Uutiset

Professori Eero Hyvönen on nimitetty johtajaksi HELDIGiin, uuteen digitaalisten ihmistieteiden keskukseen

Hyvönen jatkaa myös professorina Aalto-yliopistolla.
hyvoneneero_700_400_fi.jpg

Hyvönen on tehnyt pitkään yhteistyötä ihmis- ja sosiaalitieteiden, sekä muistiorganisaatioiden kanssa Suomessa. Hän on kansainvälisesti arvostettu digitaalisten ihmistieteiden tutkija, ja hän on myös vuosia johtanut menestyksekkäästi semanttisen laskennan tutkimusryhmää Aalto-yliopistossa. Hyvönen on myös avoimen tieteen pioneeri Suomessa, ja hänen kansainväliset verkostonsa ovat hyvin kattavat ja monipuoliset. Tällä hetkellä hän muun muassa johtaa Reassembling the Republic of Letters –projektia, joka ulottuu yhteensä 30 maahan, ja lisäksi hänellä on yhteistyötä Stanfordin, Oxfordin ja Coloradon yliopistojen kanssa.

- HELDIG, digitaalisten ihmistieteiden keskus, avaa uusia monitieteisiä yhteistyön mahdollisuuksia Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja monen muun digitaalisiin ihmistieteisiin keskittyvän organisaaton välille. Digitaalisissa ihmistieteissä tietotekniikan ja datatieteiden menetelmiä kehitetään ja sovelletaan ihmis- ja sosiaalitieteissä, kuvailee Eero Hyvönen.

- Vastaan myös jatkossa semanttisen laskennan ja linkitetyn avoimen datan tutkimus- ja opetustyöstä Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella, lisää Hyvönen.

Suomen Akatemia rahoittaa merkittävältä osin HELDIGin toimintaa. HELDIG toimii verkostona, joka yhdistää digitaalisten ihmistieteiden parissa työskenteleviä tiedekuntia, laitoksia, yliopistoja ja organisaatioita poikkitieteelliseesti.

Lisätietoja:

Semanttisen laskennan tutkimusryhmä (SeCo)

Reassembling the Republic of Letters

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu