Uutiset

Professori Hele Savinilla ainutlaatuinen tilaisuus tehdä akateemista tutkimusta yrityksen tiloissa

Vaikuttavuussäätiön TIA-rahoitus tarjoaa professoreille mahdollisuuden keskittyä tutkimukseen ja hyödyntää yritysten käytännön tuntemusta.
Professori Hele Savin ja tuotannon kehitysinsinööri Katja Mustonen valitsemassa piikiekkoja Okmeticin tuotantolinjalta yhteiseen tutkimukseensa. Kuva: Anniina Ojanperä.
Professori Hele Savin ja tuotekehitysinsinööri Katja Mustonen valitsemassa piikiekkoja Okmeticin tuotantolinjalta yhteiseen tutkimukseensa. Kuva: Anniina Ojanperä.

Aalto-yliopiston mikro- ja nanotekniikan professori Hele Savin pilotoi ainutlaatuista tutkimusyhteistyömuotoa piikiekkojen valmistajan Okmeticin kanssa. Vaikuttavuussäätiön perustaman uuden rahoitusinstrumentin avulla professorit voivat tehdä akateemista tutkimusta yrityksen tiloissa 12 kuukauden ajan, vaikka ovat yliopiston palveluksessa. 

Vaikuttavuussäätiö avasi uuden Tandem Industry Academia Professor (TIA Professor) -haun syksyllä 2022. Yksi kuudesta TIA-rahoitusta saavista professoreista on Savin, joka aloitti tutkimusprojektin Okmeticin kanssa elokuussa. 

”Olen viettänyt koko urani puhtaasti akateemisessa ympäristössä, joten olen innoissani mahdollisuudesta hyödyntää myös yksityisen sektorin tarjoamaa tutkimusinfrastruktuuria ja osaamista. Nyt voin lähestyä tutkimusongelmia myös kaupallisesta näkökulmasta ja toivonkin, että tutkimuksesta inspiroituu uusia ideoita ja ennen kaikkea ratkaisuja, joilla on välitöntä vaikutusta yhteiskuntaamme”, Savin sanoo.

Professori Savin tutkii ja kehittää Okmeticin tiloissa piikiekkoja eli tuotteita, jotka toimivat nykyisten mikrosirujen valmistuksen perustana. Projektin tavoitteena on tutkia, voisivatko alun perin piiaurinkokennoihin kehitetyt uudet karakterisointimenetelmät mahdollistaa tieteellisiä löytöjä laajemmaltikin puolijohdeteollisuuden tuotteissa.

"Uskomme, että tämä entistä tiiviimpi yhdistelmä akateemista tutkimusta ja piikiekkojen kaupallista tuotantoa hyödyttää molempia osapuolia ja odotamme mielenkiinnolla uusia oivalluksia akateemisesta näkökulmasta", Atte Haapalinna, Okmeticin teknologiajohtaja sanoo.

Lisätietoja:

Hele Savin
Professori, Aalto-yliopisto, Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
[email protected] 

Atte Haapalinna
teknologiajohtaja, Okmetic
[email protected] 

Hele Savin Group

Elektronifysiikka

Professori Hele Savin

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
valoanturi

Aallossa kehitetty musta valoanturi ylitti ensimmäisenä maailmassa 100 prosentin hyötysuhteen

Hyötysuhde oli niin hyvä, että tutkijat eivät ensin olleet itsekään uskoa sitä. Siksi ennätystulos vahvistettiin myös Euroopan tarkimmista mittauksista vastaavassa Saksan kansallisessa metrologian instituutissa PTB:ssä. Aallosta ponnistanut ElFys Oy toimittaa jo ennätysantureita prosessiteollisuuden tarpeisiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Karttagrafiikka, jossa näkyy Mekong-jokea ja korkeuseroja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tutkija Marko Kallio palkittiin Britanniassa Mekong-joen kartastaan

Voittoon yltänyt työ on tarinallinen seikkailu läpi Mekong-joen.
Welcome Evenig 2023 panel discussion.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.