Uutiset

Yrittäjyysohjelma nosti kestävyyden tuottavuuden rinnalle

Aalto Ventures Programin tavoite on opettaa jokaiselle yliopiston opiskelijalle yrittäjyystaitoja ja ohjata nuo taidot kestävän kehityksen tavoitteisiin pyrkimiseen.
Students studying together.

Aalto-yliopiston tavoitteena on opettaa yrittäjyystaitoja jokaiselle opiskelijalleen. Näiden taitojen opetuksesta vastaa kymmenen vuotta sitten perustettu Aalto Ventures Program -ohjelma (AVP). Ohjelman taustalla ovat samat henkilöt, jotka olivat perustamassa Aalto Entrepreneurship Society -yrittäjyysyhteisöä (Aaltoes), joka puolestaan käynnisti muun muassa Slushin ja Woltin synnyttäneen yrittäjyysvallankumouksen.

Opiskelijoiden yliopistossa oppimat yrittäjyystaidot pyritään ohjaamaan hyödylliseen tarkoitukseen, ja Aalto Ventures Programin kursseilla kaikki opiskelijoiden ratkomat haasteet liittyvätkin kestävään kehitykseen.

“Aalto-yliopistoon tulee valtavasti uskomattoman lahjakkaita ihmisiä ympäri maailmaa, ja jos he kaikki käyttävät aikansa täällä kestävyysongelmien parissa, saadaan jo melko paljon aikaiseksi. Osa varmasti jatkaa samoilla urilla yliopistoajan jälkeenkin,” sanoo Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja.

Yrittäjyystaidot osana muuta opetusta

Aalto Ventures Program -ohjelma on kehittänyt uuden opetusmetodin, integraatio-opetuksen, jossa yrittäjyystaitoja ja yrittäjälähtöistä ajattelutapaa opetetaan myös muilla kursseilla, esimerkiksi kielten tai sähkötekniikan opinnoissa. Metodia on otettu käyttöön myös muissa suomalaisissa korkeakouluissa.

Ohjelman havaintojen mukaan nykyisen startup-sukupolven yrittäjiä ajaa jatkuvasti voimistuva halu rakentaa kestävämpää maailmaa ja saada aikaan vaikutusta. Aalto Ventures Programin ja Aaltoes-yhteisön vuonna 2021 tekemään kyselyyn vastanneista noin 60 % kertoo, että syy yrittäjäksi lähtemiselle on vaikutuksen, impactin, aikaansaaminen. Yli 30 % vastaajista haluaa keskittyä nimenomaan kestävän kehityksen tavoitteiden ratkaisemiseen. Lue lisää kyselystä AVP:n verkkosivuilta.
 

Lisätietoja:

Lauri Järvilehto, Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja, [email protected]i, puhelin: 050 4768 977

Tommi Byman, viestintäkoordinaattori, Aalto Ventures Program, [email protected], puhelin: 050 5343 609

Kalle Airo

Kalle Airo: ”Yrittäjähenkiselle ajattelijalle ongelma on mahdollisuus, ei uhka”

Airo on johtanut Aalto-yliopiston yrittäjähenkistä ajattelutapaa syyskuun alusta lähtien.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!
Aalto logo on the snow
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Varautuminen kiertäviin sähkökatkoihin Otaniemen kampuksella

Mahdollisista katkoista pyritään viestimään etukäteen.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto aloittaa muutosneuvottelut Aalto ARTS Books -yksikössään

Neuvotteluiden piirissä on neljä henkilöä. Mahdollinen vähennystarve on enintään kaksi henkilöä.
Mustavalkokuvassa arkkitehtiopiskelijoita vuodelta 1921
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Korkeakoulutasoista arkkitehtuurikoulutusta Suomessa 150 vuotta

Arkkitehtien korkeakoulutasoisen opetuksen lasketaan Suomessa alkaneen vuonna 1872 Polyteknillisen koulun perustamisen myötä, josta sittemmin tuli Teknillinen korkeakoulu ja Aalto-yliopisto