Uutiset

Uusi kurssi opiskeluhyvinvoinnista: Kohti parempaa opiskelua (3 op) keväällä 2022

Haluaisitko parantaa opiskeluhyvinvointia mielekkäällä tavalla vertaistukea hyödyntäen? Kurssin Kohti parempaa opiskelua (3op) tarkoituksena on kehittää taitojasi tunnistaa hyvinvointiin ja opiskeluun liittyviä tekijöitä sekä kykyäsi hyödyntää erilaisia työkaluja näiden tueksi. Se on avoinna kaikille Aallon kandi- ja maisteritason opiskelijoille, SCI:n opiskelijat ovat etusijalla.
Kurssikuvaus

Tämä HY:ssä kehitetty ja toteutettu kurssi toteutetaan nyt Aallossa yhteistyössä SCI:n ja opintopsykologien kanssa. Kevään 2022 pilottikokeilu on suomeksi, mutta jos kurssi saa positiivista palautetta, se toteutetaan myöhemmin myös englanniksi.

Kurssi perustuu tutkittuihin menetelmiin hyväksymis- ja omistautumisterapiasta ja sen keskeisiä teemoja ovat mm. itsemyötätunnon ja rentoutumisen harjoitteleminen sekä omien ajattelumallien tunnistaminen. Kurssin tavoite on tukea opinnoissa jaksamista, hyvinvointia ja menestymistä, ja silti se ei ole hoidollinen ryhmä eikä siksi välttämättä sovellu tällä hetkellä hyvin haastavissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille.

Kurssi suoritetaan kokonaan verkossa, ohjattuna verkkotyöskentelynä ja se etenee viikoittain. Jokainen viikko sisältää verkossa tehtäviä itsenäisiä harjoitteita sekä ryhmätapaamisia ryhmän itse sopimassa kanavassa. Ryhmätyöskentely on keskeinen osa kurssia. Kurssilla harjoitellaan kannustavaa palautteen antamista ja vastaanottamista sekä yhteisten aikataulujen laatimista ja niihin sitoutumista.

Huomaa, että kurssille osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän palauttamista annetussa aikataulussa. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty ja sen suorittaminen edellyttää viikoittaisten tehtävien tekemistä ja pienryhmätyöskentelyyn osallistumista annetussa aikataulussa.

Kurssi toteutetaan keväällä 2022 kahdesti: periodissa 3 ja periodissa 4. Voit ilmoittautua näistä kumpaankin, jolloin sinut hyväksytään jommallekummalle kurssikerralle. Löydät kurssin Sisusta hakemalla sen nimellä "Kohti parempaa opiskelua" tai kurssikoodilla CS-CV0004. Lue huolella kurssin aikataulu- ja muut ohjeet! Ilmoittaudu viimeistään 3.1.2022.

Vastuuopettajana Anni Rytkönen (anni.rytkonen(a)aalto.fi) ja mukana myös opintopsykologit Sanni Saarimäki (sanni.saarimaki(a)aalto.fi) ja Alli Mattila (alli.mattila(a)aalto.fi).

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto_University_ELEC_Unto_Rautio
Opinnot Julkaistu:

Vuonna 2016 maisteriksi tai vuonna 2018 tohtoriksi valmistunut - vastasitko jo urakyselyyn?

Vastaamalla 13.12. mennessä autat yliopistoasi monin tavoin.
Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2022 asti

Apurahoja myönnetään sillanrakennuksen ja talonrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
No entry sign over workshop image
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Poikkeusaukioloajat Arts infran työpajoilla ja Väre Takeoutissa

Poikkeusaukioloajat Arts infran työpajoilla ja Väre Takeoutissa ilmoitetaan tällä sivulla.
Bhavya Omkarappa smiling with plants in the background
Opinnot Julkaistu:

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”

Bhavya Omkarappa kertoi näkemyksiään suomalaisesta työn ja vapaa-ajan tasapainosta osana Aalto-yliopiston Finland Works -verkkokurssia.