Uutiset

Uusi yhteistyömuoto vapaaehtoisjärjestöille Kauppiksella!

Vapaaehtoisjärjestöprojekti, eli tuttavallisemmin NGO-projekti, avaa mahdollisuuden järjestöille saada kehittämistyöhönsä apua opiskelijoiltamme.
Students working together. Photo: Roope Kiviranta
Two students working together. Photo: Roope Kiviranta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa on tehty aina paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Myös järjestöt ja muut voittoa tavoittelemattomat yhteisöt ovat olleet mukana, mutta vähemmässä määrin. Järjestöt ovat suuri voimavara yhteiskunnallemme yhteiskunnallisina vaikuttajina sekä tärkeinä palvelujen tuottajina. Järjestöt ovat varteenotettavia myös opiskelijoidemme työnantajina, ja erityisesti heille, jotka haluavat vaikuttaa työllään yhteiskuntaan.

Kauppakorkeakoulussa pilotoidaan lukuvuonna 2022-23 ensimmäistä kertaa yksinomaan järjestöille rakennettua yhteistyöväylää opetukseen: Vapaaehtoisjärjestöprojekti, eli tuttavallisemmin NGO-projekti, avaa mahdollisuuden järjestöille saada kehittämistyöhönsä apua opiskelijoiltamme ja nämä puolestaan pääsevät soveltamaan oppimiaan asioita käytännössä ja oppimaan lisää. NGO-projekti -konseptia on suunniteltu yhteistyössä Fingon kanssa.

Projektille täytyy aina löytyä sopiva akateeminen ohjaaja Kauppakorkeakoulusta ennen kuin hanke voi käynnistyä. Näin varmistamme, että projektin tuotos vastaa järjestön tarpeita sekä kurssin oppimistavoitteita.

Kehitysprojektin aiheen tulee liittyä Kauppakorkeakoulussa opetettaviin asioihin. Ja näitähän on paljon! Johtaminen, tieto- ja palvelujohtaminen, rahoitus, laskentatoimi, taloustiede, markkinointi,  sekä kaikki näiden alla esiintyvä. Konkreettisia esimerkkejä voivat olla esimerkiksi toimintaprosessien kehittäminen, viestintäsuunnitelman laatiminen, varainhankinnan kehittäminen, jäsenlajien kehitys tai vaikka uuden tapahtumakonseptin luominen. Myös perinteiset hallinnon aiheet ovat sopivia, esimerkiksi talousraportoinnin kehittäminen tai uuden jäsenrekisterin hankinnan valmistelu.

Lue lisää kurssista järjestöjen näkökulmasta kurssin omalla verkkosivulla.

Odotamme mielenkiinnolla, minkälaisia projekteja syntyy!

Kurssin koordinaatiosta vastaa Annemari Rautio ulkoisten suhteiden yksiköstä ([email protected] tai 050 380 7398). Konseptista kokonaisuudessaan vastaa ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm ja kurssin päävastuullinen opettaja on dekaanimme Timo Korkeamäki.

NGO-projektit (pilotti)

Kauppakorkeakoulu haluaa edistää opiskelijoidensa monimuotoista oppimista tarjoamalla heille mahdollisuuksia olla mukana erilaisten järjestöjen toiminnan kehittämisessä.

Lue lisää
Students doing work in a team. Photo: Roope Kiviranta

Lisää tietoja antavat

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business
Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta.
Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.
Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.