Uutiset

Professori Hele Savinilla ainutlaatuinen tilaisuus tehdä akateemista tutkimusta yrityksen tiloissa

Vaikuttavuussäätiön TIA-rahoitus tarjoaa professoreille mahdollisuuden keskittyä tutkimukseen ja hyödyntää yritysten käytännön tuntemusta.
Professori Hele Savin ja tuotannon kehitysinsinööri Katja Mustonen valitsemassa piikiekkoja Okmeticin tuotantolinjalta yhteiseen tutkimukseensa. Kuva: Anniina Ojanperä.
Professori Hele Savin ja tuotekehitysinsinööri Katja Mustonen valitsemassa piikiekkoja Okmeticin tuotantolinjalta yhteiseen tutkimukseensa. Kuva: Anniina Ojanperä.

Aalto-yliopiston mikro- ja nanotekniikan professori Hele Savin pilotoi ainutlaatuista tutkimusyhteistyömuotoa piikiekkojen valmistajan Okmeticin kanssa. Vaikuttavuussäätiön perustaman uuden rahoitusinstrumentin avulla professorit voivat tehdä akateemista tutkimusta yrityksen tiloissa 12 kuukauden ajan, vaikka ovat yliopiston palveluksessa. 

Vaikuttavuussäätiö avasi uuden Tandem Industry Academia Professor (TIA Professor) -haun syksyllä 2022. Yksi kuudesta TIA-rahoitusta saavista professoreista on Savin, joka aloitti tutkimusprojektin Okmeticin kanssa elokuussa. 

”Olen viettänyt koko urani puhtaasti akateemisessa ympäristössä, joten olen innoissani mahdollisuudesta hyödyntää myös yksityisen sektorin tarjoamaa tutkimusinfrastruktuuria ja osaamista. Nyt voin lähestyä tutkimusongelmia myös kaupallisesta näkökulmasta ja toivonkin, että tutkimuksesta inspiroituu uusia ideoita ja ennen kaikkea ratkaisuja, joilla on välitöntä vaikutusta yhteiskuntaamme”, Savin sanoo.

Professori Savin tutkii ja kehittää Okmeticin tiloissa piikiekkoja eli tuotteita, jotka toimivat nykyisten mikrosirujen valmistuksen perustana. Projektin tavoitteena on tutkia, voisivatko alun perin piiaurinkokennoihin kehitetyt uudet karakterisointimenetelmät mahdollistaa tieteellisiä löytöjä laajemmaltikin puolijohdeteollisuuden tuotteissa.

"Uskomme, että tämä entistä tiiviimpi yhdistelmä akateemista tutkimusta ja piikiekkojen kaupallista tuotantoa hyödyttää molempia osapuolia ja odotamme mielenkiinnolla uusia oivalluksia akateemisesta näkökulmasta", Atte Haapalinna, Okmeticin teknologiajohtaja sanoo.

Lisätietoja:

Hele Savin
Professori, Aalto-yliopisto, Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
[email protected] 

Atte Haapalinna
teknologiajohtaja, Okmetic
[email protected] 

Hele Savin Group

Elektronifysiikka

Professori Hele Savin

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
valoanturi

Aallossa kehitetty musta valoanturi ylitti ensimmäisenä maailmassa 100 prosentin hyötysuhteen

Hyötysuhde oli niin hyvä, että tutkijat eivät ensin olleet itsekään uskoa sitä. Siksi ennätystulos vahvistettiin myös Euroopan tarkimmista mittauksista vastaavassa Saksan kansallisessa metrologian instituutissa PTB:ssä. Aallosta ponnistanut ElFys Oy toimittaa jo ennätysantureita prosessiteollisuuden tarpeisiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä
Tie lumisessa talvimaisemassa iltahämärässä.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkija selvitti: Pakkasen pauke syntyy pääasiassa taivaalla

Yleisen luulon vastaisesti pakkasen pauke ei olekaan peräisin esimerkiksi puista tai rakennuksista.
Sarjakuvamainen kuvituskuva Solip Parkin tutkimusmenetelmistä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli saa kunniamaininnan CHI 2024 -konferenssissa

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli on hiljattain herättänyt huomiota arvostetussa CHI 2024 -konferenssissa, saaden kunniamaininnan.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.