Uutiset

Uusi yhteistyömuoto vapaaehtoisjärjestöille Kauppiksella!

Vapaaehtoisjärjestöprojekti, eli tuttavallisemmin NGO-projekti, avaa mahdollisuuden järjestöille saada kehittämistyöhönsä apua opiskelijoiltamme.
Students working together. Photo: Roope Kiviranta
Two students working together. Photo: Roope Kiviranta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa on tehty aina paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Myös järjestöt ja muut voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ovat olleet mukana, mutta vähemmässä määrin. Järjestöt ovat suuri voimavara yhteiskunnallemme yhteiskunnallisina vaikuttajina sekä tärkeinä palvelujen tuottajina. Järjestöt ovat varteenotettavia myös opiskelijoidemme työnantajina, ja erityisesti heille, jotka haluavat vaikuttaa työllään yhteiskuntaan.

Kauppakorkeakoulussa pilotoidaan lukuvuonna 2022-23 ensimmäistä kertaa yksinomaan järjestöille rakennettua yhteistyöväylää opetukseen: Vapaaehtoisjärjestöprojekti, eli tuttavallisemmin NGO-projekti, avaa mahdollisuuden järjestöille saada kehittämistyöhönsä apua opiskelijoiltamme ja nämä puolestaan pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä ja oppimaan lisää. NGO-projekti -konseptia on suunniteltu yhteistyössä Fingon kanssa.

Projektille täytyy aina löytyä sopiva akateeminen ohjaaja Kauppakorkeakoulusta ennen kuin hanke voi käynnistyä. Näin varmistamme, että projektin tuotos vastaa järjestön tarpeita sekä kurssin oppimistavoitteita.

Kehitysprojektin aiheen tulee liittyä Kauppakorkeakoulussa opetettaviin asioihin. Ja näitähän on paljon! Johtaminen, tieto- ja palvelujohtaminen, rahoitus, laskentatoimi, taloustiede, markkinointi,  sekä kaikki näiden alla esiintyvä. Konkreettisia esimerkkejä voivat olla esimerkiksi toimintaprosessien kehittäminen, viestintäsuunnitelman laatiminen, varainhankinnan kehittäminen, jäsenlajien kehitys tai vaikka uuden tapahtumakonseptin luominen. Myös perinteiset hallinnon aiheet ovat sopivia, esimerkiksi talousraportoinnin kehittäminen tai uuden jäsenrekisterin hankinnan valmistelu.

Lue lisää kurssista järjestöjen näkökulmasta kurssin omalla verkkosivulla.

Odotamme mielenkiinnolla, minkälaisia projekteja syntyy!

Kurssin koordinaatiosta vastaa Annemari Rautio ulkoisten suhteiden yksiköstä ([email protected] tai 050 380 7398). Konseptista kokonaisuudessaan vastaa ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm ja kurssin päävastuullinen opettaja on dekaanimme Timo Korkeamäki.

NGO-projektit (pilotti)

Kauppakorkeakoulu haluaa edistää opiskelijoidensa monimuotoista oppimista tarjoamalla heille mahdollisuuksia olla mukana erilaisten järjestöjen toiminnan kehittämisessä.

Lue lisää
Students doing work in a team. Photo: Roope Kiviranta

Lisää tietoja antavat

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Sähkötekniikan opiskelijat Venla, Iikka ja Leevi. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Sähkötekniikan päivä keräsi osallistujia ympäri Suomen - katso tallenne!

Virtuaalitapahtumassa sähkötekniikan opiskelijat pohtivat erityisesti opintoja ja opiskelijaelämää Aalto-yliopistossa.
The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.
Yliopisto Julkaistu:

Mietityttävätkö ryhmätyöt opetuksessa? Kuuntele podcastjakso

Future-led learning podcastin uusi kausi vie meidät hyvin käytännön tasolle. Kauden teemoihin kuuluvat ajankohtaiset teemat akateeminen ohjaus, inkluusio opetuksessa, yhteisopetus ja kestävä kehitys. Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan toimivan ryhmätyön saloihin ja mitä opettaja voi myötävaikuttaa ryhmän toimintaan.
Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Opinnot Julkaistu:

Englanninkieliset kandidaattiohjelmat houkuttelevat kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita

Hakemusten määrä Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin kasvoi 20 prosenttia.