Uutiset

Opiskelijat ja työnantajat kohtasivat monipuolisesti virtuaalisen viikon aikana

“Panelistien lähestymistapa työnhakuun oli loistava. Oli hienoa, miten avoimesti he puhuivat menneistä epäonnistumisistaan - sain toivoa ja motivaatiota jatkaa eteenpäin!”

- Opiskelija
Man using computer on a bean bag chair while people are in line on the background

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Aalto Talent Expo Virtual Week -tapahtumaviikon aikana opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti lähes sadan eri tapahtuman parissa. Viikon ohjelmaan sisältyi webinaareja, 1:1 tapaamisia, pienryhmätapaamisia, chat-sessioita sekä perinteisemmin CV- ja LinkedIn -klinikka, pikamentorointisessioita ja portfolioarviointeja.

Viikon järjestelyt sujuivat erinomaisesti, mutta opiskelijoiden määrä jäi toivottua pienemmäksi. Viikon eri tapahtumiin ilmoittauduttiin lähes tuhat kertaa, ja mukana oli useita satoja opiskelijoita kaikista Aallon kouluista. Tapahtumien alustana toimi JobTeaser, josta tulee marraskuussa ensisijainen opiskelijaviestinnän kanava urapalveluille. Lisätietoa uudistuksesta löytyy täältä: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/rekrytoi-opiskelija.

Opiskelijat kokivat erityisesti 1:1 tapaamiset, webinaarit, CV- ja LinkedIn -klinikan ja pikamentoroinnin hyödyllisiksi. Suosituimmaksi yksittäiseksi tapahtumaksi nousi kansainvälisten Aallon alumnien keskustelupaneeli "Survival Skills in Finnish Working Life", jossa Aallon alumnit keskustelivat suomalaisen työnhaun ja työelämän erityispiirteistä.

"Erittäin hyvä tapaaminen... rekrytoija herätti mielenkiintoni ja pyysi ottamaan yhteyttä tulevaisuudessa!"

- Opiskelija

Fyysistä Aalto Talent Expo -tapahtumaa suunnitellaan tammikuulle 2021, mutta koronavirustilanteesta johtuen vaihtoehtona harkitaan myös virtuaalista toteutustapaa. Mikäli fyysinen messu tammikuussa ei ole mahdollinen, kokemuksia Aalto Talent Expo Virtual Week:sta hyödynnetään ensi vuoden tapahtuman suunnittelussa. Tervetuloa mukaan ensi vuoden alussa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.