Uutiset

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja Ongelmanratkaisijoita ja muutoksentekijöitä kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Eero Eloranta
Eero Eloranta

Eero Eloranta on kirjoittanut kattavan teoksen tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti. Kirja kuvaa tuotantotalouden muotoutumisen 1800-luvulta 2000-luvulle osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä. Kirja osoittaa esimerkein, että tuotantotalous on tieteenala, joka tuottaa korkeatasoisen opetus- ja tutkimustoiminnan lisäksi poikkeuksellisen suurta yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Kirja kuvaa elävällä ja seikkaperäisellä tavalla, kuinka teknologiateollisuuden ongelmien ratkaisuun keskittyvä tuotantotalouden tieteellinen lähestymistapa on eri aikoina rakentanut Suomen teollisuuden perustaa ja osoittanut voimansa muutoksissa. 

Ongelmanratkaisijoita ja muutoksentekijöitä -kirjan kansi.

Kirja esittelee myös tuotantotalouden Prodeko-yhteisössä kasvaneita yrittäjiä ja muutosten tekijöitä, joiden kädenjälki näkyy miljardien eurojen arvoisten uusien kasvuyritysten toiminnassa ja vanhojen yritysten kehityksessä. Alan toimijoiden esittelyn lisäksi kirja kuvaa oppisisältöjä, joita tuotantotalous on muodostanut teknillisissä korkeakouluissa keskittyen relevantteihin johtamisen ongelmiin ja systeemistä ymmärrystä vaativiin kokonaisuuksiin tekniikan eri aloilla. Kirjan jäsennys auttaa lukijaa poimimaan itselle kiinnostavia paloja tästä kehityksestä.

Eero Eloranta on Tuotantotalouden emeritusprofessori ja Aalto-yliopiston vanhempi neuvonantaja. Hän on toiminut tuotantotalouden osaston johtajana, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaanina ja Aalto-yliopiston vararehtorina. Professori Eloranta on vaikuttanut merkittävästi tuotantotalouden kehittymiseen tieteenalana ja alan asiantuntemuksen kehittymiseen Suomessa. Hänellä on laaja kokemus teollisuudesta mm. Nokia-yhtymässä ja useiden yritysten sekä Startup-säätiön hallituksessa. Tuotantotalouden alalla hänet tunnetaan Mr. Tutana.

Kirjan voi ostaa Aalto University Shop:sta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.
Timo Vuori
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka johtajien on hyvä tietää tunteiden voimasta murroshetken päätöksenteossa

Tuotantotalouden laitoksen professori Timo Vuori tutkii radikaalien teknologisten- ja markkinamuutosten herättämiä voimakkaita tunteita yritysjohdossa sekä näiden vaikutusta strategiseen päätöksentekoon. Nyt hän kertoo, miten haitallinen ahdistus voidaan kääntää rakentavaksi energiaksi.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.