Uutiset

Osallistu Uusi eurooppalainen Bauhaus -hankkeen suunnitteluun tänä keväänä

Kaikilla on poikkeuksellinen mahdollisuus vaikuttaa EU:n Green Deal -pilotteihin ja agendaan kevään 2021 aikana.
Aalto New European Bauhaus proposals Photo: Aleksi Poutanen

Uusi eurooppalainen Bauhaus-aloite yhdistää EU:n Green Dealin asuinympäristöihimme. Aloite kannustaa eurooppalaisia ​​kuvittelemaan ja rakentamaan yhdessä kestävän tulevaisuuden, joka on kaunis silmillemme, mielellemme ja sielullemme. EU:n komissio kerää ​keväälla 2021 ehdotuksia, näkemyksiä ja ideoita siihen, mihin investointeja pitäisi suunnata.

"Meillä on ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa suoraan EU:n komission esityslistaan. Yleensä komissiota lobataan tärkeiksi pitämistämme aiheista. Komissiolta tulee kutsuja, joihin voimme yrittää vastata. Tällä kertaa prosessi on päinvastainen –komissio kysyy meiltä, ​​mikä mielestämme olisi tärkeää tai mielekästä tulevaisuudessa'', sanoo professori Anna Valtonen, joka on ollut mukana valmistelemassa ja kehittämässä useita EU-aloitteita.

Euroopan komissio on luvannut käydä läpi kaikki ehdotukset, jotka he saavat Uuden eurooppalaisen Bauhausin kautta huhtikuun 2021 loppuun mennessä. ”Kukaan ei vielä tiedä, mitkä teemat nousevat Bauhausin rakennuspalikoiksi. Me kaikki voimme vaikuttaa siihen, ja siksi meidän kannattaa laajasti osallistua tähän nyt," Valtonen rohkaisee.

Millainen olisi tulevaisuuden pohjoismainen tapa elää ja rakentaa yhteisöjämme kestävästi, osallistavasti ja esteettisesti planeetan rajojen sisällä? Aalto kannustaa kaikkia yhteisömme jäseniä jakamaan ideoitaan, esimerkkejään ja haasteita, jotka meidän on ratkaistava uuden ajattelutavan ja muutoksen saavuttamiseksi.

Kirjaudu sisään Aalto-tunnuksillasi nähdäksesi kaikki tämän sivun materiaalit.

Osallistu Uusi eurooppalainen Bauhaus -tapahtumiin 

ista päivittyy. Kerro meille jos olet järjestämässä tapahtumaa. Tapahtumien kellonajat EET.

  • 28.10.2021, 13.00 - 16.00:  New European Bauhaus Goes Digital event on October 28th. Tapahtuma kutsuu luovan alan tekijät oppimaan ja keskustelemaan siitä, mitä digitalisaatio merkitsee arkkitehtuurissa, muotoilussa ja taiteessa. Lue lisää tai rekisteröidy. Kumppanit: Rakennustietosäätiö RTS, Aalto-yliopisto, Porton yliopisto, Bureau of European Design Associations BEDA sekä Archinfo. Professori Pia Fricker toimii yhtenä fasilitaattori tapahtumassa.

  • 8 –29.9.2021: Designs for a Cooler Planet -näyttelyt ja tapahtumat Otaniemessä ja verkossa. Järjestäjä: Aalto-yliopisto. Lisätietoja verkossa ja ohjelmakalenteri. Kumppanit: NEB, Helsinki Design Week ja Tutkitun tiedon teemavuosi 2021

  • 26.8.2021, 14.00 - 17.00: Online Discussions on Inclusion and Aesthetics. Live-stream seminaari. Järjestäjänä New European Bauhaus partneri Accessible Arts and Culture (ACCAC), Tampereen kaupunki, Bright Finland ja Aalto-yliopisto. Aallon puhujana tilaisuudessa: Sanna Lehtinen, Research Fellow. Lisätietoja ohjelmasta.

  • 6.6.2021, 12.00 – 14.00: What should designers and city planners know about biochar? Place: Zoom Meeting, Meeting ID: 627 6824 2985. Järjestäjä: Aalto-yliopisto, Mikko Jalas.

  • 19.5.2021, 13.00 –16.00: Wood Architecture and Design in Bauhaus. Järjestäjä: Aalto-yliopisto, Nordic Wood Cities ja Ympäristöministeriö. Ilmoittaudu.

  • 8.5.2021, 12:00-13.00:Kansallinen Uusi Eurooppalainen Bauhaus-tapahtuma. Järjestäjät: Euroopan Komissio, Ympäristöministeriö ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Puhujana mm professori Matti Kuittinen. Seuraa koko tilaisuutta 7.-9.5 livekatsomon välityksellä.

  • 6.5.2021, 10.30-12.00: Carbon-smart Urban Landscape. Järjestäjä: Aalto-yliopisto / CO-CARBON & SmartLand-hankkeet. Ilmoittaudu.

  • 5.5.2021, 14.00-17.00: Beyond sustainability-as-usual: co-creating transformative change in sustainable living. Chair: Idil Gaziulusoy. Bauhaus remarks: Anna Valtonen. Järjestäjä: Aalto-yliopisto. New European Bauhaus -kumppanuuden päätapahtuma. Ilmoittaudu.

  • 28.4.2021: 18.00 – 20.00. LASERtalk: Adaptation and Space. Järjestäjä: Aalto-yliopisto.

  • 28.4.2021, 13.00 - 17.00: Nordic Co-design event 2: Sustainable aesthetics in the built environment. Järjestäjä: Ympäristöministeriö. Ilmoittaudu.

  • 22.4.2021, 15 – 18.30 & 23.4.2021, 14.00 – 18.00: Conversations on the New European Bauhaus. Opening remarks: Ursula von der Leyen. Lisätietoa.

  • 20.4.2021, 13.00-14.30: New European Bauhaus Lunch talk. Speakers: Ruth Reichstein, Policy Analyst and Deputy Head of I.D.E.A. 2 and Dagmar Croes, I.D.E.A., Service Department of the European Commission. Lisätietoa ja ilmoittaudu

  • 25.3.2021, 10-13.30: New European Bauhaus Partners event via WEBEX for all official partners (by invitation only)

  • 24.3.2021, 13-17.00: Nordic co-design: New European Bauhaus. Chairman: Matti Kuittinen. Järjestäjä: Ympäristöministeriö.

Lisätiedot: 

Enni Äijälä, asiantuntija, kumppanuudet ja näkyvyys 
Aalto Leadership Support Services 
+358 50 359 4810 
[email protected] 

The New European Bauhaus -kotisivut

New European Bauhaus: Beautiful, Sustainable, Together

Aalto_University Camilo Cortes' Reina banca Photo_Karoliina_Paappa.jpg

Aalto-yliopisto Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteen kumppaniksi

EU:n aloitteessa suunnitellaan tulevaisuuden asumistapoja muotoilun, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian menetelmiä yhdistämällä.

Uutiset
Designs for a Cooler Planet logo

Designs for a Cooler Planet syyskuussa, tervetuloa mukaan!

Tämän vuoden tapahtuman teemana on resurssiviisaus: mitä meidän on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville yltäkylläisessä maailmassa?

Uutiset
Aalto Everyday Experiments Design for Government Photo: Valentina Casalini

Beyond sustainability-as-usual: co-creating transformative change in sustainable living

Aallon Bauhaus-päätapahtumassa pureudutaan radikaalin mullistaviin kysymyksiin.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.