Uutiset

Professori Minna Halmeelle Alfred Kordelinin 50 000 euron palkinto

Palkintolautakunnan mukaan Halmeen työ on suoraan edesauttanut luomaan kestävämpää yhteiskuntaa.
Professori Minna Halme. Kuva: Mikko Käkelä
Professori Minna Halme. Kuva: Mikko Käkelä

Alfred Kordelinin palkinto jaetaan Suomessa joka vuosi tulevaisuuden tekijöille, jotka toiminnallaan tieteen, kulttuurin sekä kansalaisyhteiskunnan alueilla ovat luoneet edellytyksiä vahvempaan, monimuotoisempaan ja kestävämpään yhteiskuntaan ja sitä kautta parempaan tulevaisuuteen.

Tänä vuonna Alfred Kordelinin säätiön palkinto myönnettiin Kauppakorkeakoulun vastuullisen liiketoiminnan professorille Minna Halmeelle sekä kapellimestari Dalia Stasevskalle ja biodiversiteettitutkimuksen professori Ilari Sääksjärvelle. Kukin heistä sai 50 000 euron suuruisen palkinnon.

”Kiitän lämpimästi Alfred Kordelinin säätiötä tästä merkittävästä tunnustuksesta. Kordelinin säätiön palkinto antaa näkyvyyttä kestävän kehityksen tärkeydelle liiketoiminnassa, mikä ilahduttaa minua suuresti. Itselleni tämä tunnustus on erityisen merkittävä positiivinen palaute pitkästä työstä ja usein aikaansa edellä olevien tutkimusaiheiden valinnoista, joita jotkut ovat voineet pitää outoina tai kiusallisinakin”, sanoo professori Minna Halme.

Minna Halme – arvostettu tieteentekijä, opettaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja

Palkintotoimikunta perusteli professori Minna Halmeelle myönnettyä palkintoa seuraavasti: 

Professori Minna Halme on tehnyt merkittävän uran vastuullisen liiketoiminnan parissa. Halme on arvostettu tieteentekijä, opettaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän tekee työtään vahvasti asiaansa uskoen ja omia oppejaan noudattaen.

Halme on tutkimustyössään tuonut esiin sen, miten liiketoimintaa voidaan tehdä siten, että se on ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämpää sekä pitkällä aikavälillä taloudellisesti järkevämpää. Hän on osoittanut, miten innovatiivisilla uusilla liiketoimintamalleilla voidaan ratkaista luontokadon, ilmastonmuutoksen tai globaalin köyhyyden kaltaisia suuria kestävän kehityksen ongelmia.

Minna Halmeesta on tullut kansallinen ja kansainvälinen vaikuttaja, jonka opit ovat levinneet hänen oppilaidensa kautta ja muovanneet yrityksiä vastuullisemmiksi. Hänen työnsä on suoraan edesauttanut luomaan kestävämpää yhteiskuntaa – sekä Suomessa että globaalisti.

Minna Halme on työskennellyt johtamisen professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuodesta 2009 (tark. vuoden 2009 loppuun asti Helsingin kauppakorkeakoulu), jossa hän on ollut perustamassa monitieteistä Creative Sustainability -maisteriohjelmaa, Aalto Global Impactia ja Aalto Sustainability Hubia.

Palkintojen ehdottaminen, toimikunta ja valinta

Palkintotoimikunnan puheenjohtaja, Kordelinin säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Laaksonen kertoo, että säätiön tarkoituksena on tukea laajasti suomalaista tiedettä ja kulttuuria.

”Laajuus ja monialaisuus välittyi myös säätiöön lähetetyissä 48 palkintoehdotuksessa. Tämänvuotiset palkinnon saajat edustavat parhaiten tulevaisuuden tekijöitä, sillä erinomaisten ansioidensa lisäksi he ovat toiminnallaan onnistuneet koskettamaan monia. Alfred Kordelinille oli tärkeää, että mahdollisimman moni pääsee osalliseksi tieteen ja kulttuurin saavutuksista.”

Säätiö pyysi ehdotuksia palkinnonsaajiksi suomalaisilta yliopistoilta, taiteilija- ja kulttuurijärjestöiltä sekä aikaisemmin palkituilta toukokuussa 2022. Palkinnonsaajat valitsi toimikunta, johon kuuluivat toimittaja Tuija Siltamäki, tietokirjailija Tiina Raevaara, professori Marja Makarow, yrittäjä Mika Anttonen, Juha Laaksonen (pj.) ja varapuheenjohtaja Jukka Seppälä. Alfred Kordelinin -palkinnot jaetaan vuosittain Alfred Kordelinin syntymäpäivänä 6. marraskuuta.

 

Lisätiedot:

Erik Båsk, toimitusjohtaja Alfred Kordelinin säätiö
+358 40 825 8071
[email protected]

Minna Halme, professori, johtamisen laitos
+358 40 3538251
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Flowers / Aalto University
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Dean’s list -stipendit jaettiin opinnoissaan menestyneille opiskelijoille

Lukuvuoden 2021–2022 Dean's list -stipendin sai 28 Kauppakorkeakoulun opiskelijaa.
Mahafugur Rahman. Picture: Jari Härkönene
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

F. M. Mahafugur Rahmanille parhaan väitöskirjan palkinto

Aalto-yliopiston alumni tutki väitöskirjassaan seuraavan sukupolven verkkomuuntajien säätöalgoritmeja, joilla voidaan lisätä tuuli- ja aurinkosähkön osuutta energiatuotannosta.