Hakemukset, ohjeet ja säännöt

Ilmoittautumisen jälkeen Sisussa

Sivulta löydät ohjeet siihen, mitä voit tehdä ilmoittautumisen jälkeen, kuten ilmoittautumisen onnistumisen tarkastaminen ja ilmoittautumisen päivittäminen.

Loading table of contents

Ilmoittautuminen ja pääsy opetuksen Mycourses-työtilaan

Saat pääsyn opetuksen MyCourses-työtilaan siinä vaiheessa, kun ilmoittautumisesi opetukseen on hyväksytty Sisussa. Mikäli opetuksen suoritustapana on tentti, saat pääsyn MyCourses-työtilaan heti ilmoittauduttuasi, jos täytät ilmoittautumisen perusvaatimukset.

Omien ilmoittautumisten tarkastelu

Voit tarkistaa kaikki tekemäsi ilmoittautumiset Ilmoittautuminen-sivulta. On erityisen tärkeää tarkistaa ilmoittautumisen onnistuminen heti sen tekemisen jälkeen. Löydät ilmoittautumistietosi myös Omat tiedot-sivulta.

Ilmoittautumisen onnistumisen tarkastaminen Ilmoittautuminen-välilehdellä:

 1. Avaa Ilmoittautuminen-sivu ja katso osioita Ilmoittautuminen käsiteltävänä ja Ilmoittautuminen käsitelty.
 2. Katso mitä toteutuksen kohdalla ilmoittautumisen tilassa lukee. Jos tarvitset lisätietoa aiheesta, avaa alla olevat "Normaali ilmoittautuminen"- ja "Suoran vahvistuksen ilmoittautuminen" -nimiset tekstit auki.
 3. Tarvittaessa näet ilmoittautumisen tilanteen myös Opintokalenterin puolelta. 

Ilmoittautumisen päivittäminen

Voit muokata vastauksiasi ilmoittautumisen lisätietokysymyksiin tai opetusryhmävalintojasi itse vain silloin kun ilmoittautumisaika on vielä käynnissä tai jos toteutus sallii opetusryhmien muokkaamisen.

Ilmoittautumisen peruminen ja suorituksen keskeyttäminen

Voit perua ilmoittautumisesi opetukseen niin kauan, kuin ilmoittautumisaika on käynnissä ja toteutus ei ole vielä alkanut.

Kun ilmoittautumisaika on päättynyt, sinun ei ole enää mahdollista perua ilmoittautumista, ellei opetukselle ole määritetty ilmoittautumisen perumisen lisäaikaa. Voit ainoastaan keskeyttää suorituksen. Jos ilmoittautuminen on päättynyt, mutta toteutus ei ole vielä alkanut, sinun tulee odottaa toteutuksen alkamiseen asti, että voit keskeyttää. Tarvittaessa voit olla yhteydessä toteutuksen opettajaan suorituksen keskeyttämiseksi.

 • Huomioithan, että jos keskeytät suorituksen, et voi ilmoittautua keskeyttämällesi toteutukselle enää uudelleen mukaan itse, vaan sinun on otettava yhteyttä opiskelijapalveluihin. Voit kuitenkin ilmoittautua opintojakson seuraavalle toteutukselle normaaliin tapaan. 

Keskeyttäminen:

 1. Avaa Ilmoittautuminen-sivu, ja etsi keskeytettävä suoritus osiosta Ilmoittautuminen käsitelty. 
 2. Paina Keskeytä-painiketta.
  • Avautuvassa ilmoituksessa näet huomautuksen siitä, että et voi enää itse ilmoittautua keskeyttämääsi opetukseen uudestaan.
 3. Vahvista keskeyttäminen. Voit tarkastella keskeytettyjä opintoja opintokalenterin "Päättyneet ja keskeytetyt"-välilehdeltä ja voit poistaa keskeytetyt suoritukset kalenterista. 
  • Huomioithan myös, että keskeyttäessäsi suorituksen siirryt Inactive-tilaan opetuksen MyCourses-työtilassa
Sisu instructions main page illustration

Sisu-ohjeiden etusivu

Opiskelijan Sisu-ohjeiden etusivu.

Hakemukset, ohjeet ja säännöt
Sisu-tuen yhteystiedot opiskelijalle

Anna palautetta sivusta

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: