Uutiset

Opiskelija Verneri Hirvonen: ”Opiskelu Aallossa on todella joustavaa”

Verneri on ensimmäinen opiskelija, joka on valmistunut englanninkielisestä Digital Systems and Design -pääaineesta.
Student Verneri Hirvonen
"Minulle tärkeintä on uuden kehittäminen", sanoo Verneri Hirvonen. Kuva: Johan Sarpoma

Kun Joensuusta kotoisin oleva Verneri Hirvonen sai lukion päätökseen, hän lähti opiskelemaan Skotlantiin. Opiskelu ulkomailla ei kuitenkaan vastannut hänen mielikuviaan ja hän palasi takaisin Suomeen ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Verneri haki Aaltoon opiskelemaan englanninkieliseen Digital Systems and Design -hakukohteeseen ja keväällä 2021 hänestä tuli ohjelman ensimmäinen valmistuja.

Miksi valitsit Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology - Digital Systems and Design -ohjelman?

Kävin lukiossa englanninkielisen IB-linjan ja pitkään oli selvää, että haluan jatkaa opiskelua englanniksi. Silloin ajattelin, että lähtisin lukion jälkeen englanninkieliseen maahan opiskelemaan. Sainkin paikan Glasgow’n yliopistosta ja aloitin opinnot siellä. Vuoden jälkeen huomasin, että en oikein pitänytkään siitä ja paikallinen koulujärjestelmä oli aika erilainen verrattuna Suomeen, ja muutin takaisin.  

Päädyin hakemaan Digital Systems and Design -hakukohteeseen, sillä se vaikutti sisällöltään mielenkiintoiselta ja englanninkielinen kandidaattiohjelma oli hyvä tapa saada ulkomailla opiskelemisen kokemus, vaikka Suomessa pysyykin. 

Mikä on ollut kiinnostavinta opinnoissasi?

Pääaineessa painotetaan aika paljon ohjelmointipuolta, mutta itse olen erityisen kiinnostunut laitteistopuolesta ja elektroniikkasuunnittelusta. Vapaavalintaisten ja sivuaineopintojen kautta olen opiskellut enemmän laitteistopuolta ja sähkötekniikkaa. Tykkään opiskella Aallossa, koska opetus on tosi joustavaa. Ulkomailla opinnot oli käytännössä suunniteltu valmiiksi, eikä ollut hirveästi valinnanvapautta.

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Yksi lempikursseistani on ollut Programming Parallel Computers. Se on tietotekniikan maisterikurssi, jonka voi käydä myös kandiopintojen loppupuolella. Toinen lempikurssini on ollut kenttäteorian kurssi, joka kuuluu sähkötekniikan suomenkieliseen kandiohjelmaan. Molemmat kurssit olivat tosi hyvin toteutettuja, vaikka ne tehtiinkin etänä. Sisällöistä huomasi, että luennoitsijoilla oli paljon kokemusta ja aiheet olivat mielenkiintoisia.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Jos kiinnostaa tehdä töitä opintojen ohessa, niin täällä on siihen paljon mahdollisuuksia. Olen koko opintojeni aikana tehnyt töitä Aallossa kurssiassistenttina ja tutkimusapulaisena. On ollut kiva päästä kokeilemaan asioita jo ennen valmistumista, että selviää paremmin, mikä on oma juttu.

Sain osa-aikaisen työpaikan jo fuksivuonna professori Yu Xiaon tutkimusryhmästä, ja viime kesän olin elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella professori Jussi Ryynäsen tutkimusryhmässä. Siellä pääsin työskentelemään esimerkiksi prosessorisunnittelun ja tietokonesuunnittelun parissa.

Kandiohjelmaan kuuluu myös muotoilua, mikä ei ole ihan minun juttuni. Pystyin kuitenkin sivuaineopintojen ja vapaavalintaisten kurssien avulla rakentamaan omannäköiseni ohjelman. Designin ymmärtäminen on hyödyllistä myös työelämän kannalta – se antaa kontekstia tekniikalle, kuten mitä varten sitä tehdään ja onko kaikissa tapauksissa edes järkevää lähteä rakentamaan jotain hienoa systeemiä, jos se ei ole käytännöllinen.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

En näe, että digitalisaation kasvu alkaisi hiipua lähitulevaisuudessa, vaan tekniikan alalla kyllä riittää hommia. Tietokoneet alkoivat yleistyä 70-luvulla ja nyt jo elektroniikka ja internet ovat kaikkialla. Miltä näyttää 50 vuoden päästä? Minulle tärkeintä on uuden kehittäminen ja olen jatkanut maisteriopintoihin Electronics and Nanotechnology -ohjelmassa.

Suosittelen ohjelmaa erityisesti sellaisille, joille on vielä vähän auki, minne haluaa erikoistua. Ohjelmassa tutustutaan laajasti alaan ja sen mahdollisuuksiin ja kandivaihe on hyvää aikaa testata, mikä tuntuu itsestä kiinnostavalta.

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Opiskelijat koodasivat avoimen mikroprosessorin, jolla yritykset voivat tehdä mitä haluavat

Uusi prosessori soveltuu esimerkiksi 6G-lähetinvastaanottimiin ja salausteknologiaan.

Read more
Eturivissä opiskelijat Otto Simola, Verneri Hirvonen ja Julius Helander. Takarivissä professori Jussi Ryynänen ja vanhempi yliopistonlehtori Marko Kosunen. Kuva: Niina Norjamäki

Lue lisää opinnoista

Tutustu tarkemmin Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology - Digital Systems and Design -ohjelmaan tai lue ohjelman toisen opiskelijan, Veera Ihalaisen, haastattelu. 

Aalto University / students in the corridor / photography Aino Huovio

Digital Systems and Design, Bachelor of Science (Technology), Master of Science (Technology)

Digital Systems and Design -pääaine kouluttaa erilaisten digitaalisten järjestelmien asiantuntijoita. Pääaine antaa valmiudet tekniseen suunnittelutyöhön ja projektien suunnitteluun ja niiden hallintaan sekä sulautettujen järjestelmien, säätöteorian ja signaalinkäsittelyn työkalujen käyttöön.

Koulutustarjonta
 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu

Lisää inspiroivia opiskelijatarinoita löydät Instagramistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Apurahanjakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto palkitsi sillan- ja talonrakennusalan osaajia

Vuodelle 2024 myönnettiin yhteensä yhdeksän apurahaa.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.