Uutiset

Tervetuloa viidenteen Unite! Dialogiin - virtuaalitapahtumaa isännöi tällä kertaa KTH

Unite! on yksi Eurooppalaiset Korkeakoulut -hankkeen verkostoista, ja sen jäseniä ovat Aalto-yliopiston lisäksi kuusi muuta yliopistoa eri puolilta Eurooppaa. Puolen vuoden välein koko Unite!-yliopistoverkoston henkilöstö ja opiskelijat kokoontuvat Unite! Dialogi -tapahtumaan ja tekevät yhteistyötä Uniten eri teemojen ja tavoitteiden parissa. Järjestyksessään viides Unite! Dialogi pidetään virtuaalisesti 8.-10.3.2022 ja kasvokkain Tukholmassa 13-15.6. Dialogissa on tarjolla yleisölle avoin tilaisuus, johon ovat lämpimästi tervetulleita nekin, joille Unite! ei ole ennestään tuttu.
The 5th Unite! Dialogue in 2022 is organised by the Royal Institute of Technology KTH.

Tukholman Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) isännöi seuraavan Unite! Dialogi -tapahtuman otsikolla New Horizons. Se järjestetään kahdessa osassa: ensin verkkotapahtumana maaliskuussa ja kesäkuussa kasvotusten. Tavoitteena oli tavata henkilökohtaisesti Tukholmassa maaliskuussa, mutta pandemian tuomat usein nopeat ja äkilliset muutokset vaativat uudelleenjärjestelyjä. Viides Unite! Dialogue jaetaan siksi kahteen osaan (maaliskuu ja kesäkuu).

8.–10.3.2022 pidettävä online-tapahtuma sisältää Unite! Governing Platform:n, Unite Academic Forumin, H2020-hankkeen Plenary- ja General Assembly -kokoukset. Näihin lähetetään henkilökohtaiset kutsut.

9.3. klo 11-13 pidettävään Plenary-tilaisuuteen ovat tervetulleita koko Aalto-yliopiston henkilökunta ja opiskelijat kuulemaan lisää Unitesta. Tilaisuus järjestetään verkossa Zoomin kautta. Ilmoittaudu täällä.

13.–15.6 pidetään Tukholmassa Unite-yhteisön kesätapahtuma. Tämä antaa E+-työryhmille ja H2020-työpaketeille mahdollisuuden tavata ja keskustella viimeisimmistä tapahtumista. Alustava ohjelma ja ilmoittautumistiedot ovat saatavilla maaliskuun tapahtuman jälkeen.

Unite! Dialogit

Unite! Dialogit ovat tärkeitä Uniten näkyvyyden lisäämiseksi jäsenyliopistoissa ja niiden ekosysteemeissä. Raportit, keskustelut, katsaukset ja tulevaisuuden strategiat ovat läpinäkyviä koko Unite-yhteisölle ja jokainen aaltolainen on tervetullut mukaan.

Toistaiseksi Unite-yhteisö on järjestänyt neljä Dialogia:

  • 11.-14.2.2020, Espoo-Helsinki/Suomi, isäntä Aalto-yliopisto
  • 30.9.2020, Lissabon, isäntä Universidade de Lisboa
  • 8.–10.3. 2021, Grenoble, isäntä Grenoble INP Ranskassa (Rhône Alpes)
  • 29.11.-1.12. 2021 Barcelona, ​​isäntä Universitat Politècnica de Catalunya (UPC

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen!
Unite! logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.
KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.