Uutiset

Tasavallan presidentin kunniamerkit Reetta Kariselle ja Annika Tuomolalle

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kaksi tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Reetta Kariselle myönnettiin Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ritarimerkki ja Annika Tuomolalle Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan 1. luokan mitali kultaristein.
Awards
Rita Heinrichs (vas.), Sari Töyrylä, Annika Tuomola, Reetta Karinen, Kristiina Kruus ja Ari Jokilaakso. Kuva: Virpi Raski, Aalto-yliopisto

Palkintojen perustelut:

TkT Reetta Karinen on toiminut pitkään lehtorina teknillisen kemian alalla. Hänen tutkimusalansa on Suomen teollisuuden kannalta hyvin keskeinen ympäristöystävällisten teknologioiden kehittämisessä. Vanhempi yliopistonlehtori Karinen on erittäin pidetty ja arvostettu. Opiskelijoiden arvostusta osoittaa, että hän on pitkäaikainen Oltermanni Kemistikillassa.  Hänen vahvuuksiaan ovat erinomaiset pedagogiset kyvyt ja substanssiosaaminen, opetuksen selkeys ja järjestelmällisyys, sekä muita edellä olevat digitaidot. Hän jakaa mielellään omaa osaamistaan, ja mm. etätyöskentelyn aikana muut saivat hyviä käyttäjävinkkejä digiasioissa.

Uransa aikana hän on myös ansiokkaasti osallistunut tutkimukseen. Yhteistyö kahden professorin kanssa on tuloksellista ja positiivista.

Reetta Karinen on aina valmis osallistumaan yhteisten asioiden hoitamiseen.  Hän on tällä hetkellä jäsen Koulutusneuvostossa ja Opetustaitojen arviointiryhmässä. Lisäksi hän osallistuu rekrytointityöryhmiin, ja nauttii varauksetonta arvostusta kollegojensa ja muun henkilökunnan keskuudessa. Hän saa luotua toiminnallaan jatkuvuutta ja innostusta niin opiskelijoihin kuin kollegoihinsa.

Annika Tuomola on ansioitunut ja erinomainen työntekijä, jolla on ollut pitkä työura yritys- ja korkeakoulumaailmassa. Hän on ollut erittäin tunnollinen ja luotettava työntekijä, joka on omalta osaltaan tukenut suomalaista koulutusta ja tutkimusta. Annika Tuomola toimi yli 10 vuotta Nokian palveluksessa IPR-osaston sihteerinä. Nokialta hän siirtyi TKK:n palvelukseen Kemian tekniikan osastolle toimistosihteeriksi 1.5.2006 ja työskentelee edelleen Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa taloussihteerin nimikkeellä.

Annika Tuomola on työskennellyt vuoden myös yliopiston johdon sihteerinä ja hän menestyi myös näissä tehtävissä erinomaisesti. Hän on toiminut haastavissa tehtävissä asiantuntijaorganisaatiossa asiantuntevasti ja omatoimisesti. Annika Tuomola on ottanut vastuuta käytännön asioiden toteuttamisesta ja erityisesti tilaisuuksien sujuvat järjestelyt ovat hänen ominta osaamisaluettaan. Iloisella ja myönteisellä asenteellaan hän on osaltaan vaikuttanut koko työympäristön ilmapiiriin ja työhyvinvointiin.

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
An outside student party in the spring on Aalto University campus
Palkitut Julkaistu:

Ehdotus taide- ja urheilufestivaalista voitti Unite!4Future -kilpailun

Festivaalin avulla voidaan vahvistaa opiskelijoiden osallistumista ja yhteistyötä Unite-yliopistojen välillä.
Aalto University Töölö. Photo: Mikko Raskinen, Aalto University.
Palkitut Julkaistu:

Helsingissä järjestettävä kansainvälinen matematiikan suurtapahtuma lähestyy

ICM 2022 -kongressin avajaiset järjestetään Helsingissä Aalto Töölön tiloissa 5.7.2022 ja silloin ansioituneille matemaatikoille jaetaan Fields-mitalit, Carl Friedrich Gauss -palkinto, Chern-mitali, Leelavati-palkinto sekä matemaattisen tietojenkäsittelyn Abacus- palkinto. Kyseiset palkinnot ovat matemaatikkojen keskuudessa suuresti arvostettuja osoituksia merkittävistä tieteellisistä saavutuksista matematiikan alalla. IMU:n myöntämistä mitaleista Fields-mitali tunnetaan myös tieteenalan ulkopuolella Nobelin palkintoon vertautuvana huomionosoituksena.
four band members posing on a small stage in colourful and shiny clothes
Palkitut, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian

Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia, olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.