Uutiset

Sähkötekniikan korkeakoulun maisteriopiskelijat ja alumnit kohtasivat uraillassa

Uudet maisteriopiskelijat pääsivät tapaamaan alumneja 30.11.2022, kun Sähkötekniikan korkeakoulu järjesti ensimmäisen uraillan yhdessä Aallon urapalveluiden kanssa.
Panel discussion at the Career event.
Tapahtuma järjestettiin Maarintie 8 -rakennuksen aulassa.

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu kutsui ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijat urailtaan verkostoitumaan korkeakoulun entisten opiskelijoiden kanssa. Noin 50 maisteriopiskelijaa osallistui iltaan ja pääsi kuulemaan alumnien kokemuksia ja vinkkejä opiskeluun ja uralle.

Tilaisuus järjestettiin 30.11.2022, ja illan juontajana toimi maisteriopiskelija Juulia Härkönen.

Opetuksen varadekaani Anouar Belahcen avasi tapahtuman ja rohkaisi opiskelijoita hyödyntämään illan tutustumalla alumneihin rohkeasti. Varsinkin kansainvälisille opiskelijoille urailta saattoi olla ensimmäinen tilaisuus verkostoitua suomalaisessa työelämässä työskentelevien alumnien kanssa. Tällaisissa tilaisuuksissa kansainväliset opiskelijat saavat arvokasta tietoa siitä, millaiset työnantajat rekrytoivat alalta valmistuneita.

Paneelikeskustelussa paneuduttiin mielekkääseen ja kestävään työhön

Urailtaan osallistui 17 eri ohjelmista valmistunutta alumnia. Kolme alumnia otti osaa myös tilaisuuden alussa pidettyyn paneelikeskusteluun: Markus Huuhtanen (Business Development Manager, Vaisala), Janne Irmola (Program Director, Ericsson) sekä Minna Santaholma (Acoustic Engineer & Quality Manager, Akukon). Panelistien edustamat yritykset antoivat hyvän yleiskuvan sähkötekniikan alasta.

Paneelikeskustelun teemana oli How can graduates of the School of Electrical Engineering make a change for a better future? ja sen moderaattorina toimi tutkimuksen varadekaani Vesa Välimäki. Panelistit kertoivat, kuinka heidän edustamansa yritykset vaikuttavat kestävään tulevaisuuteen ja miten heidän työtehtävänsä liittyvät näihin tavoitteisiin. Lisäksi panelistit pohtivat yliopistossa hankkimiaan taitoja ja osaamista, jotka auttoivat heitä urallaan.

Panelisteilta pyydettiin myös antamaan vinkkejä opiskelijoille. Kaikki heistä korostivat sivuaineiden tärkeyttä, sillä ne auttoivat heitä räätälöimään osaamistaan ja ohjaamaan uraansa kohti heidän kiinnostuksen kohteitaan. Panelistit korostivat myös, kuinka tärkeää on pitää mieli avoinna. Ericssonin Janne Irmola totesi: ”Jos et löydä etsimääsi työtä, laajenna näkökulmaasi. Ei ole yleistä saada unelmatyötä heti valmistumisen jälkeen, mutta on erittäin tärkeää mennä jonnekin töihin ja pitää silmät auki mahdollisuuksille. Saattaa käydä niin, että löydät uusia kiinnostuksen kohteita ja intohimoja, joita et alun perin ollut ajatellut!"

Opiskelijat ja alumnit verkostoituivat onnistuneesti

Tapahtuman viimeinen tunti oli varattu osallistujien väliselle verkostoitumiselle, ja pääaulan puheensorinasta päätellen verkostoituminen sujuikin erinomaisesti.

Erityisen ilahduttavaa oli, että tapahtumaan osallistui paljon kansainvälisiä opiskelijoita ja alumneita ja lähes kaikki keskustelut käytiin englanniksi. Kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen tukemiseen erikoistunut Niina Virtanen oli erittäin tyytyväinen illan lopputulokseen.

”Sähkötekniikan korkeakoulussa opiskelee paljon kansainvälisiä opiskelijoita, ja on todella tärkeää, että he saavat mahdollisuuden verkostoitua suomalaisessa teollisuudessa työskentelevien ihmisten kanssa. Urailta on myös mahdollisuus nähdä, millaisiin ammattiin muut ovat päätyneet, ja toivottavasti auttaa näkemään oman tulevaisuutensa Suomessa valmistumisen jälkeen."

Myös osallistuneet alumnit pitivät tapahtumaa onnistuneena. He kertoivat, että tapahtuma oli hyvä tapa kertoa opiskelijoille erilaisista urapoluista. Monet toivoivat, että heillä olisi ollut vastaavia tapahtumia omien opintojensa aikana. "Olin maisteriopiskelija korona-aikana, ja verkostojen rakentaminen oli silloin vaikeaa. Olen iloinen, että pääsin osallistumaan tähän tapahtumaan sekä tapaamaan opiskelijoita ja muita alumneja", kertoi Dheeraj Chandrashekar, joka valmistui vastikään Communications Engineering -pääaineesta ja työskentelee nykyisin integraatioinsinöörinä Nokialla.

CDL

Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

Palvelut

Talent Boost

Finland is renowned for its excellent education, safe and well-working society and clean nature. Finland is among the most gender-equal societies in the world and offers equal opportunities for everyone.

Boasting the largest technology hub of the Nordic countries, Finland is a world leader in information technology, business, design and many other academically centred fields. We are known for world-class engineering, disruptive technology, architecture and design. Finland offers inspiring and diverse career opportunities for international talent in both Helsinki metropolitan area and the city of Tampere.

Experience our unique nature and the four seasons
Nature plays an essential role in the daily lives and identity of Finns. Characteristic of Finland and its nature are the four seasons – warm and bright summer nights contrasting with the peaceful darkness of winter months. And – if you’re lucky – the magic of the northern lights!

We welcome students from every aspect of the world. Start building your future in Finland!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.