Uutiset

Osallistu yliopiston ennakointikyselyyn

Kutsumme kaikki Aalto-yhteisön jäsenet ja kumppanit vastaamaan kyselyyn globaaleista muutoksista. Vastausaikaa on 30.9. saakka. Tarkoituksena on tunnistaa merkityksellisiä muutoksia ja analysoida niiden vaikutusta yliopistomme toimintaan.
The illustration of the article has been created by Noora Typpö, a student of visual communication design
Kuvitus: Noora Typpö / Aalto University Magazine 27

Kysely on osa Aalto-yliopiston vuoden 2022 ennakkokatselmusta, joka on yliopiston toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen liittyvää yhteisöllinen ennakointiprosessi. Kaikki toimintaymäristöön liittyvät huomiot ovat tervetulleita ja kutsumme vastaamaan kaikki Aalto-yhteisön jäsenet sekä kumppanit. Kysely on auki 30.9. saakka. Lue lisää yliopiston vuosisuunnittelusta alta.

Vastaa kyselyyn (englanniksi)

Globaalit muutokset – vuoden 2022 ennakkokatselmuksen teema

Yliopiston ennakkokatselmus on yhteisöllinen ennakointiprosessi, joka on olennainen osa elävää strategiaamme. Sen avulla mahdollistamme sen, että voimme etupainotteisesti reagoida muutoksiin operatiivisessa ympäristössämme. Prosessi käsittää yhteisötilaisuuden yhdessä Aalto-yliopiston hallituksen kanssa, ennakointikyselyn ja keskustelun Aalto-yliopiston johtoryhmässä. Lue lisää yliopiston ennakkokatselmuksesta.

Vuosina 2020 ja 2021 ennakointikyselystä nousi esiin useita signaaleja, trendejä ja kehityskulkuja operatiivisessa ympäristössämme. Olemme vuosittain tarkastelleet näistä keskeisimpiä ja huomioineet ne yliopistodialogissamme osana tulevien vuosien suunnittelua. Tänä vuonna ennakointikyselymme on kohdennettu yhteen aiempina vuosina nousseeseen keskeiseen kehityskulkuun: globaalissa toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin.

Esimerkkejä ennakkokatselmuksen tuloksista

Aiempina vuosina ennakkokatselmuksissa havaittujen muutosten perusteella olemme päivittäneet strategiamme sanoitusta operatiivisen ympäristömme osalta. Olemme analysoineet trendien vaikutusta Aallon toimintoihin ja huomioineet ne osana vuosiprosessejamme. Vuosina 2020 ja 2021 tunnistettuja trendejä olivat muun muassa muutokset työelämässä, globaali kestävyyskriisi, muutokset korkeakoulutuksen toimintaympäristössä sekä globaali talous ja turvallisuus.

Yhteyshenkilöt liittyen yliopiston ennakointikyselyyn

Lue lisää

Lue lisää Aalto-yliopiston strategiasta sekä suunnittelun vuosiprosesseista.

Ioncell

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

An autumnal aerial view of Aalto University campus from Laajalahti, autumn colours, yellow and orange, are prominent in the trees

Yliopiston ennakkokatselmus - University Preview

Yliopiston ennakkokatselmuksessa arvioidaan yhdessä toimintaympäristöömme liittyviä oletuksia suhteessa uusiin trendeihin.

Aalto-käsikirja
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.