Uutiset

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja Ongelmanratkaisijoita ja muutoksentekijöitä kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Eero Eloranta
Eero Eloranta

Eero Eloranta on kirjoittanut kattavan teoksen tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti. Kirja kuvaa tuotantotalouden muotoutumisen 1800-luvulta 2000-luvulle osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä. Kirja osoittaa esimerkein, että tuotantotalous on tieteenala, joka tuottaa korkeatasoisen opetus- ja tutkimustoiminnan lisäksi poikkeuksellisen suurta yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Kirja kuvaa elävällä ja seikkaperäisellä tavalla, kuinka teknologiateollisuuden ongelmien ratkaisuun keskittyvä tuotantotalouden tieteellinen lähestymistapa on eri aikoina rakentanut Suomen teollisuuden perustaa ja osoittanut voimansa muutoksissa. 

Ongelmanratkaisijoita ja muutoksentekijöitä -kirjan kansi.

Kirja esittelee myös tuotantotalouden Prodeko-yhteisössä kasvaneita yrittäjiä ja muutosten tekijöitä, joiden kädenjälki näkyy miljardien eurojen arvoisten uusien kasvuyritysten toiminnassa ja vanhojen yritysten kehityksessä. Alan toimijoiden esittelyn lisäksi kirja kuvaa oppisisältöjä, joita tuotantotalous on muodostanut teknillisissä korkeakouluissa keskittyen relevantteihin johtamisen ongelmiin ja systeemistä ymmärrystä vaativiin kokonaisuuksiin tekniikan eri aloilla. Kirjan jäsennys auttaa lukijaa poimimaan itselle kiinnostavia paloja tästä kehityksestä.

Eero Eloranta on Tuotantotalouden emeritusprofessori ja Aalto-yliopiston vanhempi neuvonantaja. Hän on toiminut tuotantotalouden osaston johtajana, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaanina ja Aalto-yliopiston vararehtorina. Professori Eloranta on vaikuttanut merkittävästi tuotantotalouden kehittymiseen tieteenalana ja alan asiantuntemuksen kehittymiseen Suomessa. Hänellä on laaja kokemus teollisuudesta mm. Nokia-yhtymässä ja useiden yritysten sekä Startup-säätiön hallituksessa. Tuotantotalouden alalla hänet tunnetaan Mr. Tutana.

Kirjan voi ostaa Aalto University Shop:sta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Jokimaisema, jossa taustalla aavikkoa. Välissä kulkee tie, jossa ajaa rekka-auto.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Ihmisen toiminta ajanut maapallon makean veden kierron pois tasapainosta

Ihmisen toiminta on muokannut rajusti makean veden kiertokulkua maailmanlaajuisesti esiteolliseen aikaan verrattuna.
Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.