Uutiset

Uusi yhteistyömuoto vapaaehtoisjärjestöille Kauppiksella!

Vapaaehtoisjärjestöprojekti, eli tuttavallisemmin NGO-projekti, avaa mahdollisuuden järjestöille saada kehittämistyöhönsä apua opiskelijoiltamme.
Students working together. Photo: Roope Kiviranta
Two students working together. Photo: Roope Kiviranta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa on tehty aina paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Myös järjestöt ja muut voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ovat olleet mukana, mutta vähemmässä määrin. Järjestöt ovat suuri voimavara yhteiskunnallemme yhteiskunnallisina vaikuttajina sekä tärkeinä palvelujen tuottajina. Järjestöt ovat varteenotettavia myös opiskelijoidemme työnantajina, ja erityisesti heille, jotka haluavat vaikuttaa työllään yhteiskuntaan.

Kauppakorkeakoulussa pilotoidaan lukuvuonna 2022-23 ensimmäistä kertaa yksinomaan järjestöille rakennettua yhteistyöväylää opetukseen: Vapaaehtoisjärjestöprojekti, eli tuttavallisemmin NGO-projekti, avaa mahdollisuuden järjestöille saada kehittämistyöhönsä apua opiskelijoiltamme ja nämä puolestaan pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä ja oppimaan lisää. NGO-projekti -konseptia on suunniteltu yhteistyössä Fingon kanssa.

Projektille täytyy aina löytyä sopiva akateeminen ohjaaja Kauppakorkeakoulusta ennen kuin hanke voi käynnistyä. Näin varmistamme, että projektin tuotos vastaa järjestön tarpeita sekä kurssin oppimistavoitteita.

Kehitysprojektin aiheen tulee liittyä Kauppakorkeakoulussa opetettaviin asioihin. Ja näitähän on paljon! Johtaminen, tieto- ja palvelujohtaminen, rahoitus, laskentatoimi, taloustiede, markkinointi,  sekä kaikki näiden alla esiintyvä. Konkreettisia esimerkkejä voivat olla esimerkiksi toimintaprosessien kehittäminen, viestintäsuunnitelman laatiminen, varainhankinnan kehittäminen, jäsenlajien kehitys tai vaikka uuden tapahtumakonseptin luominen. Myös perinteiset hallinnon aiheet ovat sopivia, esimerkiksi talousraportoinnin kehittäminen tai uuden jäsenrekisterin hankinnan valmistelu.

Lue lisää kurssista järjestöjen näkökulmasta kurssin omalla verkkosivulla.

Odotamme mielenkiinnolla, minkälaisia projekteja syntyy!

Kurssin koordinaatiosta vastaa Annemari Rautio ulkoisten suhteiden yksiköstä ([email protected] tai 050 380 7398). Konseptista kokonaisuudessaan vastaa ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm ja kurssin päävastuullinen opettaja on dekaanimme Timo Korkeamäki.

NGO-projektit (pilotti)

Kauppakorkeakoulu haluaa edistää opiskelijoidensa monimuotoista oppimista tarjoamalla heille mahdollisuuksia olla mukana erilaisten järjestöjen toiminnan kehittämisessä.

Lue lisää
Students doing work in a team. Photo: Roope Kiviranta

Lisää tietoja antavat

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business
Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Creative Demo Day presenters on stage
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.
Veera Repka, photo by Veera Repka
Opinnot Julkaistu:

Veera Repka: Otaniemi-kuplaan imautuu helposti mukaan

"Jos joku kävelisi kengissäni samalla tapaa opintojen alkuvaiheessa, toivoisin, että hän ei yrittäisi heti saavuttaa kaikkea. Itselleen voi antaa aikaa ja käydä omalla painollaan asioita läpi."