Uutiset

Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet maisterit ovat tyytyväisiä tutkintoonsa – valtaosa valmistuneista miehiä

Suurin osa valmistuneista jää valmistumisen jälkeen pääkaupunkiseudulle.
Photo: Aino Huovio
Kuva: Aino Huovio

Uraseurantakyselyn mukaan viisi vuotta sitten Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet maisterit ovat hyvin tyytyväisiä tutkintoonsa. Kyselyn mukaan työnantajat arvostavat tutkintoa, opinnoista on hyötyä työelämässä ja työelämän vaatimukset vastaavat akateemista pätevyyttä.

”Suurin osa vastanneista jää valmistumisen jälkeen pääkaupunkiseudulle. Kyselyyn vastanneista 75% oli miehiä ja 25% naisia – kaipaamme edelleen lisää naisia tekniikan aloille” sanoo Perustieteiden korkeakoulun opetuksesta vastaava varadekaani Ari Koskelainen.

Miltei kaikki valmistuneet suosittelevat opintoja Perustieteiden korkeakoulussa, ovat tyytyväisiä työuraansa ja pitävät yliopistossa opittuja tietoja ja taitoja soveltuvina työelämään.

Valmistuneiden työllistyminen

Data-analyytikko, teknologiajohtaja ja palvelumuotoilija ovat esimerkkejä työnimikkeistä viisi vuotta valmistumisen jälkeen. 

Työnimikkeitä viisi vuotta valmistumisesta

Valmistuneista suurin osa työllistyy suuriin sekä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Sen lisäksi valmistuneita on töissä yliopistossa, yrittäjänä ja valtiolla.

Työnantajia viisi vuotta valmistumisesta

95 % valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä.

”Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneilla on Aallon tekniikan korkeakouluista paras palkkaus”, sanoo opintoasiainpäällikkö Mari Knuuttila.

Työllistyminen ja palkka

Valmistuneet pitävät ongelmanratkaisutaitoja, kykyä oppia ja omaksua uutta, analyyttisiä ja systemaattisia ajattelun taitoja sekä itseohjautuvuutta tärkeimpinä nykyisessä tehtävässä tarvittavina taitoina.

Tärkeimmät työssä tarvittavat taidot

Uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä Aarresaaren kanssa. Aarresaari on yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, johon kuuluu 13 suomalaista yliopistoa. Kyselyjen toteuttamisesta vastaa yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston uraseurantaryhmä.

4.10.–13.12.2021 on käynnissä vuonna 2016 valmistuneiden maistereidemme uraseurantakysely. Kyselyn voi saada sähköpostitse, postitse tai tekstiviestillä. Kyselyihin toivotaan taas runsaasti vastauksia. Kiitos jo etukäteen!

Lisätietoja:

Riikka Heinonen

Asiantuntija, Alumnisuhteet ja ura- ja rekrytointipalvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
Sailing team at the sea, picture: Tapio Lehtinen Sailing
Opinnot Julkaistu:

Maailman ympäri seitsemässä kuukaudessa – opiskelija Anton Eklund valmistautuu vaativaan purjehduskilpailuun

Sähkötekniikkaa ja automaatiota opiskeleva Eklund on päässyt soveltamaan Aallossa hankittuja oppeja käytäntöön, kun tiimi on kunnostanut purjevenettään.