Uutiset

Kurssi opiskeluhyvinvoinnista: Kohti parempaa opiskelua (3 op) keväällä 2023

Haluaisitko parantaa opiskeluhyvinvointia mielekkäällä tavalla vertaistukea hyödyntäen? Kurssin Kohti parempaa opiskelua (3op) tarkoituksena on kehittää taitojasi tunnistaa hyvinvointiin ja opiskeluun liittyviä tekijöitä sekä kykyäsi hyödyntää erilaisia työkaluja näiden tueksi. Kurssi on suunnattu kandi- ja maisteriopiskelijoille; jatko-opiskelijat ovat myös tervetulleita mukaan.
Kurssikuvaus

Tämä HY:ssä kehitetty ja toteutettu kurssi toteutetaan jälleen Aallossa yhteistyössä SCI:n ja opintopsykologien ja -ohjaajien kanssa. Kurssimateriaalit ovat tarjolla sekä suomeksi että englanniksi ja saat itse valita, osallistutko suomen- vai englanninkieliseen pienryhmään. Yhteisen aloitustapaamisen (Zoomissa) kielenä on englanti.

Kurssi perustuu tutkittuihin menetelmiin hyväksymis- ja omistautumisterapiasta ja sen keskeisiä teemoja ovat mm. itsemyötätunnon ja rentoutumisen harjoitteleminen sekä omien ajattelumallien tunnistaminen. Kurssin tavoite on tukea opinnoissa jaksamista, hyvinvointia ja menestymistä, ja silti se ei ole hoidollinen ryhmä eikä siksi välttämättä sovellu tällä hetkellä hyvin haastavissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille.

Kurssi suoritetaan kokonaan verkossa, ohjattuna verkkotyöskentelynä ja se etenee viikoittain. Jokainen viikko sisältää verkossa tehtäviä itsenäisiä harjoitteita sekä ryhmätapaamisia ryhmän itse sopimassa kanavassa. Ryhmätyöskentely on keskeinen osa kurssia. Kurssilla harjoitellaan kannustavaa palautteen antamista ja vastaanottamista sekä yhteisten aikataulujen laatimista ja niihin sitoutumista.
Huomaa, että kurssille osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän palauttamista annetussa aikataulussa. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty ja sen suorittaminen edellyttää viikoittaisten tehtävien tekemistä ja pienryhmätyöskentelyyn osallistumista annetussa aikataulussa.

Kurssi toteutetaan keväällä 2023 kahdesti (3. ja 4. periodissa). Löydät kurssin Sisusta hakemalla sen nimellä "Kohti parempaa opiskelua" tai kurssikoodilla CS-EV0004. Lue huolella kurssin aikataulu- ja muut ohjeet! Lisää kurssi Sisussa HOPSiisi ja ilmoittaudu 1.1.2023 mennessä (jälki-ilmo 3. periodin toteutukseen 9.1. klo 10 ja 4. periodin toteutukseen 27.2. klo 10 asti). Valitse ilmoittautuessasi yksi tarjolla olevista ryhmistä haluamasi keskustelukielen (suomi/englanti) ja opintojesi tason (kandi- tai maisteri- ja tohtoriopiskelijat) mukaan.

Vastuuopettajana Anni Rytkönen (anni.rytkonen(a)aalto.fi) ja mukana myös Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaajat. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Tutkimuslaitteistoa ja muovihansikkaisiin puetut kädet.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uudenlainen menetelmä soluviljelyyn antaa tietoa syövän biomekaniikasta

Tutkijoiden kehittämän uuden teknologian avulla voidaan havainnoida solutason mekaniikkaa soluviljelmissä.
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.