Uutiset

Opiskelijat analysoivat K-ryhmän hyvinvointipalveluiden kysyntää kolmella kansainvälisellä markkinalla

Räätälöity opiskelijoiden yritysprojekti tutki K-ryhmän hyvinvointiin liittyvien digitaalisten palveluiden kysyntää analysoimalla markkinatrendejä ja kuluttajakäyttäytymistä.
K-ryhmälle tehty projekti, Kauppakorkeakoulu
Tommi Vihervaara (vas.), Hayde Furubacka, Sonja Tervonen, Juho-Petteri Huhtala ja Oona Sahlman

K-ryhmä lanseerasi syksyllä 2023 mobiilisovellukseensa (K-Ruoka) hyvinvointipalvelun, joka tarjoaa asiakkaille tietoa terveellisen ruokailun tueksi sekä resepti- ja tuotesuosituksia aiempien ostosten perusteella. Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijat Oona Sahlman ja Sonja Tervonen tekivät laajan tutkimuksen K-ryhmälle. Akateemisina ohjaajina toimivat apulaisprofessori Sanna-Katriina Asikainen ja tutkijatohtori Juho-Petteri Huhtala, molemmat markkinoinnin laitokselta.

Pääasiallisena tutkimusaiheena oli selvittää asiakkaiden kysyntää samalle hyvinvointipalvelulle kolmella Euroopan markkina-alueella: Hollannissa, Saksassa ja Ruotsissa. ”Oli kiehtovaa havaita näiden kolmen kansainvälisen markkinan ainutlaatuiset ominaisuudet ja vaihtelut, etenkin Suomen markkinoihin verrattuna”, Sonja Tervonen kertoo.

Projekti kesti intensiiviset 15 viikkoa, jona aikana tiimi syventyi kuluttajakäyttäytymisen ja uusien palveluiden kysynnän analysointiin. Tutkimus tehtiin vahvalla metodologisella pohjalla laajasta data-aineistosta. Lisäksi opiskelijat tekivät haastatteluita, joissa he saivat selvitykseensä yksityiskohtaisia näkemyksiä. ”Nämä haastattelut eivät ainoastaan ​​rikastaneet ymmärrystämme, vaan myös vahvistivat toissijaisissa tiedoissa havaittuja suuntauksia ja malleja. Projektin eri vaiheissa oli hienoa oppia paljon erilaisia hyödyllisiä taitoja. Näistä taidoista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa”, Oona Sahlman sanoo.

Myös akateeminen ohjaaja Sanna-Katriina Asikainen kehuu, miten opiskelijoiden proaktiivisuus, itseohjautuvuus ja intohimo yksityiskohtiin näkyivät läpi projektin. ”Nämä Kauppakorkeakoulun yritysprojektit ovat luultavasti parhaita todellisia työkokemuksia, joita yliopisto-opintojen kautta voi saada”, Sonja Tervonen sanoo.

Merkittäviä eroja kolmella markkina-alueella

Tutkimuksensa jälkeen opiskelijat analysoivat eroja kolmella markkina-alueella ja tunnistivat niiden sisällä vaihtelevia kuluttajien käyttäytymismalleja. Tutkimuksessa havaittiin kulttuuristen näkökohtien merkitys teemoissa, kuten ruokailutottumuksissa, terveyskäyttäytymisessä ja digitalisaatiossa. Näin ollen opiskelijat suosittelivat K-ryhmää harkitsemaan konseptin mukauttamista kulttuuristen vivahteiden mukaiseksi näille kolmelle eri markkinalle. Opiskelijat myös sitoutuivat laadukkaaseen yritysviestintään, mikä vahvisti entisestään heidän työnsä kokonaisvaikutusta.

Tulokset esiteltiin K-ryhmän päivittäistavarakaupan kehitysjohtajalle Hayde Furubackalle. ”Toiveeni oli löytää tutkimusta toteuttamaan itseohjautuvat opiskelijat, jotka pystyvät asettumaan tutkimuksen ajaksi yrityksessä asiantuntijan asemaan. Olin todella tyytyväinen opiskelijoiden panokseen. Sonja ja Oona perehtyivät huolellisesti toimeksiantoon, osoittivat peräänantamatonta asennetta ja asettivat itse tekemisen riman korkealle. Toivon, että lopputuloksena opiskelijat näkivät, millaisia asioita kehitysorganisaatioissa ratkotaan ja miten tutkittu kokonaisuus esitellään johdolle päätöksenteon tueksi.”

Myös projektin akateeminen ohjaaja ilmaisi tyytyväisyytensä sekä projektin sujuvaan etenemiseen että saavutettuihin vaikuttaviin tuloksiin. ”Tiimi saavutti hankkeelle asetetut kunnianhimoiset tavoitteet ja odotukset kiinnittäen erityistä huomiota tulosten käytännön hyödyntämiseen ja tehokkaaseen viestintään. Hankkeen tulokset vahvistavat merkittävästi alustatalouteen keskittyvän hankkeen tutkimus- ja kehitystyötä”, Juho-Petteri Huhtala sanoo.

K-ryhmän mobiilisovellus ja sen hyvinvointikonsepti
K-ryhmän mobiilisovellus ja sen hyvinvointikonsepti

Premium Partner - K-ryhmä

Kauppakorkeakoulun partneri vuodesta 2018.

Lue lisää
Four people standing infront of orange-colored walls with texts and K group logo. A bowl of candy.

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Lue lisää
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Sophie Belanger on the left and Ferdinand Keil on the right sitting on a sofa  and chatting
Yhteistyö Julkaistu:

Erasmus Staff Training: Syväsukellus yhteisohjelmiin ja hyvinvointiin yliopistossa

Yli 30 osallistujaa 17 yliopistosta kokoontui kesäkuun alussa Aalto-yliopiston kampukselle Erasmus Staff Training Days -tapahtumaan.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.