Johtamisen laitos

Organisaatio ja johtaminen

Organization and Management comprises a broad group of scholars. Research and teaching in the discipline is informed by the recognition of complexities that pluralist demands from multiple stakeholder groups create for management.

Tutkimus ja opetus keskittyy kolmeen pääalueeseen:

 • strategian käytännöt, johtamiskokemus, keskustelu ja organisaatioiden institutionaaliset ympäristöt
 • kestävä kehitys, yritysten yhteiskuntavastuu ja liiketoiminnan etiikka
 • henkilöstön johtaminen ja kehittäminen sekä sukupuolten ja monimuotoisuuden tasa-arvo organisaatioissa

Ryhmämme jäsenten kiinnostuksen kohteet laajentuvat edelleen yritysten ja yhteiskunnan innovaatioprosesseihin, akateemisen työn tutkimukseen, johtamiskoulutukseen sekä johtamisfilosofiaan.

Oppijakeskeinen ja vuorovaikutteinen opetus

Opetuksemme on oppijakeskeistä ja interaktiivista, ja se tukeutuu tarkkaan ja ajanmukaiseen akateemiseen tutkimukseen. Jotta voimme tarjota huippuluokan osaamista ja taitoja opiskelijoille, kutsumme usein vierailevia puhujia yrityksistä ja muista organisaatioista keskustelemaan asianmukaisista teemoista ja aiheista maisteriohjelman opiskelijoidemme kanssa. Käytämme usein todellisia tapauksi opetuksessa.

Tarjoamme sekä kursseja kauppakorkeakoulun kandidaattiopiskelijoille että kolme maisteriohjelmaa: Management and International BusinessCreative Sustainability ja Strategy

Meillä on myös laadukas kokoaikainen tohtoriohjelma suunniteltu henkilöille, jotka pyrkivät akateemiselle uralle Suomessa tai ulkomailla.

Laajalti julkaistu tutkimus

Alamme pyrkii aktiiviseesti osallistumaan kansainväliseen akateemiseen yhteisöön. Olemme julkaisseet tutkimuksia muun muassa seuraavissa huipputason julkaisuissa:

 • Academy of Management Review
 • Academy of Management Journal
 • Ecological Economics
 • Gender, Work and Organization
 • Human Relations
 • Journal of Business Ethics
 • Journal of Management Studies
 • Organization
 • Organization Science
 • Organization Studies
 • Strategic Management Journal

Hankkeet ja verkostot

Suuri osa alan tutkimuksesta toteutetaan kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyöhankkeissa, esim. Euroopan unionin, Suomen Akatemian ja Tekesin rahoittamana. Tutkimushankkeet suunnitellaan tarjoamaan käyttökelpoista tietoa kumppaneillemme ja keräämään kattavaa kokemusperäistä tietoa korkealaatuisen tutkimuksen mahdollistamiseksi. Käynnissä olevat tutkimushankkeet tarjoavat myös tärkeän opetusmateriaalin lähteen.

Tutkijamme tekevät läheistä yhteistyötä yritysten, kansalaisjärjestöjen, julkisen sektorin sekä kotimaisten ja kansainvälisten yliopistojen kanssa. Yhdessä nämä verkostot tarjoavat opiskelijoillemme konkreettisia etuja:

1)    Yhteistyö organisaatioiden kanssa tarjoaa maisteriopiskelijoille mahdollisuuden suunnitella ja suorittaa pro gradu -työnsä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja saada näin aikaan todellista vaikutusta.

2)    Tohtoriopiskelijamme voivat hyödyntää yhteistyösiteitä saamaan tietoja yritysten ja julkisen sektorin ongelmista. Yhteydet johtaviin tutkijoihin monessa maassa tarjoavat tohtoriopiskelijoille mahdollisuuden opiskella ulkomailla ja tehdä yhteistyötä kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Suuri yhteiskunnallinen vaikutus

Alallamme on aina ollut suuri yhteiskunnallinen vaikutus. Esimerkiksi kestävän kehityksen tutkimushankkeissamme neuvomme sekä yrityksiä että poliittisia päättäjiä muun muassa seuraavissa:

 • Yhteiskunnan siirtyminen kohti ympäristön kannalta kestävää energiankäyttöä.
 • Osallistava yritystoiminta köyhyyden lieventämiseksi kehittyvillä markkinoilla.
 • Yleiset kestävät innovaatiot.

Haluamme vaikuttaa yhteiskunnallisesti ydinalueillamme yhdessä yritysten kanssa innovatiivisten tutkimushankkeiden kautta. Yksikkömme tarjoaa myös räätälöityjä johtotason koulutuksia sekä osallistuu yhdistystoimintaan ja rahoitukseen.

Yksikköön kuuluu myös Aalto Global Impact (AGI), organisaatio, joka pyrkii edistämään Aalto-yliopiston kestävän kehityksen tutkimuksen ja opetuksen paikallista ja maailmanlaajuista yhteiskunnallista vaikuttamista.

Get to know us

We strive for outstanding research and teaching.

Three business students talking in a staircase, a person walks by.

People

Meet our professors, researchers, doctoral students and staff

Department of Management Studies
Close-up of two students making notes to research articles that they are reading.

Research in the unit of Organization and Management

Organization and Management faculty conduct high quality and practically relevant research in the areas of strategy work, sustainability management, corporate social responsibility, business ethics, gender and diversity as well as in managing and developing human resources.

Department of Management Studies
Organization & Management

Learner-centered and interactive teaching

Our teaching at the discipline of Organization and Management is learner-centered, interactive, and informed by rigorous and current academic research.

Department of Management Studies

Yhteystiedot

Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulu julkisivu Ekonominaukio helmikuu 2019 Kuva: Mikko Raskinen

Kauppakorkeakoulu

Ekonominaukio 1, 02150 Espoo. Avoinna ma-to 7.45-21.00, pe 7.45-20.00 ja la-su suljettu

Toimipisteet

Postal address

Aalto University
School of Business
Department of Management Studies
Organization and Management
P.O. Box 21230
FIN-00076 AALTO
FINLAND

Administration

Head of Unit: Olli-Pekka Kauppila
Secretaries: Hanna Koli and Emmi Toivio

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu