Uutiset

Yrittäjyysohjelma nosti kestävyyden tuottavuuden rinnalle

Aalto Ventures Programin tavoite on opettaa jokaiselle yliopiston opiskelijalle yrittäjyystaitoja ja ohjata nuo taidot kestävän kehityksen tavoitteisiin pyrkimiseen.
Students studying together.

Aalto-yliopiston tavoitteena on opettaa yrittäjyystaitoja jokaiselle opiskelijalleen. Näiden taitojen opetuksesta vastaa kymmenen vuotta sitten perustettu Aalto Ventures Program -ohjelma (AVP). Ohjelman taustalla ovat samat henkilöt, jotka olivat perustamassa Aalto Entrepreneurship Society -yrittäjyysyhteisöä (Aaltoes), joka puolestaan käynnisti muun muassa Slushin ja Woltin synnyttäneen yrittäjyysvallankumouksen.

Opiskelijoiden yliopistossa oppimat yrittäjyystaidot pyritään ohjaamaan hyödylliseen tarkoitukseen, ja Aalto Ventures Programin kursseilla kaikki opiskelijoiden ratkomat haasteet liittyvätkin kestävään kehitykseen.

“Aalto-yliopistoon tulee valtavasti uskomattoman lahjakkaita ihmisiä ympäri maailmaa, ja jos he kaikki käyttävät aikansa täällä kestävyysongelmien parissa, saadaan jo melko paljon aikaiseksi. Osa varmasti jatkaa samoilla urilla yliopistoajan jälkeenkin,” sanoo Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja.

Yrittäjyystaidot osana muuta opetusta

Aalto Ventures Program -ohjelma on kehittänyt uuden opetusmetodin, integraatio-opetuksen, jossa yrittäjyystaitoja ja yrittäjälähtöistä ajattelutapaa opetetaan myös muilla kursseilla, esimerkiksi kielten tai sähkötekniikan opinnoissa. Metodia on otettu käyttöön myös muissa suomalaisissa korkeakouluissa.

Ohjelman havaintojen mukaan nykyisen startup-sukupolven yrittäjiä ajaa jatkuvasti voimistuva halu rakentaa kestävämpää maailmaa ja saada aikaan vaikutusta. Aalto Ventures Programin ja Aaltoes-yhteisön vuonna 2021 tekemään kyselyyn vastanneista noin 60 % kertoo, että syy yrittäjäksi lähtemiselle on vaikutuksen, impactin, aikaansaaminen. Yli 30 % vastaajista haluaa keskittyä nimenomaan kestävän kehityksen tavoitteiden ratkaisemiseen. Lue lisää kyselystä AVP:n verkkosivuilta.
 

Lisätietoja:

Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja, [email protected]i, puhelin: 050 4768 977

Tommi Byman, viestintäkoordinaattori, Aalto Ventures Program, [email protected], puhelin: 050 5343 609

Kalle Airo
Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Minna Halme, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Minna Halme: Vastuullisen liiketoiminnan tutkimusta pidettiin alussa viherpiipertämisenä

"Minulle sanottiin, että minun kannattaisi tehdä väitöskirja jostain muusta aiheesta, jos haluan joskus tulevaisuudessa töitä."