Uutiset

Opiskelijat ja työnantajat kohtasivat monipuolisesti virtuaalisen viikon aikana

“Panelistien lähestymistapa työnhakuun oli loistava. Oli hienoa, miten avoimesti he puhuivat menneistä epäonnistumisistaan - sain toivoa ja motivaatiota jatkaa eteenpäin!”

- Opiskelija
Man using computer on a bean bag chair while people are in line on the background

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Aalto Talent Expo Virtual Week -tapahtumaviikon aikana opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti lähes sadan eri tapahtuman parissa. Viikon ohjelmaan sisältyi webinaareja, 1:1 tapaamisia, pienryhmätapaamisia, chat-sessioita sekä perinteisemmin CV- ja LinkedIn -klinikka, pikamentorointisessioita ja portfolioarviointeja.

Viikon järjestelyt sujuivat erinomaisesti, mutta opiskelijoiden määrä jäi toivottua pienemmäksi. Viikon eri tapahtumiin ilmoittauduttiin lähes tuhat kertaa, ja mukana oli useita satoja opiskelijoita kaikista Aallon kouluista. Tapahtumien alustana toimi JobTeaser, josta tulee marraskuussa ensisijainen opiskelijaviestinnän kanava urapalveluille. Lisätietoa uudistuksesta löytyy täältä: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/rekrytoi-opiskelija.

Opiskelijat kokivat erityisesti 1:1 tapaamiset, webinaarit, CV- ja LinkedIn -klinikan ja pikamentoroinnin hyödyllisiksi. Suosituimmaksi yksittäiseksi tapahtumaksi nousi kansainvälisten Aallon alumnien keskustelupaneeli "Survival Skills in Finnish Working Life", jossa Aallon alumnit keskustelivat suomalaisen työnhaun ja työelämän erityispiirteistä.

"Erittäin hyvä tapaaminen... rekrytoija herätti mielenkiintoni ja pyysi ottamaan yhteyttä tulevaisuudessa!"

- Opiskelija

Fyysistä Aalto Talent Expo -tapahtumaa suunnitellaan tammikuulle 2021, mutta koronavirustilanteesta johtuen vaihtoehtona harkitaan myös virtuaalista toteutustapaa. Mikäli fyysinen messu tammikuussa ei ole mahdollinen, kokemuksia Aalto Talent Expo Virtual Week:sta hyödynnetään ensi vuoden tapahtuman suunnittelussa. Tervetuloa mukaan ensi vuoden alussa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pro arte utili_kirjan kansi_kirjoittajat_kuva_Annukka Mäkijärvi
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Sotamuistosampo.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sotamuistosampo-verkkopalvelu julkaistaan perjantaina 3. joulukuuta

Palvelu sisältää 200 viime sotiemme veteraanin videohaastattelut, jotka kerättiin Tammenlehvän Perinneliiton ja Suomen Sotaveteraaniliiton yhteistyönä vuosina 2007–2009.
Picture of Aalto Talent Expo fair in action
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto Talent Expo 2021 -messut järjestettiin onnistuneesti livenä & virtuaalisesti

”Virtuaalisen maailman ja fyysisten messujen yhdistäminen on ehdottomasti hyvä juttu, jatkakaa sillä!”

- Opiskelijapalaute Aalto Talent Expo -messuilta
Aalto at Slush 2021
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto esittelee Slushissa kestävämpää maailmaa rakentavia kasvuyrityksiä

Tänä vuonna esittelemme Slushissa tutkimuspohjaisia startup-yrityksiä, jotka työllään edistävät kestävän kehityksen tavoitteita.