Uutiset

Otaniemeen rakennetaan tulevaisuuden kampusta

Väre-uudisrakennuksen töiden aloittaminen aiheuttaa muutoksia liikenteeseen.

Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä on käynnissä mittavia rakennustöitä. Keskeisellä paikalla Otaniemeä Otakaari 1:n ja Tietotie 1:n välisellä alueella rakenteilla olevan metroaseman vieressä ovat alkamassa Väre-uudisrakennuksen työt. 

Työmaan vuoksi liikenne Otaniementiellä katkaistaan perjantaina 18.12. Vuorimiehentien ja Tietotien välillä. Myös kaikki Otaniemen bussilinjat siirtyvät poikkeusreitille 18.12. alkaen. Poikkeusreitit ovat voimassa vuoden 2016 elokuuhun saakka, jolloin metro aloittaa liikennöinnin ja Espoon bussilinjasto uudistuu.

Väre-rakennuksen arvioidaan valmistuvan kesällä 2018 ja se tulee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön. Rakennukseen sijoittuu myös uusi Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä oleva Metrokeskus kaupallisine palveluineen. Väre perustuu vuonna 2012–2013 käydyn arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen Verstas Arkkitehtien ehdotukseen. Rakennuksen bruttopinta-ala on noin 33 000 m2.

Väre nousee keskeiselle paikalle Otaniemen kampusaluetta. Havainnekuvassa on näkymä lännestä päin Otaniementieltä.

– Haluamme vahvistaa Otaniemeä monenlaisia toimijoita houkuttelevana osaamiskeskittymänä. Kampukselle rakentuvat modernit, energiatehokkaat ja muuntojoustavat tilat rohkaisevat monialaiseen yhteistyöhön ja avoimuuteen. Samalla kaikki tilainvestointimme tähtäävät yliopiston tilankäytön tehostamiseen, kertoo Aalto-yliopiston vararehtori Antti Ahlava.

– Uusi rakennus palvelee paitsi Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tarpeita, myös koko Aalto-yliopistoa, kumppaneitamme ja alueen asukkaita, Ahlava jatkaa.

Kaksi isoa peruskorjaustyömaata

Aalto-yliopiston kirjastorakennusta (Otaniementie 9) peruskorjataan parhaillaan, ja kirjasto toimii väistötiloissa Kandidaattikeskuksessa osoitteessa Otakaari 1 X. Toiminnaltaan ja palvelukonsepteiltaan uudenlainen Oppimiskeskus avataan kirjastorakennukseen syksyllä 2016.

Myös Dipolina tunnettu perinteikäs rakennus (Otakaari 24) peruskorjataan. Sen tilat ja tekniikka uusitaan ja toiminta muuttaa muotoaan yliopiston päärakennukseksi, näyteikkunaksi yliopiston toimintaan ja kohtaamispaikaksi yliopiston henkilöstölle, opiskelijoille, sidosryhmille ja vieraille. Peruskorjaus valmistuu kesällä 2017.

Aalto-yliopistolle tärkeä monialainen yhteistyö toteutuu parhaiten yhteisellä kampuksella. Kampuskehittämisellä pyritään tilankäytön tehostamiseen kaikissa kiinteistöissä ja siten merkittäviin säästöihin. Otaniemen pääkampuksella on neljän tekniikan korkeakoulun lisäksi osa Kauppakorkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulujen toiminnoista. Kauppakorkeakoulun kandidaattiopiskelijat siirtyivät syksyllä 2015 opiskelemaan Otaniemeen peruskorjattuun Kandidaattikeskus-rakennukseen Otakaari 1:ssä.

Lue lisää:
Bussiliikenteen poikkeusreitit (hsl.fi)
Kartta työmaa-alueesta ja kevyen liikenteen poikkeusreitit (aaltocre.fi)
Väre-rakennusprojekti (aaltocre.fi)
Web-kameran kuva rakennustyömaasta
 

Lisätietoja:
Aalto-yliopiston kampuksen kehittäminen:
vararehtori Antti Ahlava, Aalto-yliopisto
puh. 050 324 1179 [email protected]

Rakentaminen ja liikennejärjestelyt:
toimitusjohtaja Antti Tuomela, Aalto University Campus & Real Estate
puh. 040 719 4007, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Aalto University Mechatroic Circus & Jari Vepsäläinen
Kampus Julkaistu:

Aalto-yliopiston laboratoriot muuttuvat Mekatroniikan Sirkukseksi – Tästä on kyse

Mekatroniikan Sirkuksessa pääsee tutustumaan yliopistolla tehtävään tutkimukseen sekä opiskelijoiden omiin projekteihin. Tutkimus tarjoaa ratkaisuja myös ympäristölle.