Uutiset

Yrittäjyysohjelma nosti kestävyyden tuottavuuden rinnalle

Aalto Ventures Programin tavoite on opettaa jokaiselle yliopiston opiskelijalle yrittäjyystaitoja ja ohjata nuo taidot kestävän kehityksen tavoitteisiin pyrkimiseen.
Students studying together.

Aalto-yliopiston tavoitteena on opettaa yrittäjyystaitoja jokaiselle opiskelijalleen. Näiden taitojen opetuksesta vastaa kymmenen vuotta sitten perustettu Aalto Ventures Program -ohjelma (AVP). Ohjelman taustalla ovat samat henkilöt, jotka olivat perustamassa Aalto Entrepreneurship Society -yrittäjyysyhteisöä (Aaltoes), joka puolestaan käynnisti muun muassa Slushin ja Woltin synnyttäneen yrittäjyysvallankumouksen.

Opiskelijoiden yliopistossa oppimat yrittäjyystaidot pyritään ohjaamaan hyödylliseen tarkoitukseen, ja Aalto Ventures Programin kursseilla kaikki opiskelijoiden ratkomat haasteet liittyvätkin kestävään kehitykseen.

“Aalto-yliopistoon tulee valtavasti uskomattoman lahjakkaita ihmisiä ympäri maailmaa, ja jos he kaikki käyttävät aikansa täällä kestävyysongelmien parissa, saadaan jo melko paljon aikaiseksi. Osa varmasti jatkaa samoilla urilla yliopistoajan jälkeenkin,” sanoo Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja.

Yrittäjyystaidot osana muuta opetusta

Aalto Ventures Program -ohjelma on kehittänyt uuden opetusmetodin, integraatio-opetuksen, jossa yrittäjyystaitoja ja yrittäjälähtöistä ajattelutapaa opetetaan myös muilla kursseilla, esimerkiksi kielten tai sähkötekniikan opinnoissa. Metodia on otettu käyttöön myös muissa suomalaisissa korkeakouluissa.

Ohjelman havaintojen mukaan nykyisen startup-sukupolven yrittäjiä ajaa jatkuvasti voimistuva halu rakentaa kestävämpää maailmaa ja saada aikaan vaikutusta. Aalto Ventures Programin ja Aaltoes-yhteisön vuonna 2021 tekemään kyselyyn vastanneista noin 60 % kertoo, että syy yrittäjäksi lähtemiselle on vaikutuksen, impactin, aikaansaaminen. Yli 30 % vastaajista haluaa keskittyä nimenomaan kestävän kehityksen tavoitteiden ratkaisemiseen. Lue lisää kyselystä AVP:n verkkosivuilta.
 

Lisätietoja:

Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja, [email protected]i, puhelin: 050 4768 977

Tommi Byman, viestintäkoordinaattori, Aalto Ventures Program, [email protected], puhelin: 050 5343 609

Kalle Airo
Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.