
- Land Use Planning Systems (5 ECTS)
- Transport Planning and Policy (5 ECTS)
- Systems Thinking for Sustainable Living Environment (5 ECTS)
- Smart and Liveable City Studio (10 ECTS)
- Participatory Planning (5 ECTS)
Metodit
Maisteriohjelman monialainen lähestymistapa painottaa ryhmätyöskentelyä, viestintä- ja neuvottelutaitoja, vuorovaikutusta käytännön maailman kanssa sekä projektinhallintataitoja. Ohjelmassa käytettävät interaktiiviset opetusmetodit muodostavat dynaamisen yhdistelmän teoriaa ja käytäntöä ja auttavat opiskelijaa valmistautumaan jatkuvasti muuttuviin ympäristöihin sekä uuteen teknologiaan.
Studiokurssit ovat konkreettinen esimerkki strategiatason ajattelun ja käytännön tekemisen yhdistämisestä. Studiokursseilla opiskelijat saavat toimeksiannon kunnalta tai yritykseltä, haastattelevat sidosryhmiä, osallistuvat työpajoihin ja järjestävät niitä, harjoittelevat systeemistä ajattelua, ratkaisevat ongelmia luovasti ja eettisesti ja lopuksi käyvät tulokset läpi opettajien ja sidosryhmien kanssa. Kursseilla käytettävät opetusmetodit eivät ainoastaan jäljittele työelämän tilanteita vaan tutustuttavat opiskelijat oikeisiin projekteihin, ongelmiin sekä ratkaisuihin.
Opetukseen kuuluu myös vierailevien professorien ja asiantuntijoiden pitämiä luentoja, itsenäisesti suoritettavia harjoituksia, ryhmätöitä sekä tutustumista ammattilaisten käyttämiin ohjelmistoihin ja työkaluihin. Kaikkia tai osaa näistä metodeista käytetään joka kurssilla. Tuloksena on motivoiva oppimisympäristö, jossa opitaan niin opettajilta kuin opiskelutovereiltakin.
Rakenne
Master's Programme in Spatial Planning and Transportation Engineering on kokonaisuudessaan 120 opintopisteen laajuinen. Kaksivuotiseen maisteriohjelmaan kuuluu:
- Yhteiset opinnot (40 op)
- Syventävät opinnot (20 op)
- Valinnaiset opinnot (30 op)
- Diplomityö (30 op)
Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)
Henkilökohtainen opintosuunnitelma on työkalu, jonka avulla määritellään opiskelijan opintopolku ja kootaan kurssit, jotka sopivat sekä opiskelijan kiinnostusten kohteisiin että maisteriohjelman vaatimuksiin. HOPSin avulla opiskelija voi myös seurata opintojensa etenemistä. Parhaimmillaan HOPS antaa yleiskuvan opintojen etenemisestä sekä konkreettisia tavoitteita jatkoa varten.
Lisätietoja opetuksen sisällöstä: https://into.aalto.fi/display/enspt/Spatial+Planning+and+Transportation+Engineering