Alumneille

Seilasitko M/S Finnpartnerilla?

Suomalaista osaamista esiteltiin lokakuussa 1968 Lontoossa järjestetyssä Finnfocus-vientinäyttelyssä.
Matti Suuronen: Futuro

Kautta aikain suurin KY:n eli Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (nyk. Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat) tempaus järjestettiin vuonna 1968 Finnfocus-vientinäyttelyn yhteydessä Lontoossa. KY päätti osallistua vientinäyttelyyn seilaamalla Lontooseen Amerin varustamolta vuokratulla autolautalla, joka täytettiin suomalaisella designilla. Perillä Towerin tornin kupeessa Thames-joella 150 kylteriä esitteli englantilaisille suomalaisen designin huipputuotteita, muun muassa Marimekon ja Eero Aarnion taidonnäytteitä.

Tempaus toi Suomelle maailmanlaajuista huomiota

Jopa prinsessa Margaret ja hänen puolisonsa Lord Snowdon vierailivat M/S Finnpartnerilla. Muun yleisön tapaan kuninkaalliset kiinnittivät erityistä huomiota arkkitehti Matti Suurosen suunnittelemaan ellipsin muotoiseen, muovista rakennettuun Futuro-taloon. Rakentamisesta vastannut Polykem Oy sai seuraavien kuukausien aikana yli 400 talon valmistuslisenssiä koskevaa kansainvälistä yhteydenottoa.

M/S Finnpartnerilla järjestetty tapahtuma oli menestys. Se toi Suomelle, suomalaisille yrityksille ja KY:lle paljon kansainvälistä julkisuutta. Tempaus on ylioppilaskunnan historian kohokohtia ja se kerrotaan uusille opiskelijapolville aina KY:n vuosijuhlassa. Tarina on mainio esimerkki kauppatieteilijöiden innovatiivisuudesta ja ennakkoluulottomuudesta. Kauppatieteen ylioppilaan identiteettiin, kylteriyteen, kuuluu olennaisesti se, että asioita tehdään suurella potkurilla.

Kuvassa Futuro-talo.
  • Current Intro
  • Details
  • Complete

Alumni, tule kotiin!

Liity alumniyhteisöön jättämällä meille yhteystietosi. Muistellaan yhdessä mennyttä ja juhlitaan tulevaa.

Kuvassa punaiset ja siniset teekkarihaalarit.

Onko haalari vielä tallella?

Opiskelijahaalarit tuovat mieleen vapun, opiskelijajärjestöt ja teekkaritempaukset. Jokainen haalarinkäyttäjä tietää, mitä tarkoittaa lahkeenvaihto tai miten tärkeää haalarin tuunaaminen on.

Alumneille
Kauppalehdestä taiteltu Mursun eli kauppakorkeakoulun fuksin hattu

Muistatko vielä, miten tämä taitellaan?

Mursujaiset on aamukuudelta alkava 24-tuntinen kastajaisriitti, joka on täynnä hilpeää tunnelmaa, kuplivaa kylterihenkeä ja vauhdikasta menoa. Ansaitsitko sinä himoitun Supermursu-merkin?

Alumneille
Kuvassa keltavihreä ja punavalkoinen raitiovaunu.

Hukkaputki, III-kierros ja Kymppisuora

Kun kylterit astuvat kolmosen sporaan, saattaa reissussa vierähtää hetki. Pitäähän kartan osoittama reitti kiemurrella asianmukaisesti pubista toiseen - jos kolmanteenkin.

Alumneille
Manta sai ensimmäisen lakkinsa jo 1909

Manta sai ensimmäisen lakkinsa jo 1909

Wappu on opiskelijaelämän parasta aikaa. Eikä Wappua ole ilman Mantaa. Yli satavuotias ikinuori neitokainen on ollut opiskelijoiden juhlinnan keskipiste jo monessa sukupolvessa.

Alumneille
Kuvassa iso valkoinen A-kirjain.

Testaa kuinka aaltolainen olet!

Tee testi, muistele menneitä ja ota selvää, kuinka aaltolainen olet.

Alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: