Uutiset

Yliopisto-opintojen aloittaminen on sekä haastavaa että palkitsevaa

Opiskelijatovereiden yhteishenki ja International Business -kandidaattiohjelman vahvuudet ovat olleet erinomainen tuki ensimmäisen vuoden opiskelijoiden aloitettua yliopisto-opintonsa hyvin poikkeavissa oloissa viime syksynä.
BScBA Student Anne Torvinen enjoying a summer day

Opintojen aloittaminen yliopistossa on iso elämänmuutos, ja opiskelijoiden mielessä pyörii paljon kysymyksiä: mitenhän minä pärjään, löydänköhän koulusta uusia ystäviä, ovatkohan opettajat ankaria ja etäisiä jne. Entä jos opiskelu täytyy vielä aloittaa maailmanlaajuisen pandemian aikaan hyvin erikoisessa tilanteessa? Tällöin opiskelijoiden oma yhteisö, helposti lähestyttävät luennoitsijat sekä yliopiston osaava henkilökunta ovat avainasemassa sen varmistamisessa, että kullakin opiskelijalla on mahdollisuus onnistua opinnoissaan.

International Business -kandidaattiohjelmassa (tunnetaan myös nimellä BScBA-ohjelma) viime syksynä aloittaneet opiskelijat ovat pärjänneet hyvin. Mikkelin kampuksen ensimmäisen vuosikurssin opiskelija Anne Torvinen puhuu varmasti myös opiskelijatovereidensa puolesta kertoessaan, että jo lyhyessä ajassa hänelle on kertynyt unohtumattomia muistoja.

“Kun hain tähän ohjelmaan, minulla ei ollut paljon odotuksia ja yritin pitää mieleni avoimena. Olen ollut hämmästynyt siitä, kuinka upea ja kannustava meidän yhteisömme on. Olen tavannut todella hauskoja ja mielenkiintoisia ihmisiä, enkä ole kertaakaan katunut sitä, että hain tähän ohjelmaan”, Anne sanoo.

Opintojen taso säilyy myös etäopetuksessa

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilla ehti olla vain yksi kurssi lähiopetuksessa ennen kuin opetus siirtyi kokonaan verkkoon. Vaikka etäopetuksen myötä eteen tuli uusia haasteita, ovat opiskelijat saavuttaneet oppimistavoitteensa hyvin. Anne myöntää, ettei ollut kovin innostunut etäopetuksen alkamisesta ollessaan hänelle vieraassa kaupungissa: ”Olin hieman epäileväinen sen suhteen, miten asiat sujuisivat pandemian aikana. Mutta nyt en vaihtaisi näitä kokemuksiani mihinkään. Luentomme ovat olleet hauskoja ja kiinnostavia!”

Opetus BScBA-ohjelmassa tapahtuu kolmen viikon intensiivimoduuleissa keskittyen yhteen kurssiin kerrallaan, mikä lisää vuorovaikutusta ja intensiteettiä.

”Olen pitänyt opiskelusta moduuleittain, sillä siten voi keskittyä yhteen tiettyyn kurssiin kolmen viikon ajan. Kurssin tehtävät on jaettu tasaisesti koko moduulin ajalle, joten työtaakka ei käy ylivoimaiseksi”, Anne kertoo.

BScBA-ohjelman luennoitsijat ovat oman alansa huippuja, ja he tuovat mukanaan kansainvälisesti kilpailukykyistä osaamista opetukseen. Opiskelijoiden mielestä opettajat ovat kannustavia ja helposti lähestyttäviä, eikä se ole muuttunut etäopetuksen aikanakaan.

”Meidän professorimme tulevat eri puolilta maailmaa. Opetuksen laatu on erittäin tasokasta, ja opiskelijoilla on mahdollisuus antaa luennoitsijoille palautetta jo kurssin aikana”, Anne kuvailee.

Anne on sitä mieltä, että opetuksen seuraaminen voi välillä olla etäluentojen aikana hieman haastavaa.  Silloin luennoitsijoiden ammattitaito punnitaan.

”Minun lempiprofessorini tähän mennessä on ollut Business Math with Excel -kurssin opettaja Roman Stepanov. Hän on varmistanut, että kaikki opiskelijat pysyvät kärryillä, ja hän on ollut helposti lähestyttävä ja myös säännöllisesti opiskelijoiden tavoitettavissa.”

En vaihtaisi näitä kokemuksiani mihinkään. Luentomme ovat olleet hauskoja ja kiinnostavia.

Anne Torvinen, BScBA-ohjelman ensimmäisen vuoden opiskelija

Mikkeli Spirit -yhteishenki on maineensa veroinen

Mikkelin opiskelijoiden yhteishenki on asia, jota opiskelijat ja alumnit mielellään hehkuttavat. Ulkopuolisen voi olla vaikea käsittää, mitä se todella tarkoittaa. Anne kertoo hyvän esimerkin siitä, miten paljon opiskelutovereiden tuki merkitsee: ”Jo yksi lukukausi täällä on opettanut minulle paljon sekä muuttanut minua ihmisenä. En olisi koskaan edes kuvitellut, että hakisin opiskelijajärjestön hallitukseen tai että minusta tulisi opiskelijalehden päätoimittaja. En olisi pystynyt siihen ilman näitä ihmisiä ympärilläni.”

Uudet opiskelijat ovat kuulleet paljon tarinoita siitä, mitä kaikkea he olisivat voineet jo kokea, mutta mihin ei ole ollut mahdollisuutta koronarajoitusten vuoksi. Mutta kekseliäät opiskelijat eivät jääneet pyörittelemään peukaloitaan. ”On tavallaan harmi, että emme ole vielä päässeet kokemaan, mitä Mikkelin opiskelijaelämä voisi parhaimmillaan olla. Mutta toisaalta tilanne on saanut meidät keksimään uusia tapoja viettää aikaa. Olen jutellut ystävieni kanssa Zoomissa jopa yhdeksän tuntia päivässä ja katsonut Netflixiä aamukolmeen saakka.”

Monilla International Business -ohjelman opiskelijoilla on jonkinlaista kansainvälistä taustaa. Anne itse syntyi Moskovassa Venäjällä. Hän on asunut myös Espanjassa ja Suomessa, ja hänen perheensä muutti melko usein näiden maiden välillä. Ohjelman opiskelijat tulevat hyvin erilaisista taustoista, ja Anne muistuttaa, että jokainen henkilö on ainutlaatuinen ja tärkeä jäsen Mikkelin yhteisössä.

“Sillä ei ole merkitystä, oletko kotoisin Shanghain kiireisiltä kaduilta vai pienestä suomalaisesta Nilsiän pitäjästä. Jokainen opiskelija otetaan lämpimästi ja avosylin vastaan. Et tule katumaan sitä, että hait tähän ohjelmaan. Ja valmistumisen jälkeen Mikkeli Spirit säilyy alumnien keskuudessa. Kun lähdemme omille teillemme ja suuntaamme eri puolille maailmaa, tiedämme, että me Mikkelissä opiskelleet olemme aina toistemme tukena.”

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
@aallonteekkarit TikTok-tili
Opinnot Julkaistu:

Seuraa @aallonteekkarit-tiliä TikTokissa!

Tekniikan alan opiskelijoiden videot kertovat teekkarielämästä ja eri hakukohteista.