Uutiset

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja Ongelmanratkaisijoita ja muutoksentekijöitä kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Eero Eloranta
Eero Eloranta

Eero Eloranta on kirjoittanut kattavan teoksen tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti. Kirja kuvaa tuotantotalouden muotoutumisen 1800-luvulta 2000-luvulle osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä. Kirja osoittaa esimerkein, että tuotantotalous on tieteenala, joka tuottaa korkeatasoisen opetus- ja tutkimustoiminnan lisäksi poikkeuksellisen suurta yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Kirja kuvaa elävällä ja seikkaperäisellä tavalla, kuinka teknologiateollisuuden ongelmien ratkaisuun keskittyvä tuotantotalouden tieteellinen lähestymistapa on eri aikoina rakentanut Suomen teollisuuden perustaa ja osoittanut voimansa muutoksissa. 

Ongelmanratkaisijoita ja muutoksentekijöitä -kirjan kansi.

Kirja esittelee myös tuotantotalouden Prodeko-yhteisössä kasvaneita yrittäjiä ja muutosten tekijöitä, joiden kädenjälki näkyy miljardien eurojen arvoisten uusien kasvuyritysten toiminnassa ja vanhojen yritysten kehityksessä. Alan toimijoiden esittelyn lisäksi kirja kuvaa oppisisältöjä, joita tuotantotalous on muodostanut teknillisissä korkeakouluissa keskittyen relevantteihin johtamisen ongelmiin ja systeemistä ymmärrystä vaativiin kokonaisuuksiin tekniikan eri aloilla. Kirjan jäsennys auttaa lukijaa poimimaan itselle kiinnostavia paloja tästä kehityksestä.

Eero Eloranta on Tuotantotalouden emeritusprofessori ja Aalto-yliopiston vanhempi neuvonantaja. Hän on toiminut tuotantotalouden osaston johtajana, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaanina ja Aalto-yliopiston vararehtorina. Professori Eloranta on vaikuttanut merkittävästi tuotantotalouden kehittymiseen tieteenalana ja alan asiantuntemuksen kehittymiseen Suomessa. Hänellä on laaja kokemus teollisuudesta mm. Nokia-yhtymässä ja useiden yritysten sekä Startup-säätiön hallituksessa. Tuotantotalouden alalla hänet tunnetaan Mr. Tutana.

Kirjan voi ostaa Aalto University Shop:sta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Karttagrafiikka, jossa näkyy Mekong-jokea ja korkeuseroja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tutkija Marko Kallio palkittiin Britanniassa Mekong-joen kartastaan

Voittoon yltänyt työ on tarinallinen seikkailu läpi Mekong-joen.
kuva hyvinvointiviikon logosta jossa keltaisia kuvioita
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Vielä ehdit ilmoittautua Aalto Wellbeing Week 2023 tapahtumiin!

Hyvinvointiviikolla taas paljon tapahtumia kampuksella
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Yliopisto Julkaistu:

Yritysyhteydet Aallon vahvuutena Times Higher Educationin rankingissä

Arvostettu yliopistovertailu sijoitti Aalto-yliopiston 250 parhaan joukkoon maailmassa.
Jose Lado, photo by Evelin Kask.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Espanjalainen fyysikkoseura palkitsee professori Jose Ladon kvanttimateriaaleihin liittyvän teorian kehittämisestä

Professori Jose Lado sai Espanjan fyysikkoseuran (RSEF) ja BBVA-säätiön myöntämän Early Career Award 2023 -palkinnon. Varhaisen tutkijauran palkinto myönnetään espanjalaiselle tai tällä hetkellä Espanjassa työskentelevälle fyysikolle, joka on korkeintaan 35-vuotias ja jolla on merkittävä rooli teoreettisen fysiikan alalla.