Uutiset

Yliopisto selvittää valmistuneiden urapolkua

Tulokset auttavat kehittämään opetusta ja vaikuttavat myös rahoitukseen. Nyt pyydämme mukaan vuoden 2014 maistereita ja vuoden 2016 tohtoreita.
Kaksi mies- ja yksi naisopiskelija seisoo Väre-rakennuksen edessä. Miehillä on polkupyörät.

Yliopistot seuraavat tarkasti, kuinka opetus ja tutkinto vastaavat työelämässä vastaan tulevia muuttuvia osaamistarpeita. Kaikkien Suomen yliopistojen ura- ja rekrytointipalvelujen muodostama Aarresaari-verkosto toteuttaa vuosittain kyselyn maisterille ja tohtoreille. Pyynnön osallistua tämän vuoden kyselyyn saavat yliopistoista vuonna 2014 maisteriksi ja vuonna 2016 tohtoriksi valmistuneet.

Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala kutsuu kaikkia näinä vuosina valmistuneita vastaamaan: ”Toivomme, että innostutte runsaslukuisina mukaan. Saamme teiltä arvokasta ja ajankohtaista tietoa, joka auttaa meitä suunnittelemaan parasta opetusta myös seuraaville opiskelijapolville.”

Aalto-yliopisto hyötyy runsaslukuisista vastauksista myös rahallisesti, sillä maisterien osalta vastaukset ovat yksi peruste opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämälle rahoitukselle.

Maisterit kokevat työnantajan arvostavan tutkintoa

Vuonna 2018 vastaavaan kyselyyn vastanneista maistereista 87 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa työuran kannalta. 85 % pystyy hyödyntämään oppimiaan tietoja ja taitoja hyvin nykyisessä työssään ja 90 % suosittelisi koulutustaan muille. Peräti 93 % Aalto-yliopistosta valmistuneista maistereista oli samaa mieltä väittämän ”työnantajat arvostavat tutkintoa” kanssa.

Tulosten perusteella Aalto-yliopistosta valmistuneet painottivat tärkeimmiksi työssä tarvittaviksi ja yliopistossa kehittyneiksi taidoiksi kyvyn oppia ja omaksua uutta, itseohjautuvuuden, ongelmanratkaisutaidot sekä yhteistyötaidot.

Yhdeksän tohtoria kymmenestä tyytyväisiä tutkintoonsa työuran kannalta

Vuonna 2015 valmistuneista tohtoreista yli puolet oli työssä yrityksessä, viidennes yliopistossa, ja alle kymmenes työskenteli yrittäjänä tai freelancerina. 66 % vastaajista kokee työtehtäviensä muuttuneen vaativammiksi ja mielenkiintoisemmiksi tutkinnon suorittamisen jälkeen. 89 % heistä oli tyytyväisiä tutkintoonsa työuran kannalta.

Aalto-yliopisto lähettää uraseurantakyselyn sähköpostilla, tekstiviestillä tai postitse kaikille vuoden 2014 maistereille ja vuoden 2016 tohtoreille. Kyselyyn voi vastata 30.11. saakka.

Lue lisää:

Maisterien sijoittuminen työelämäänTohtorien sijoittuminen työelämään

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.