Uutiset

Osallistu Uusi eurooppalainen Bauhaus -hankkeen suunnitteluun tänä keväänä

Kaikilla on poikkeuksellinen mahdollisuus vaikuttaa EU:n Green Deal -pilotteihin ja agendaan kevään 2021 aikana.
Aalto New European Bauhaus proposals Photo: Aleksi Poutanen

Uusi eurooppalainen Bauhaus-aloite yhdistää EU:n Green Dealin asuinympäristöihimme. Aloite kannustaa eurooppalaisia ​​kuvittelemaan ja rakentamaan yhdessä kestävän tulevaisuuden, joka on kaunis silmillemme, mielellemme ja sielullemme. EU:n komissio kerää ​keväälla 2021 ehdotuksia, näkemyksiä ja ideoita siihen, mihin investointeja pitäisi suunnata.

"Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa suoraan EU:n komission esityslistaan. Yleensä komissiota lobataan tärkeiksi pitämistämme aiheista. Komissiolta tulee kutsuja, joihin voimme yrittää vastata. Tällä kertaa prosessi on päinvastainen –komissio kysyy meiltä, ​​mikä mielestämme olisi tärkeää tai mielekästä tulevaisuudessa'', sanoo professori Anna Valtonen, joka on ollut mukana valmistelemassa ja kehittämässä useita EU-aloitteita.

Euroopan komissio on luvannut käydä läpi kaikki ehdotukset, jotka he saavat Uuden eurooppalaisen Bauhausin kautta huhtikuun 2021 loppuun mennessä. ”Kukaan ei vielä tiedä, mitkä teemat nousevat Bauhausin rakennuspalikoiksi. Me kaikki voimme vaikuttaa siihen, ja siksi meidän kannattaa laajasti osallistua tähän nyt," Valtonen rohkaisee.

Millainen olisi tulevaisuuden pohjoismainen tapa elää ja rakentaa yhteisöjämme kestävästi, osallistavasti ja esteettisesti planeetan rajojen sisällä? Aalto kannustaa kaikkia yhteisömme jäseniä jakamaan ideoitaan, esimerkkejään ja haasteita, jotka meidän on ratkaistava uuden ajattelutavan ja muutoksen saavuttamiseksi.

Kirjaudu sisään Aalto-tunnuksillasi nähdäksesi kaikki tämän sivun materiaalit.

Osallistu Uusi eurooppalainen Bauhaus -tapahtumiin 

Lista päivittyy. Kerro meille jos olet järjestämässä tapahtumaa.

 • 24.3.2021, 13-17.00: Nordic co-design: New European Bauhaus. Chairman: Matti Kuittinen. Järjestäjä: Ympäristöministeriö. 

 • 25.3.2021, 10-13.30: New European Bauhaus Partners event via WEBEX for all official partners (by invitation only)

 • 20.4.2021, 13.00-14.30: New European Bauhaus Lunch talk. Speakers: Ruth Reichstein, Policy Analyst and Deputy Head of I.D.E.A. 2 and Dagmar Croes, I.D.E.A., Service Department of the European Commission. Lisätietoa ja ilmoittaudu 

 • 22.4.2021, 15 – 18.30 & 23.4.2021, 14.00 – 18.00: Conversations on the New European Bauhaus. Opening remarks: Ursula von der Leyen. Lisätietoa.

 • 28.4.2021, 13.00 - 17.00: Nordic Co-design event 2: Sustainable aesthetics in the built environment. Järjestäjä: Ympäristöministeriö. Ilmoittaudu

 • 28.4.2021: 18.00 – 20.00. LASERtalk: Adaptation and Space. Järjestäjä: Aalto-yliopisto. 

 • 5.5.2021, 14.00-17.00: Beyond sustainability-as-usual: co-creating transformative change in sustainable living. Chair: Idil Gaziulusoy. Bauhaus remarks: Anna Valtonen. Järjestäjä: Aalto-yliopisto. New European Bauhaus -kumppanuuden päätapahtuma. Ilmoittaudu.

 • 6.5.2021, 10.30-12.00: Carbon-smart Urban Landscape. Järjestäjä: Aalto-yliopisto / CO-CARBON & SmartLand-hankkeet. Ilmoittaudu.

 • 8.5.2021, 12:00-13.00: Kansallinen Uusi Eurooppalainen Bauhaus-tapahtuma. Järjestäjät: Euroopan Komissio, Ympäristöministeriö ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Puhujana mm professori Matti Kuittinen. Seuraa koko tilaisuutta 7.-9.5 livekatsomon välityksellä.

 • 19.5.2021, 13.00 –16.00: Wood Architecture and Design in Bauhaus. Järjestäjä: Aalto-yliopisto, Nordic Wood Cities ja Ympäristöministeriö. Ilmoittaudu.

 • 6.6.2021, 12.00 – 14.00 EET. What should designers and city planners know about biochar? Place: Zoom Meeting, Meeting ID: 627 6824 2985. Järjestäjä: Aalto-yliopisto, Mikko Jalas

 • 8 –29.9.2021: Designs for a Cooler Planet -näyttelyt ja tapahtumat Otaniemessä ja verkossa. Järjestäjä: Aalto-yliopisto

 

Lisätiedot: 

Enni Äijälä, asiantuntija, kumppanuudet ja näkyvyys 
Aalto Leadership Support Services 
+358 50 359 4810 
[email protected] 

 

The New European Bauhaus -kotisivut

New European Bauhaus: Beautiful, Sustainable, Together

Aalto_University Camilo Cortes' Reina banca Photo_Karoliina_Paappa.jpg

Aalto-yliopisto Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen kumppaniksi

EU:n aloitteessa suunnitellaan tulevaisuuden asumistapoja muotoilun, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian menetelmiä yhdistämällä.

Uutiset
Designs for a Cooler Planet logo

Designs for a Cooler Planet syyskuussa, tervetuloa mukaan!

Tämän vuoden tapahtuman teemana on resurssiviisaus: mitä meidän on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville yltäkylläisessä maailmassa?

Uutiset
Aalto Everyday Experiments Design for Government Photo: Valentina Casalini

Beyond sustainability-as-usual: co-creating transformative change in sustainable living

Aallon Bauhaus-päätapahtumassa pureudutaan radikaalin mullistaviin kysymyksiin.

Tapahtumat
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Photo by Aki-Pekka Sinikoski
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto mukaan ruotsalaiseen tekoälyn ja autonomisten järjestelmien WASP-tutkimusohjelmaan

Aalto-yliopisto aloittaa yhteistyön ruotsalaisten yliopistojen kanssa Wallenbergin tekoälyn, autonomisten järjestelmien ja ohjelmistojen tutkimusohjelmassa. Mukana on myös kymmeniä ruotsalaisyrityksiä.
Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Väre-rakennuksen aulassa. Kuvaaja Evelin Kask.
Yhteistyö Julkaistu:

Rahoituksen laitosjohtaja Elias Rantapuska Momentum-podcastin vieraana

Jakso tarjoaa kuuntelijoille erittäin hyödyllistä kulmaa esimerkiksi tohtoriopintoihin, professorina olemiseen, konsultointiin ja yleisesti elämään ja oppimiseen liittyen.
A man wearing virtual reality glasses. Virtual reality, VR, was discussed at the Unite! Boot Camp.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite-yliopistojen virtuaalikampusta kehitettiin suunnittelusprinteissä

Tavoitteena oli koota ideoita virtuaalisesta oppimisesta ja virtuaalitodellisuudesta ja näin fasilitoida virtuaalikampuksen rakentamista Unite-verkostossa.
Aalto EIT Services
Yhteistyö Julkaistu:

Unite!-verkoston Boot Campissa kehitettiin yhteisohjelmia ja joustavia opintopolkuja

Unite-yliopistoverkoston tavoitteena on soveltaa yhteistyössä uusia pedagogisia lähestymistapoja opettamiseen ja oppimiseen kaikilla tutkintotasoilla. Tavoitteena on myös kehittää joustavia opintopolkuja ja yhteisohjelmia, joiden oleellinen osa on liikkuvuus.