Uutiset

Sara Salmanin Everyone Included -koulutus saatavilla aaltolaisille

Miten osallisuuden avulla voidaan rakentaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta yhteisössämme? Mikä on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ero? Mitä ovat etuoikeudet ja ennakkoluulot ja miten voimme tunnistaa niitä itsessämme? Muun muassa näitä teemoja käsiteltiin moninaisuuden ja osallisuuden asiantuntija Sara Salmanin koulutuksessa Everyone included – Advancing diversity and fostering inclusion 1.12.2021. Koulutusmateriaalit ovat käytettävissä aaltolaisille maaliskuun 2022 loppuun saakka.
Picture of Sara Salmani
Moninaisuuden asiantuntija Sara Salmani jakoi tietoa osallisuudesta Aalto-yhteisölle 1.12.2021. Kuva: Anne Petroff, 2021.

Miten osallisuuden avulla voidaan rakentaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunnetta yhteisössämme? Mikä on tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ero? Mitä ovat etuoikeudet ja ennakkoluulot ja miten voimme tunnistaa niitä itsessämme? Muun muassa näitä teemoja käsiteltiin moninaisuuden ja osallisuuden asiantuntija Sara Salmanin koulutuksessa Everyone included – Advancing diversity and fostering inclusion 1.12.2021.

Aalto-yliopiston kaltaisissa monimuotoisissa yhteisöissä on tärkeää pyrkiä sekä rakenteellisten muutosten että arkipäivän teoin kohti hyväksyvää ilmapiiriä, joka luo yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia yhteisön jäsenille. Moninaisuuden tunnetaan ruokkivan innovaatiota, ja turvallisessa ympäristössä ihmiset uskaltavat ottaa enemmän riskejä, tuoda esiin vaikeitakin keskustelunaiheita ja oppia erimielisyyksistä dialogin kautta. Avainsanana on osallisuuden kokemus – eikä pelkästään mielentilana vaan aktiivisina käytäntöinä.

Cishet, intersektionaalinen, poc… Moni voi hämmentyä uusista, osallisuuteen liittyvistä sanoista ja saattaa pelätä käyttävänsä vääriä tai vanhentuneita sanavalintoja. Inklusiivisen kielen tarkoituksena ei kuitenkaan ole monimutkaistaa asioita turhan tähden, vaan kuvailla ympärillämme vallitsevaa todellisuutta ja tunnistaa epäoikeuteen liittyviä asioita niiden korjaamiseksi. Sanat ja kuvat peilaavat valtarakenteita ja pitävät yllä sosiaalisia normeja ja konsepteja, mutta kieltä voidaan myös käyttää tehokkaana työkaluna, jonka avulla saada muut tuntemaan olonsa tervetulleeksi, arvostetuksi ja osallisiksi. On tärkeää muistaa, että kukaan ei odota meiltä täydellisyyttä, vaan oleellista on pyrkimys parempaan. Kun teemme virheitä, tärkeintä on se, kuinka tilanteessa reagoimme ja kuinka pyrimme muuttamaan käytöstämme.

Mitä yksilöt sitten voivat tehdä osallistavamman yhteisön rakentamiseksi? Voimme opetella tunnistamaan ennakkoluulomme ja tunnustamaan etuoikeutemme. Voimme kouluttautua ymmärtämään paremmin muiden näkökulmia lukemalla, keskustelemalla ja osallistumalla koulutuksiin. Voimme aktiivisesti pyrkiä välttämään sanoja, sanontoja ja sävyeroja, jotka korostavat stereotyyppisiä mielikuvia henkilön etnisyyteen, sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai ikään liittyen. Ja lopulta, voimme ottaa vastuuta ja toimia; kun teemme virheitä, myönnämme ne ja pyrimme jatkossa parempaan käytökseen.

Koulutusmateriaalit ovat käytettävissä aaltolaisille maaliskuun 2022 loppuun saakka osoitteessa

https://www.aalto.fi/en/events/sara-salmani-an-inclusive-and-diverse-community-recording

Tutustu Sara Salmanin työhön täällä:

https://www.sarasalmani.com/

 

HUOM!

Lue lisää:

Oasis of Radical Wellbeing blue

Oasis of Radical Wellbeing

Autamme sinua ja yhteisöäsi löytämään keinoja oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

Kuvassa eri-ikäisiä ja erimaalaisia ihmisiä työskentelemässä yhdessä. Kuva: Aleksi Poutanen

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus Aalto-yliopistossa

Rakennamme inklusiivista yhteisöä, jossa yhteisömme jäsenet tuntevat yhteenkuuluvuutta ja voivat täysipainoisesti elää työn tai opintojen arkea tasavertaisina.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Parking house
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Purku- ja rakennustyöt alkavat Otakaari 8:n tontilla

ISS:n varikkonakin tunnetun Otakaari 8:n matala osa puretaan, ja myöhemmin tilalle rakennetaan pysäköintitalo.
Drupal image for Comms use only. Abstract graphic with orange semi-circles and squares on a red background..
Yliopisto Julkaistu:

Bugi hankaloittaa aalto.fi-sivuston käyttöä Safari-selaimella

Käytäthän Google Chrome - tai Firefox -selainta toistaiseksi.
Juhlapukuihin sonnustauneet ihmiset laskeutuvat portaita alas kohti kameraa
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2022 tekniikan alojen promootiossa ennätysmäärä uusia tohtoreita

Yliopistomaailman arvokkainta akateemista juhlaa vietettiin Otaniemen kampuksella 17. kesäkuuta. Edellinen tohtoripromootio järjestettiin vuonna 2019 ja vuosittaista perinnettä jouduttiin lykkäämään kaksi kertaa. Tästä johtuen tänä vuonna Dipolissa järjestetyt juhlallisuudet olivat ennätyssuuret.
A man and a woman concentrated, looking upwares towards something interesting
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lähes 18 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 tutkijatohtorin tehtävää sekä 23 akatemiahanketta.