Uutiset

Professori Eero Hyvönen on nimitetty johtajaksi HELDIGiin, uuteen digitaalisten ihmistieteiden keskukseen

Hyvönen jatkaa myös professorina Aalto-yliopistolla.
hyvoneneero_700_400_fi.jpg

Hyvönen on tehnyt pitkään yhteistyötä ihmis- ja sosiaalitieteiden, sekä muistiorganisaatioiden kanssa Suomessa. Hän on kansainvälisesti arvostettu digitaalisten ihmistieteiden tutkija, ja hän on myös vuosia johtanut menestyksekkäästi semanttisen laskennan tutkimusryhmää Aalto-yliopistossa. Hyvönen on myös avoimen tieteen pioneeri Suomessa, ja hänen kansainväliset verkostonsa ovat hyvin kattavat ja monipuoliset. Tällä hetkellä hän muun muassa johtaa Reassembling the Republic of Letters –projektia, joka ulottuu yhteensä 30 maahan, ja lisäksi hänellä on yhteistyötä Stanfordin, Oxfordin ja Coloradon yliopistojen kanssa.

- HELDIG, digitaalisten ihmistieteiden keskus, avaa uusia monitieteisiä yhteistyön mahdollisuuksia Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja monen muun digitaalisiin ihmistieteisiin keskittyvän organisaaton välille. Digitaalisissa ihmistieteissä tietotekniikan ja datatieteiden menetelmiä kehitetään ja sovelletaan ihmis- ja sosiaalitieteissä, kuvailee Eero Hyvönen.

- Vastaan myös jatkossa semanttisen laskennan ja linkitetyn avoimen datan tutkimus- ja opetustyöstä Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella, lisää Hyvönen.

Suomen Akatemia rahoittaa merkittävältä osin HELDIGin toimintaa. HELDIG toimii verkostona, joka yhdistää digitaalisten ihmistieteiden parissa työskenteleviä tiedekuntia, laitoksia, yliopistoja ja organisaatioita poikkitieteelliseesti.

Lisätietoja:

Semanttisen laskennan tutkimusryhmä (SeCo)

Reassembling the Republic of Letters

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Picture of Marika Tervahartiala and Kamyar Hasanzadeh after the event in front of the Hybrid Stage area.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näkymiä avoimeen dataan: Aalto Research Data Uncovered

Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh astuivat lavalle kertomaan tutkimuksestaan geograafisen ja visuaalisen datan parissa avoimen datan näkökulmasta.