Uutiset

Opiskelijamme jalkautuvat lukioihin kertomaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta

Myös lukuvuonna 2023-2024 lukiolaiset saavat kuulla, millaista kauppatieteiden opiskelu ja opiskelijaelämä Otaniemessä ovat – ja miten hyvät eväät työelämään Aallon Kauppiksesta saa.
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
Kaikki fiksut nuoret ovat tervetulleita opiskelemaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Moni lukio Suomessa saa lähikuukausina yhteydenoton Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijalta, joka tarjoutuu tulemaan vierailulle. Tarkoituksena on vastata lukio-opiskelijoiden toiveeseen kuulla, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä ovat Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä.

”Selvitimme viime talvena lukiolaisten ajatuksia opiskelupaikan valinnasta ja huomasimme, ettei kauppatieteet alana välttämättä ollut tuttu, eikä ekonomin työmahdollisuuksia tunnettu yhtä hyvin kuin esimerkiksi juristin tai lääkärin. Moni kertoi kaipaavansa tietoa kauppatieteiden opintojen sisällöstä ja kauppatieteilijöiden uramahdollisuuksista, sekä tietoa myös lähiyliopistoa kauempana sijaitsevista yliopistoista”, kertoo Kauppakorkeakoulun viestintä- ja markkinointipäällikkö Susanna Rosin.

”Lukiolaiset toivoivat myös kuulevansa yliopisto-opiskelijan arjesta ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista, joita Aallon opiskelijoille on tarjolla runsaasti ja monipuolisesti esimerkiksi kauppatieteiden ylioppilaiden järjestön KY:n ja sen monien kerhojen ja ainejärjestöjen kautta.”

Kuvassa näkyy Anni Zhao kukkivan vaalenanpunaisen kirsikkapuun edessä.
Kauppakorkeakoulun opiskelija Anni Zhao oli innoissaan siitä, että pääsi kertomaan koulustaan ja opinnoistaan potentiaalisille hakijoille ympäri Suomen. Kuva: Anni Zhao.

Aivan mahtava opiskelupaikka

Yksi lukiovierailuja lukuvuonna 2022-2023 tehneistä opiskelijoista on oululaislähtöinen, lukionsa Jyväskylässä käynyt Anni Zhao. Hän viihtyy kauppakorkeakoulussa mainiosti ja haluaa kannustaa muitakin nuoria hakemaan Kauppikseen.

”Kerroin tosi mielelläni myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville lukiolaisille, että Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on laadukas ja monipuolinen opiskelupaikka, jossa jokainen voi opiskella ja viettää opiskelijaelämää omalla tyylillään. Kauppatieteiden kandiohjelmassa aloittaa joka vuosi yli 400 opiskelijaa, joten laajaan yhteisöömme mahtuu mukaan monenlaisia ihmisiä eri taustoista”, Zhao sanoo.

”Lukiolaisena olisin itsekin mielelläni kuullut enemmän muiden kuin asuinpaikkaani lähimpänä olevien korkeakoulujen tarjonnasta. Lisäksi olin kiinnostunut erityisesti korkeakouluopintojen sisällöstä käytännössä ja siitä, millaista opiskelijaelämä oikeasti on. Siksi päätin hakea mukaan Kauppiksen lukiovierailutiimiin ja olin innoissani siitä, että pääsin kertomaan koulustamme ja opinnoistamme potentiaalisille hakijoille ympäri Suomen.”

Tavoitteena monimuotoisempi hakijakunta

Lukiovierailujen tavoitteena ei ole lisätä hakijoiden määrää, sillä Aallon Kauppatieteiden kandidaattiohjelma on jo nyt hakijamäärältään selvä ykkönen. Se on monena vuonna peräkkäin ollut ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Suomen yliopistojen ylivoimaisesti suosituin ohjelma.

Sen sijaan tavoitteena on monimuotoistaa hakijakuntaa ja saada esimerkiksi yhä useampi nuori nainen opiskelemaan kauppatieteitä Aallossa. On yhteiskunnankin kannalta tärkeää kouluttaa riittävästi naisia alalle, jolta valmistuvat pääsevät yhteiskunnassa merkittäviin asemiin ja voivat käyttää osaamistaan yhteisen hyvän rakentamiseen.

”Moni nuori nainen haluaa parantaa maailmaa, mutta ei tule ajatelleeksi, että se voisi tapahtua kaupallisen koulutuksen kautta. Viestimme nuorille onkin, että kaikki fiksut nuoret ovat tervetulleita meille ja että meiltä valmistuneet pääsevät yrityksissä ja muissa organisaatioissa juuri sellaisiin avainasemiin, joissa todella on mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnan kehityksen suuntaan”, Rosin sanoo.

”Jo koulumme motto Better Business – Better Society kertoo, että haluamme paremman liiketoiminnan kautta rakentaa parempaa yhteiskuntaa, joten meiltä saa todella hyvät eväät monenlaisiin mielenkiintoisiin työuriin.”

Lisätiedot ja vierailupyynnöt lukioihin:

Markkinointikoordinaattori Ellen Kuitunen (vierailupyynnöt)
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
050 337 6431
[email protected] 

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Susanna Rosin
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
050 476 2340
[email protected]

Lue lisää

Neljä opiskelijaa Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen aulassa juttelemassa ja opiskelemassa.

Kauppatieteet, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri, Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston Kauppatieteiden kandidaattiohjelma tarjoaa laaja-alaiset tiedot ja taidot liiketaloustieteissä.

Koulutustarjonta
Picture of Aalto University School of Business building captured from outside in the spring.

Opiskelu ja ohjelmat

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tarjoamme opiskelijoillemme syvällisen oppimiskokemuksen sekä mahdollisuuksia ratkaista reaalimaailman haasteita kansainvälisessä ja monialaisessa ympäristössä. Tuemme opiskelijoiden kehittymistä tulevaisuuden arvostetuiksi asiantuntijoiksi, innovatiivisiksi yrittäjiksi ja vastuullisiksi liike-elämän johtajiksi ja yhteiskunnallisiksi toimijoiksi.

Kauppakorkeakoulu
School of Business Ekonominaukio 1 lower level Photo: Mikko Raskinen

Tietoa Kauppakorkeakoulusta

Teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta. Koulutamme tulevaisuuden asiantuntijoita ja johtajia sekä osallistumme yhteiskunnan toimintaan vaikuttavalla tutkimuksella, pitkäaikaisilla kumppanuuksilla ja yhteiskunnallisella sitoutumisella. Olemme yksi Euroopan johtavista kauppakorkeakouluista.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.