Uutiset

Yrittäjyysohjelma nosti kestävyyden tuottavuuden rinnalle

Aalto Ventures Programin tavoite on opettaa jokaiselle yliopiston opiskelijalle yrittäjyystaitoja ja ohjata nuo taidot kestävän kehityksen tavoitteisiin pyrkimiseen.
Students studying together.

Aalto-yliopiston tavoitteena on opettaa yrittäjyystaitoja jokaiselle opiskelijalleen. Näiden taitojen opetuksesta vastaa kymmenen vuotta sitten perustettu Aalto Ventures Program -ohjelma (AVP). Ohjelman taustalla ovat samat henkilöt, jotka olivat perustamassa Aalto Entrepreneurship Society -yrittäjyysyhteisöä (Aaltoes), joka puolestaan käynnisti muun muassa Slushin ja Woltin synnyttäneen yrittäjyysvallankumouksen.

Opiskelijoiden yliopistossa oppimat yrittäjyystaidot pyritään ohjaamaan hyödylliseen tarkoitukseen, ja Aalto Ventures Programin kursseilla kaikki opiskelijoiden ratkomat haasteet liittyvätkin kestävään kehitykseen.

“Aalto-yliopistoon tulee valtavasti uskomattoman lahjakkaita ihmisiä ympäri maailmaa, ja jos he kaikki käyttävät aikansa täällä kestävyysongelmien parissa, saadaan jo melko paljon aikaiseksi. Osa varmasti jatkaa samoilla urilla yliopistoajan jälkeenkin,” sanoo Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja.

Yrittäjyystaidot osana muuta opetusta

Aalto Ventures Program -ohjelma on kehittänyt uuden opetusmetodin, integraatio-opetuksen, jossa yrittäjyystaitoja ja yrittäjälähtöistä ajattelutapaa opetetaan myös muilla kursseilla, esimerkiksi kielten tai sähkötekniikan opinnoissa. Metodia on otettu käyttöön myös muissa suomalaisissa korkeakouluissa.

Ohjelman havaintojen mukaan nykyisen startup-sukupolven yrittäjiä ajaa jatkuvasti voimistuva halu rakentaa kestävämpää maailmaa ja saada aikaan vaikutusta. Aalto Ventures Programin ja Aaltoes-yhteisön vuonna 2021 tekemään kyselyyn vastanneista noin 60 % kertoo, että syy yrittäjäksi lähtemiselle on vaikutuksen, impactin, aikaansaaminen. Yli 30 % vastaajista haluaa keskittyä nimenomaan kestävän kehityksen tavoitteiden ratkaisemiseen. Lue lisää kyselystä AVP:n verkkosivuilta.
 

Lisätietoja:

Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja, [email protected]i, puhelin: 050 4768 977

Tommi Byman, viestintäkoordinaattori, Aalto Ventures Program, [email protected], puhelin: 050 5343 609

Kalle Airo

Kalle Airo: ”Yrittäjähenkiselle ajattelijalle ongelma on mahdollisuus, ei uhka”

Airo on johtanut Aalto-yliopiston yrittäjähenkistä ajattelutapaa syyskuun alusta lähtien.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Campus sustainability event crowd
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ennätysmäärä aaltolaisia hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa

Tapahtuman ohjelmassa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja kampuksen kestävästä kehityksestä, hyvinvointiin keskittyen.
Petteri Isotupa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston alumni Petteri Isotupa: ”Uskalla ajatella ja kysyä miksi”

Testamenttilahjoituksellaan Aalto-yliopistolle Petteri Isotupa on mukana tukemassa tulevien sukupolvien opintomahdollisuuksia.
Aalto employees
Yliopisto Julkaistu:

Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen neuvottelutulos hyväksytty

Yliopistojen yleinen työehtosopimus 2023–2025 hyväksyttiin Sivistan ja palkansaajaliittojen hallinnoissa 30.3.2023.
Alumnus Henri Yoki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henri Yoki: Kun lapseni kysyvät, mitä isi tekee, vastaan, että ratkaisen ilmastokriisiä

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Henri Yoki perusti ensimmäisen yrityksensä opiskellessaan kansainvälistä liiketoimintaa Kauppakorkeakoulussa. Nykyään hän on perustaja ja toimitusjohtaja vihreään energiasiirtymään keskittyvässä yrityksessä, jossa hän pääsee soveltamaan laajasti kaikkea uransa ja opintojensa aikana oppimaansa.