Uutiset

Startup-yrittäjät pääsivät esittelemään liikeideoitaan sijoittajille ja mentoreille

Kasvuyrittäjille on tarjolla tukea tärkeiden kontaktien ja verkostojen luomiseen.
Pitch-puheenvuoroissa tiimit kertoivat lyhyesti liikeideansa pääkohdat ja pyrkivät vakuuttamaan kuulijat ideansa vahvuuksista.

Aalto Start-Up Center (ASUC) järjesti Investor/Mentor Pitching -iltapäivän yhteistyössä Nordean ja FiBANin kanssa torstaina 6.4. Aalto-yliopiston Open Innovation Housessa Otaniemessä järjestetyssä tilaisuudessa kasvuyrittäjät esittelivät bisnesideansa, jolle he etsivät rahoittajaa tai mentoria. Lisäksi paikalla oli Aalto-yliopiston tutkijoita, joiden tutkimuksesta syntyneitä ideoita pyritään kaupallistamaan Tekesin Tutkimuksesta liiketoimintaa (TUTL) -projektien avulla.

Tilaisuuden juonsi Nick Vertigans AJAN Consultingista.

“Asenne ja tehokas viestintä ovat avainasemassa. Kannattaa miettiä, mikä on tavoitteesi, miksi olet täällä. Kannattaa myös pohtia, mitä uutta voit kertoa itsestäsi ja bisneksestäsi ympärillä oleville ihmisille”, Vertigans ohjeisti kymmeniä paikalle tulleita kasvuyrittäjiä ja mentoreita.

Tervehdyssanat esitti ASUCin projektijohtaja Marika Paakkala. Hän kertoi, että Start-Up Centerissä on tällä hetkellä noin 30 yrittäjää ja että Aalto-yliopiston yrittäjyystoiminnot, ASUC mukaan lukien, tulevat keskittymään tämän vuoden syksystä eteenpäin A Grid -kasvuyrittäjyyskeskukseen osoitteeseen Otakaari 5.

Kasvuyrittäjille oli tarjolla arvokkaita neuvoja

Myös Nordean kasvuyritysyksikön johtaja Vesa Riihimäki ja Suomalaisen yksityissijoittajayhdistyksen FiBANin hallituksen puheenjohtaja Torsti Tenhunen pitivät lyhyet puheenvuorot.

”Annamme 25 asiantuntijan voimin tukea perustettaville ja kasvuun tähtääville yrityksille sen ensi askeleista lähtien. Vahvistamme muun muassa mentoroinnin avulla yrityksen omaa kasvukykyä ja riskinottoa”, Riihimäki kertoi. 

Riihimäen mukaan olennaisena osana Nordean palvelua on auttaa yrityksiä luomaan liiketoimintansa kannalta tärkeitä kontakteja ja verkostoja relevanttien pääomasijoittajien, enkelisijoittajien, kiihdyttämöiden, startup-hubien ja -yhteisöjen kanssa.

Torsti Tenhunen kertoi, että bisnesenkelit auttavat kasvuyrittäjiä tarjoamalla rahan lisäksi verkostojaan, jotka ovat yrittäjyydessä avainasemassa.

Tenhusen mukaan kasvyrittäjien ei kannata rekrytoida uusia tekijöitä tulevaisuuden tarpeisiin, vaan aina vain juuri senhetkiseen tarpeeseen. Rekrytoitaessa pitää olla selkeä käsitys uudelle henkilölle kaavaillusta roolista ja uuteen henkilöön täytyy tutustua kunnolla ennen rekrytointipäätöksen tekemistä. Hallituksen jäseniä ei kannata osallistaa käytännön asioihin. Heidän tehtävänsä on sen sijaan avata yrittäjälle ovia oikeisiin paikkoihin ja sanoa, jos jokin asia on heidän mielestään hyvä tai päinvastoin.

Puheenvuorojen jälkeen oli tiimien aika pitchata liikeideoitaan. Kolmen minuutin esitykset pitivät seuraavien Aalto-projektien tai kasvuyritysten edustajat: ADIC project, Circular Devices Oy, Collective Crunch Oy, Consight Oy, Floud Oy, Gurufield Oy, Innoduel - Haituva Innovations Oy, LAC Camera Systems Oy, SpaCyPhy project ja ZenTreasury Oy. Esitysten jälkeen kasvuyrittäjillä oli mahdollisuus keskustella kasvokkain mahdollisten tulevien mentoreiden ja sijoittajien kanssa.

”Seuraava tilaisuutemme on Aalto Start-Up Center Spring Festival, joka järjestetään osana Aalto Festivaleja tiistaina 23.5. Tervetuloa taas silloin Open Innovation Houseen. ASUCin toimintaan mahtuu yhä lisää niin innovatiivisia tiimejä kuin mentoreita ja sijoittajia”, kertoi ASUCin koordinaattori Kaisa Ahonen. Iltapäivän päätteeksi oli tarjolla salaattibuffet ja virvokkeita.

Lisätietoja:
Marika Paakkala
Projektijohtaja
p. 040 829 2286
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.
Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2020 Pekka Ala-Pietilä. Kuva: Heidi Piiroinen/Sanoma.
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Pekka Ala-Pietilä on Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2020

Elämä on oppimismatka: oppiminen ei itsessään lopu koskaan, kuvaa Huhtamäen ja Sanoman hallitusten puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä.
Man using computer on a bean bag chair while people are in line on the background
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelijat ja työnantajat kohtasivat monipuolisesti virtuaalisen viikon aikana

Aalto Talent Expo Virtual Week järjestettiin 5-9.10.2020. Virtuaalinen viikko korvasi tammikuulle siirrettyä Aalto Talent Expo kontaktointi- ja rekrytointimessua.
Doctor of Technology Anu Kaukovirta
Yhteistyö Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulun vuoden alumniksi 2020 on valittu Anu Kaukovirta

Huomionosoituksena merkittävästä urastaan ja roolistaan yhteiskunnassamme, tekniikan tohtori Anu Kaukovirta on valittu Kemian tekniikan korkeakoulun vuoden alumniksi 2020. Hän on työskennellyt sekä tutkijana että johtajana teollisuudessa ja tutkimuslaitoksissa ja koko uransa ajan ollut tiiviissä yhteydessä kouluunsa. Tällä hetkellä Anu työskentelee Luonnonvarakeskuksessa (LUKE) tutkimusyksikön johtajana.