Uutiset

Opiskelijat ja työnantajat kohtasivat monipuolisesti virtuaalisen viikon aikana

“Panelistien lähestymistapa työnhakuun oli loistava. Oli hienoa, miten avoimesti he puhuivat menneistä epäonnistumisistaan - sain toivoa ja motivaatiota jatkaa eteenpäin!”

- Opiskelija
Man using computer on a bean bag chair while people are in line on the background

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Aalto Talent Expo Virtual Week -tapahtumaviikon aikana opiskelijat ja työnantajat kohtasivat virtuaalisesti lähes sadan eri tapahtuman parissa. Viikon ohjelmaan sisältyi webinaareja, 1:1 tapaamisia, pienryhmätapaamisia, chat-sessioita sekä perinteisemmin CV- ja LinkedIn -klinikka, pikamentorointisessioita ja portfolioarviointeja.

Viikon järjestelyt sujuivat erinomaisesti, mutta opiskelijoiden määrä jäi toivottua pienemmäksi. Viikon eri tapahtumiin ilmoittauduttiin lähes tuhat kertaa, ja mukana oli useita satoja opiskelijoita kaikista Aallon kouluista. Tapahtumien alustana toimi JobTeaser, josta tulee marraskuussa ensisijainen opiskelijaviestinnän kanava urapalveluille. Lisätietoa uudistuksesta löytyy täältä: https://www.aalto.fi/fi/palvelut/rekrytoi-opiskelija.

Opiskelijat kokivat erityisesti 1:1 tapaamiset, webinaarit, CV- ja LinkedIn -klinikan ja pikamentoroinnin hyödyllisiksi. Suosituimmaksi yksittäiseksi tapahtumaksi nousi kansainvälisten Aallon alumnien keskustelupaneeli "Survival Skills in Finnish Working Life", jossa Aallon alumnit keskustelivat suomalaisen työnhaun ja työelämän erityispiirteistä.

"Erittäin hyvä tapaaminen... rekrytoija herätti mielenkiintoni ja pyysi ottamaan yhteyttä tulevaisuudessa!"

- Opiskelija

Fyysistä Aalto Talent Expo -tapahtumaa suunnitellaan tammikuulle 2021, mutta koronavirustilanteesta johtuen vaihtoehtona harkitaan myös virtuaalista toteutustapaa. Mikäli fyysinen messu tammikuussa ei ole mahdollinen, kokemuksia Aalto Talent Expo Virtual Week:sta hyödynnetään ensi vuoden tapahtuman suunnittelussa. Tervetuloa mukaan ensi vuoden alussa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.
Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.
Finavia-projektin työryhmä, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat auttoivat Finaviaa analysoimaan Helsinki-Vantaan terminaalilogistiikkaa

Lentomatkustuksen yllättävän nopea elpyminen on aiheuttanut kapasiteettiongelmia.