Yritysyhteistyö

Tilaustutkimus: yrityskohtaisesti räätälöityä yhteistyötä

Tilaustutkimuksena voidaan toteuttaa asiakasorganisaation liiketoimintaa ja sen tulevaisuuden kehitystä suoraan hyödyttäviä projekteja, jotka hyötyvät yliopiston uusimmasta tutkimustiedosta, osaajista ja laitekannasta.
Person presenting a research poster

Tilaustutkimushankkeen kumppaniyritys tai -organisaatio rahoittaa kokonaisuudessaan. Yritysrahoitteinen hanke mahdollistaa yrityskohtaisten tarpeiden ja toiveiden huomioimisen yhteisrahoitteisia malleja joustavammin, ja hankkeessa syntyvät IPR-oikeudet kuuluvat lähtökohtaisesti kumppaniyritykselle. 

Parhaat tulokset saadaan aikaan, kun tilaustutkimusprojektin aihe linkittyy kiinteästi yliopiston muuhun tutkimukseen ja strategisiin osaamisalueisiin. Useimmiten näissäkin projekteissa pyritään myös akateemisiin tuloksiin, kuten julkaisuihin tai opinnäytteisiin, jotka ovat aina julkisia. Julkaisuihin ja niiden valmisteluun liittyvät toimintatavat ja sisällöt voidaan kuitenkin sopia tilaajan kanssa tapauskohtaisesti, ja näihin on olemassa vakiintuneet toimintamallit.

Yritys voi itse hakea hankkeeseen tukea esimerkiksi Business Finlandilta tai EU:lta.

Esimerkkejä tilaustutkimusprojekteista

Tilaustutkimuksena voidaan toteuttaa mm.

Kun tiettyyn osaamisalueeseen väitöstutkimuksessaan koulutettu henkilö tulee meille töihin ja saa käyttöönsä meidän tietomme, tukemme ja työkalumme, syntyy uusia tuotteita, joilla teemme menestystä.

Matti Kauhanen, Teknologiajohtaja, ABB Drives

Miten tilaustutkimusprojekti käynnistyy?

Tilaajayritys määrittelee työn aihepiirin ja tavoitteet. Yrityssuhteiden tiimi etsii tarvittaessa tarpeeseesi yliopiston laajasta tutkijajoukosta parhaat asiantuntijat ja yhteistyömuodot.Yliopiston akateemiset asiantuntijat auttavat hahmottamaan tutkimushaasteen sekä arvioivat työn toteutettavuuden käytettävissä olevien resurssien sekä akateemisten intressien kannalta.

Projektisuunnitelma laaditaan yhdessä. Projektisopimuksessa sovitaan kaikki oleelliset yksityiskohdat kuten immateriaalioikeudet (IPR), tulosten julkaiseminen, budjetti ja aikataulu. Tutkimus voidaan osittain tai kokonaan toteuttaa myös yrityksen tiloissa.

Huomioithan, että mikäli projektin toteuttaminen vaatii yliopistolta uusien henkilöresurssien rekrytointia, hankkeen aloittaminen voi viedä joitakin kuukausia. 

Jos yrityksesi on kiinnostunut räätälöidystä ongelmanratkaisusta tai pidempijänteisestä tutkimusyhteistyöstä, mutta et tiedä miten edetä, ota yhteyttä Aallon Yrityssuhteiden tiimiin.

Ota yhteyttä Aalto-yliopiston yrityssuhteiden tiimiin

Jätä yhteydenottopyyntö ja Aallon Yrityssuhteiden tiimi on yhteydessä sinuun.

Jätä yhteydenottopyyntö
Dipoli julkisivu Käpy-teos Kuva: Markus Sommers / Aalto-yliopisto

Esimerkkejä yhteistyöstä

Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.

Uutiset
Nanocellulose printing papers

Aalto-yliopisto ja japanilainen Murata laajentavat materiaalitieteen rajoja

Tutkimusyhteistyössä syvennyttiin nanoteknologian uusiin alueisiin.

Uutiset
Nesteen jalostamo

Nesteen ja FCAI:n yhteistyö: kemiallisten reaktorien optimointi tekoälyn avulla

Suomen tekoälykeskus FCAI:n uudessa videosarjassa esitelyssä ensimmäisen Neste NAPCON.

Uutiset
Tutkimusyhteistyö ja innovaatiot

Tue tutkimusta lahjoittamalla

Two female students in a lab

Lahjoita tulevaisuus

Tule mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta! Yhdessä voimme ratkaista yhteiskunnan vaikeimpia haasteita.

Kumppanuuspalveluiden tietosuojailmoitus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: