NGO-projektit (pilotti)

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla on pitkät perinteet yhteistyöstä erilaisten organisaatioiden kanssa, mutta pääosassa ovat olleet suuret yritykset. Haluamme tarjota opiskelijoillemme mahdollisuuksia tehdä enemmän yhteistyötä myös järjestöjen kanssa, sillä se tukee mottoamme: ”Better Business – Better Society”. Yksi keino tähän on opiskelijaprojektit, joissa opiskelijat ratkaisevat järjestöjen arkipäivän haasteita. Projektikonseptia pilotoidaan lukuvuonna 2022-23.
NGO-projekti -konseptia on suunniteltu yhteistyössä akateemisen henkilöstömme, koulumme johdon ja asiantuntijoiden sekä Fingon kanssa.
Opiskelijoiden järjestöille tekemät projektit voivat olla selvitys- ja kehityshankkeita, kuten esimerkiksi markkinointi- ja viestintäsuunnitelman laatiminen, tapahtumakonseptin luominen, erilaisten järjestelmien vertailu tai toimintaan liittyvien prosessien (kuten jäsenhankinnan) kehitys. Olennaista on, että hankkeen aihe liittyy kauppa- ja taloustieteen teemoihin, jotta opiskelija voi sisällyttää sen tutkintoonsa. Kauppakorkeakoulun ohjelmiin pääset tutustumaan täältä.
Projektikoordinaattori Kauppakorkeakoululta pyrkii löytämään projektin aiheeseen sopivan akateemisen ohjaajan, mutta mikäli sellaista ei löydy tai ei ole käytettävissä, kyseistä projektia ei voida toteuttaa tämän projektimuodon puitteissa. Siksi on hyvä, että koordinaattoriin ollaan yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.
Projektit ovat maksuttomia järjestöille (lukuun ottamatta opiskelijoiden mahdollisia matkustus- tai muita hankkeen toteuttamiseksi syntyviä kustannuksia, joista sovitaan aina etukäteen).
Löydät alta yksityiskohtaisempia tietoja sekä ohjeita projekteista.
Järjestönä voitte löytää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijan toteuttamaan kehitysprojektianne joko:
- omien jäsentenne joukosta
- opiskelija tarjoutuu itse teille
- ilmoitatte projektista Aallon JobTeaserissa (ohjeet myöhemmin tällä sivulla).
Projektin voi toteuttaa yksittäinen opiskelija tai useamman opiskelijan ryhmä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Projektin laajuus vastaa 6 opintopistettä per opiskelija (1 op vastaa noin 27 tuntia työtä).
Järjestön vastuulla on valita soveltuva opiskelija, kuvata projektin tavoitteet ja antaa tarvittavat taustatiedot. Akateemisesta ohjaamisesta vastaa Kauppakorkeakoulu, mutta oman organisaationne päivittäiseen tekemiseen löytyy paras osaaminen teiltä itseltänne. Järjestön työmäärä ja osallistuminen hankkeeseen riippuu sen luonteesta ja toteuttamistavasta. Joissain tapauksissa opiskelija ei tarvitse projektin aikana ohjausta tai materiaaleja teiltä juurikaan, mutta yhteys on kuitenkin tärkeää pitää yllä myös virallisten projektitapaamisten välillä.
Projektin aiheen tulee olla sellainen, että se soveltuu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskelevalle kandi- tai maisteritason opiskelijalle. Toisin sanoen opiskelijan tulee voida käyttää opinnoissaan oppimiaan taitoja ja tietoja (kts. koulumme koulutusohjelmat). Aiheen hyväksyy projektikoordinaattori sekä viime kädessä projektin ohjaaja. Järjestöllä tulee olla valmius muokata aihetta sopimaan niin maisteritason opintoihin kuin myös laajuudeltaan vaadittuun kuuteen opintopisteeseen.
Aihe voi olla esimerkiksi:
- selvittää jäsenetujen riittävyyttä / soveltuvuutta / määrää
- jäsenlajien kehitys
- toimintaprosessien kehittäminen
- uuden toimintamallin suunnittelu
- tapahtumajärjestämisen suunnittelu
- jäsenhallintaohjelmistojen vertailu ja valintasuositus
- viestintäsuunnitelman laatiminen
- markkinointisuunnitelman laatiminen
- varainhankinnan tilanneselvitys ja uusien mallien kartoitus
Projektin aikana on vähintään kolme projektitapaamista, joissa opiskelija(t), teidän vastuuhenkilönne (ja tarvittaessa muita asiaan liittyviä henkilöitä) sekä projektin akateeminen ohjaaja tapaavat:
- Ensimmäisessä tapaamisessa on hyvä käydä läpi projektin tarkoitus, tarvittavat taustatiedot sekä miten ja millä aikataululla tullaan etenemään.
- Toisessa tapaamisessa varmistetaan, että projekti on aikataulussaan ja keskustellaan mahdollisista kompastuskivistä.
- Kolmannessa tapaamisessa opiskelijat esittelevät tuotoksensa ja sovitaan seuraavista askelmerkeistä (artikkelin kirjoittaminen julkaistavaksi sekä varsinaisen projektin tuotoksen muoto) ja saavat palautetta työstään.
Opiskelija(t) kirjoittavat projektista uutisen aalto.fi-sivustolle, joka voidaan julkaista myös järjestön omissa kanavissa. Artikkelin hyväksyy sekä järjestö että koulu. Artikkelissa ei julkaista luottamuksellista tietoa, mutta projektin aihe ja sen keskeiset löydökset on hyvä nostaa esille yleisellä tasolla. Projektin jälkeen kerätään vielä kaikilta osallisilta palaute, jonka perusteella projektikonseptia voidaan kehittää.
Järjestön tulee nimetä projektille vastuuhenkilö, joka on myös opiskelijan ensisijainen kontaktihenkilö. Tämän lisäksi organisaatiostanne voi olla osallisena useitakin henkilöitä – esim. tuottamassa informaatiota opiskelijalle, haastateltavina. Projektin kokouksiin osallistuu aina vähintään vastuuhenkilö.
Projektikoordinaattori hyväksyy alustavasti aiheen ja etsii projektille akateemisen ohjaajan. Hän myös auttaa tarvittaessa järjestöä aiheen markkinoinnissa opiskelijoille (mm. JobTeaserin käyttö). Koordinaattori on myös käytännön asioiden suhteen ensisijainen yhteyshenkilö.
Akateeminen ohjaaja vastaa projektin akateemisesta sisällöstä. Hän ohjaa opiskelijaa oikeiden menetelmien valinnassa ja projektin ammattimaisessa suorittamisessa. Akateeminen ohjaaja myös arvioi viime kädessä kuinka hyvin annettu aihe (aiheen sisältö sekä vaadittu työmäärä) sopivat opiskelijan suoritukseksi.
Voitte ilmoittaa haettavissa olevasta projektistanne laajemmalle opiskelijajoukolle Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa julkaisemalla sen Aallon JobTeaser-palvelussa. Samassa palvelussa voitte myös ilmoittaa työ- ja harjoittelupaikoista sekä lopputyötoimeksiannoista (huom. julkaisuehdot).
Projekti-ilmoituksen on täytettävä tietyt ehdot, joista tarkemmin alla, jotta ne tulevat julkaistuksi sekä huomatuiksi opiskelijoiden keskuudessa. Projektikoordinaattori myös etsii alustavasti projektille akateemien ohjaajan ennen ilmoituksen hyväksymistä.
- Työtehtävän (Job Title) tulee olla muotoa ”NGO project: XX" tai "NGO-projekti: XX” jossa korvaatte XX kohdan projektin aiheella/otsikolla.
HUOM. Mikäli jätätte englanninkielisen ilmoituksen, opiskelijoiden oletusarvo on, ettei hankkeen suorittaminen vaadi suomen kielen taitoa - Ilmoitustekstissä (Job Description) tulee mainita ainakin seuraavat asiat
- mitä osaamista projekti vaatii
- onko projektin aihe muokattavissa
- vaatiiko projekti yhden vai useamman opiskelijan (huom. projektin laajuus määritelty)
- koska projekti tulee suorittaa
- jokaiseen ilmoitukseen tulee loppuun sijoittaa alla oleva vakioteksti muokkaamattomana (valitse ilmoitustekstin kielen mukaan joko englannin- tai suomenkielinen:
”NGO-projektit ovat vain Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandi- ja maisteriopiskelijoille tarkoitettuja 6 opintopisteen kokonaisuuksia. Projektin aihe tulee hyväksyttää projektikoordinaattorilla, joka etsii projektille myös akateemisen ohjaajan. Tämän jälkeen voit ilmoittautua kurssille. Lue lisää projektin MyCourses-sivulta (BIZ-E0110).”
TAI
”NGO project is an independent project course (6 ECTS) for Aalto University School of Business Bachelor's and Master’s students only. The topic must be approved by the project coordinator who also finds a suitable academic supervisor for the project. After this you can register for the course. Please read more from the MyCourses page (BIZ-E0110).”
- Työn luonne (Contract type) = Part-time / student job
- Tehtäväalue (Job Category) valitse sopivin, vaikka se olisikin hankalaa, sillä tässä voi valita vain yhden
- Lisämääreet (Tags) = Kauppakorkeakoulu/School of Business + BIZ NGO project
- Vähimmäiskokemus (Minimum experience required) = Opiskelija / vastavalmistunut
- Viimeinen hakupäivä kannattaa laittaa reilusti muutaman viikon päähän, opiskelijat eivät välttämättä pysty reagoimaan muiden vastuidensa vuoksi nopeasti. Toisaalta kannattaa mainita, jos aiotte jo hakuaikana tutustua hakijoihin ja kenties tehdä myös valintanne.
- Ilmoitus tulee kohdentaa (Työpaikka näkyy seuraaville aloille/korkeakouluille) VAIN Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille
- Ilmoituksen kieli = se kieli, jolla ilmoitusteksti on laadittu (tämän valinnan perusteella ilmoitus näkyy tätä kieltä osaaville)
Tarkemmat yksityiskohtaiset ilmoituksen täyttöohjeet ovat samat kuin työpaikkojenkin kohdalla ja niihin pääsette tutustumaan tästä. Projekti-ilmoituksen laatimista helpottamaan on tekeillä myös video, joka julkaistaan myöhemmin.
Lisää tietoa
Annemari Rautio
- Julkaistu:
- Päivitetty: