Uutiset

Opiskelijat kehittivät helposti rakennettavan puisen väliaikaisasunnon

Kokoon-projektin lopputyö on nähtävillä arkkitehtimuseon ja design-museon välisellä aukiolla heinäkuussa.
Kuva: Tomoyo Nakamura

Lukuvuoden mittainen Wood Program Studio -projektikurssilla opiskelijat tutustutetaan syvemmin puurakentamiseen ja puuarkkitehtuuriin. Luentojen lisäksi osallistujat pääsevät itse suunnittelemaan ja rakentamaan lopputyönä tehtävän projektityön. Viime vuosien projektitöinä on valmistunut muun muassa paviljonki ja nollaenergiatalo.

Tämän vuoden lopputyöprojektin, ”Kokoon”, inspiraationa toimi asuntopula esimerkiksi syksyisin uusien opiskelijoiden keskuudessa. Opiskelijat suunnittelivat projektityönään talomoduulin, joka on mahdollista valmistaa massatuotantona tehtaassa, mutta silti helposti siirrettävissä ja koottavissa suuremmaksi kokonaisuudeksi. Tämä mahdollistaa erilaiset moduulikokoonpanot riippuen tilasta ja tarpeesta. Jokaisessa moduulissa on lisäksi oma sähkö-, putki- ja viemärijärjestelmä.

Opiskelijat rakensivat kolme oikeassa koossa olevaa moduulia, jotka pinotaan päällekkäin torniksi. Kokonaisuus on nähtävillä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon välisellä aukealla koko kesän ajan.

Wood Program Studio -projektin kurssilla oli opiskelijaedustus 13 eri maasta, heidän opettajinaan toimivat professori Pekka Heikkinen, Philip Tidwell ja Willem van Bolderen.

Säie sai uuden elämän Tuusulassa

Vuoden 2015 Wood Program -projektin lopputyö, Säie-paviljonki, sai pysyvän paikan Tuusulan torilla. Paviljongin arkkitehtuurissa on viitteitä goottilaisesta arkkitehtuurista ja tiheästä metsästä. Taivutetut puuelementit tarjoavat suojan erilaisille aktiviteeteille. Paviljongin valaistus mahdollistaa sen käytön myös pimeään aikaan.  
 

https://www.aalto.fi/en/wood-program

http://kokoon.squarespace.com/

https://www.instagram.com/kokoon.wp/

https://www.facebook.com/kokoon.wp/

https://vimeo.com/user48574786

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.