Uutiset

Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet maisterit ovat tyytyväisiä tutkintoonsa – valtaosa valmistuneista miehiä

Suurin osa valmistuneista jää valmistumisen jälkeen pääkaupunkiseudulle.
Photo: Aino Huovio
Kuva: Aino Huovio

Uraseurantakyselyn mukaan viisi vuotta sitten Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet maisterit ovat hyvin tyytyväisiä tutkintoonsa. Kyselyn mukaan työnantajat arvostavat tutkintoa, opinnoista on hyötyä työelämässä ja työelämän vaatimukset vastaavat akateemista pätevyyttä.

”Suurin osa vastanneista jää valmistumisen jälkeen pääkaupunkiseudulle. Kyselyyn vastanneista 75% oli miehiä ja 25% naisia – kaipaamme edelleen lisää naisia tekniikan aloille” sanoo Perustieteiden korkeakoulun opetuksesta vastaava varadekaani Ari Koskelainen.

Miltei kaikki valmistuneet suosittelevat opintoja Perustieteiden korkeakoulussa, ovat tyytyväisiä työuraansa ja pitävät yliopistossa opittuja tietoja ja taitoja soveltuvina työelämään.

Valmistuneiden työllistyminen

Data-analyytikko, teknologiajohtaja ja palvelumuotoilija ovat esimerkkejä työnimikkeistä viisi vuotta valmistumisen jälkeen. 

Työnimikkeitä viisi vuotta valmistumisesta

Valmistuneista suurin osa työllistyy suuriin sekä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Sen lisäksi valmistuneita on töissä yliopistossa, yrittäjänä ja valtiolla.

Työnantajia viisi vuotta valmistumisesta

95 % valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä.

”Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneilla on Aallon tekniikan korkeakouluista paras palkkaus”, sanoo opintoasiainpäällikkö Mari Knuuttila.

Työllistyminen ja palkka

Valmistuneet pitävät ongelmanratkaisutaitoja, kykyä oppia ja omaksua uutta, analyyttisiä ja systemaattisia ajattelun taitoja sekä itseohjautuvuutta tärkeimpinä nykyisessä tehtävässä tarvittavina taitoina.

Tärkeimmät työssä tarvittavat taidot

Uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä Aarresaaren kanssa. Aarresaari on yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, johon kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Kyselyjen toteuttamisesta vastaa yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston uraseurantaryhmä.

4.10.–13.12.2021 on käynnissä vuonna 2016 valmistuneiden maistereidemme uraseurantakysely. Kyselyn voi saada sähköpostitse, postitse tai tekstiviestillä. Kyselyihin toivotaan taas runsaasti vastauksia. Kiitos jo etukäteen!

Lisätietoja:

Riikka Heinonen

Asiantuntija, Alumnisuhteet ja ura- ja rekrytointipalvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

award
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Paavo Penttilälle myönnetty vuoden 2022 Hayashi Jisuke -palkinto

The Cellulose Society of Japan on myöntänyt Paavo Penttilälle Hayashi Jisuke -palkinnon merkittävistä kansainvälisistä saavutuksista selluloosatutkimuksen alalla. Palkinto luovutettiin virallisesti erityisessä seremoniassa, joka järjestettiin kansainvälisen selluloosakonferenssin yhteydessä Hiroshimassa Japanissa viime viikolla.
An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Francisin ottama omakuva, meri taustalla.
Kampus Julkaistu:

Albert Devasagayam Francis: Yhdistämme yhteisöllisen puutarhan ja mehiläishoidon

"Tärkein motivaationi on puhdas energia, mutta se voi olla kaukana tulevaisuudessa. Mehiläishoidossa näen työn jäljen aina kauden päätteeksi. "
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.