Uutiset

Yrittäjyysohjelma nosti kestävyyden tuottavuuden rinnalle

Aalto Ventures Programin tavoite on opettaa jokaiselle yliopiston opiskelijalle yrittäjyystaitoja ja ohjata nuo taidot kestävän kehityksen tavoitteisiin pyrkimiseen.
Students studying together.

Aalto-yliopiston tavoitteena on opettaa yrittäjyystaitoja jokaiselle opiskelijalleen. Näiden taitojen opetuksesta vastaa kymmenen vuotta sitten perustettu Aalto Ventures Program -ohjelma (AVP). Ohjelman taustalla ovat samat henkilöt, jotka olivat perustamassa Aalto Entrepreneurship Society -yrittäjyysyhteisöä (Aaltoes), joka puolestaan käynnisti muun muassa Slushin ja Woltin synnyttäneen yrittäjyysvallankumouksen.

Opiskelijoiden yliopistossa oppimat yrittäjyystaidot pyritään ohjaamaan hyödylliseen tarkoitukseen, ja Aalto Ventures Programin kursseilla kaikki opiskelijoiden ratkomat haasteet liittyvätkin kestävään kehitykseen.

“Aalto-yliopistoon tulee valtavasti uskomattoman lahjakkaita ihmisiä ympäri maailmaa, ja jos he kaikki käyttävät aikansa täällä kestävyysongelmien parissa, saadaan jo melko paljon aikaiseksi. Osa varmasti jatkaa samoilla urilla yliopistoajan jälkeenkin,” sanoo Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja.

Yrittäjyystaidot osana muuta opetusta

Aalto Ventures Program -ohjelma on kehittänyt uuden opetusmetodin, integraatio-opetuksen, jossa yrittäjyystaitoja ja yrittäjälähtöistä ajattelutapaa opetetaan myös muilla kursseilla, esimerkiksi kielten tai sähkötekniikan opinnoissa. Metodia on otettu käyttöön myös muissa suomalaisissa korkeakouluissa.

Ohjelman havaintojen mukaan nykyisen startup-sukupolven yrittäjiä ajaa jatkuvasti voimistuva halu rakentaa kestävämpää maailmaa ja saada aikaan vaikutusta. Aalto Ventures Programin ja Aaltoes-yhteisön vuonna 2021 tekemään kyselyyn vastanneista noin 60 % kertoo, että syy yrittäjäksi lähtemiselle on vaikutuksen, impactin, aikaansaaminen. Yli 30 % vastaajista haluaa keskittyä nimenomaan kestävän kehityksen tavoitteiden ratkaisemiseen. Lue lisää kyselystä AVP:n verkkosivuilta.
 

Lisätietoja:

Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja, [email protected]i, puhelin: 050 4768 977

Tommi Byman, viestintäkoordinaattori, Aalto Ventures Program, [email protected], puhelin: 050 5343 609

Kalle Airo
Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
kuva pikku finlandian puupilarista ja teksti time out
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ravistelee rakentamisen käytäntöjä New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä

Koko eurooppalaista rakennusalaa kestävään muutokseen kirittävä näyttely Time Out! on esillä Brysselissä 9.–13.4.2024 osana NEB-festivaalia.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Potrettikuva Suzanne Innes-Stubbista, hän hymyilee ja katsoo kohti kameraa
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Suzanne Innes-Stubb nimitetty johtavaksi työelämäasiantuntijaksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun

Yritysjuridiikan asiantuntija Innes-Stubb vahvistaa Kauppakorkeakoulun osaamista vastuullisessa yritystoiminnassa. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.