Uutiset

Yrjö ja Senja Koivusen säätiö palkitsi ansioituneita opiskelijoita

Opiskelijastipendien lisäksi säätiö tukee muun muassa tohtorikoulutusta.
Stipendien saajat ja jakajat yhteiskuvassa Otakaari 1:n kokoushuoneessa..
Stipendejä oli jakamassa säätiön hallituksen puheenjohtaja Mikko Niini (edessä vasemmalla) ja asiamies Ville Wartiovaara (edessä oikealla).

Yrjö ja Senja Koivusen säätiö palkitsi 3. helmikuuta Aalto-yliopiston tekniikan alan opiskelijoita 2 000 euron suuruisilla kannustusstipendeillä. Stipendejä jaettiin konetekniikan, puurakentamisen ja tuotantotalouden alojen lahjakkaille opiskelijoille.

Jakotilaisuus järjestettiin Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun tiloissa, ja stipendejä olivat jakamassa säätiön asiamies Ville Wartiovaara ja hallituksen puheenjohtaja Mikko Niini. ”Aiemmin kannustimme valmistumisvaiheessa olevia, nyt tuemme erityisesti lahjakkuuksia professorien suositusten mukaan", kertoo Mikko Niini. 

Yrjö ja Senja Koivusen säätiö perustettiin vuonna 1945 tamperelaissyntyisen konepajaliikemiehen Yrjö Koivusen (s. 1884) lahjoitus- ja myöhemmin perintövaroilla tukemaan kone- ja puutekniikan opiskelijoiden valmistumista. Säätiö myöntää vuosittain noin 40 kannustusstipendiä paitsi Aalto-yliopiston myös Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun sekä Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

"Toimimme Aalto-yliopistossa yhteistyössä useiden mainittujen alojen professoreiden kanssa, muun muassa koneensuunnitteluopin professorin Petri Kuosmasen ja puumateriaalitieteen professorin Lauri Rautkarin, joiden opetuksen kehittämiseen liittyviä hankkeita säätiö on tukenut. Lisäksi säätiö on tukenut useiden alojen professorien väitöskirjatutkijoita", Mikko Niini kertoo.

Säätiön hallitus tapasi stipendienjaon yhteydessä Aalto-yliopiston rehtorin Ilkka Niemelän ja Tampereen yliopiston rehtorin Mari Wallsin, joiden kanssa keskusteltiin yliopistojen strategisista kehitysajatuksista ja Koivusen säätiön tulevista panostuksista.

Lahjoita tulevaisuus

Tule mukaan rakentamaan kestävää tulevaisuutta! Yhdessä voimme ratkaista yhteiskunnan vaikeimpia haasteita.

Lue lisää lahjoittamisesta
Two female students in a lab
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.