Uutiset

Professori Eero Hyvönen on nimitetty johtajaksi HELDIGiin, uuteen digitaalisten ihmistieteiden keskukseen

Hyvönen jatkaa myös professorina Aalto-yliopistolla.
hyvoneneero_700_400_fi.jpg

Hyvönen on tehnyt pitkään yhteistyötä ihmis- ja sosiaalitieteiden, sekä muistiorganisaatioiden kanssa Suomessa. Hän on kansainvälisesti arvostettu digitaalisten ihmistieteiden tutkija, ja hän on myös vuosia johtanut menestyksekkäästi semanttisen laskennan tutkimusryhmää Aalto-yliopistossa. Hyvönen on myös avoimen tieteen pioneeri Suomessa, ja hänen kansainväliset verkostonsa ovat hyvin kattavat ja monipuoliset. Tällä hetkellä hän muun muassa johtaa Reassembling the Republic of Letters –projektia, joka ulottuu yhteensä 30 maahan, ja lisäksi hänellä on yhteistyötä Stanfordin, Oxfordin ja Coloradon yliopistojen kanssa.

- HELDIG, digitaalisten ihmistieteiden keskus, avaa uusia monitieteisiä yhteistyön mahdollisuuksia Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja monen muun digitaalisiin ihmistieteisiin keskittyvän organisaaton välille. Digitaalisissa ihmistieteissä tietotekniikan ja datatieteiden menetelmiä kehitetään ja sovelletaan ihmis- ja sosiaalitieteissä, kuvailee Eero Hyvönen.

- Vastaan myös jatkossa semanttisen laskennan ja linkitetyn avoimen datan tutkimus- ja opetustyöstä Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella, lisää Hyvönen.

Suomen Akatemia rahoittaa merkittävältä osin HELDIGin toimintaa. HELDIG toimii verkostona, joka yhdistää digitaalisten ihmistieteiden parissa työskenteleviä tiedekuntia, laitoksia, yliopistoja ja organisaatioita poikkitieteelliseesti.

Lisätietoja:

Semanttisen laskennan tutkimusryhmä (SeCo)

Reassembling the Republic of Letters

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta.