Kauppakorkeakoulu

NGO-projektit (pilotti)

Kauppakorkeakoulu haluaa edistää opiskelijoidensa monimuotoista oppimista tarjoamalla heille mahdollisuuksia olla mukana erilaisten järjestöjen toiminnan kehittämisessä.
Students doing work in a team. Photo: Roope Kiviranta
Students doing team work in the School. Photo: Roope Kiviranta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla on pitkät perinteet yhteistyöstä erilaisten organisaatioiden kanssa, mutta pääosassa ovat olleet suuret yritykset. Haluamme tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuksia tehdä enemmän yhteistyötä myös järjestöjen kanssa, sillä se tukee mottoamme: ”Better Business – Better Society”. Yksi keino tähän on opiskelijaprojektit, joissa opiskelijat ratkaisevat järjestöjen arkipäivän haasteita. Projektikonseptia pilotoidaan lukuvuonna 2022-23. 

NGO-projekti -konseptia on suunniteltu yhteistyössä akateemisen henkilöstömme, koulumme johdon ja asiantuntijoiden sekä Fingon kanssa.

Opiskelijoiden järjestöille tekemät projektit voivat olla selvitys- ja kehityshankkeita, kuten esimerkiksi markkinointi- ja viestintäsuunnitelman laatiminen, tapahtumakonseptin luominen, erilaisten järjestelmien vertailu tai toimintaan liittyvien prosessien (kuten jäsenhankinnan) kehitys. Olennaista on, että hankkeen aihe liittyy kauppa- ja taloustieteen teemoihin, jotta opiskelija voi sisällyttää sen tutkintoonsa. Kauppakorkeakoulun ohjelmiin pääset tutustumaan täältä.

Projektikoordinaattori Kauppakorkeakoululta pyrkii löytämään projektin aiheeseen sopivan akateemisen ohjaajan, mutta mikäli sellaista ei löydy tai ei ole käytettävissä, kyseistä projektia ei voida toteuttaa tämän projektimuodon puitteissa. Siksi on hyvä, että koordinaattoriin ollaan yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.  

Projektit ovat maksuttomia järjestöille (lukuun ottamatta opiskelijoiden mahdollisia matkustus- tai muita hankkeen toteuttamiseksi syntyviä kustannuksia, joista sovitaan aina etukäteen).

Löydät alta yksityiskohtaisempia tietoja sekä ohjeita projekteista. 

Lisää tietoa

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business
Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business

Julkaistut projektiartikkelit

Julkaisemme tässä artikkeleita jo tehdyistä projekteista. Artikkelit ovat opiskelijoiden itsensä kirjoittamia ja toimeksiantajan hyväksymiä. 

Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: