Uutiset

Opiskele saksaa, puolaa tai syvennä kulttuurienvälisiä taitojasi Unite!-verkkokursseilla

Unite!-yliopistoallianssi tarjoaa opiskelijoille valikoituja kursseja kielistä, viestinnästä ja globaalista osaamisesta. Nämä kurssit ovat avoimia kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille, ja ne voi suorittaa verkossa. Voit osallistua kursseille valmistautuaksesi ulkomailla oleskeluun, sisällyttää kurssit opintoihisi tai vapaaehtoisesti. 
International students at Aalto University

Hakuaika saksan ja puolan kursseille sekä Megacity-peliin päättyy 21.2.2023. 

Saksa vieraana kielenä - väittely ja keskustelu 1a ja 1b

Kurssilla keskitytään sanalliseen argumentointiin ja keskusteluun saksan kieli vieraana kielenä. Opiskelijat oppivat esittämään itsensä ja argumenttinsa suullisesti. Opiskelijat osallistuvat roolileikkeihin, esityksiin ja keskustelupaneeleihin pareittain ja ryhmissä harjoitellakseen ja parantaakseen taitojaan erilaisissa suullisen viestinnän muodoissa.
1a) joka maanantai klo 09:50-11:30 (CET)/ huhtikuu 2023 - heinäkuu 2023.
1b) joka keskiviikko klo 09:50-11:30 (CET)/ huhtikuu 2023 - heinäkuu 2023.

Kurssit ovat maksuttomia, ne voi suorittaa verkossa, 3ECTS. 

Puolan tekninen kieli II - suullinen viestintä 

Tämä kurssi on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on jo hyvä puolan kielen taito. Opiskelijat harjoittelevat kirjoittamaan teknisistä/tieteellisistä aiheista ja muotoilemaan tekstejä. Kielioppia ja kirjallista ilmaisua parannetaan myös harjoittelemalla erilaisia tekstejä. Tunneilla käytetään ja jaetaan ajankohtaisia tekstejä ja artikkeleita. Opiskelijat kirjoittavat kokeen kurssin lopussa. 

Kurssi on maksuton, sen voi suorittaa verkossa, 3 opintopistettä (ECTS). 

Megacities - virtuaalinen kulttuurienvälinen simulaatiopeli 

Virtuaalinen kulttuurienvälinen simulaatiopeli Megacities toteutetaan yhteistyössä Université de Grenoblen ja Universidade de Lisboan kanssa. Simulaatiopeli on kokemuksellinen oppimismenetelmä, jossa opiskelijat kokevat kulttuurienvälisyyttä leikin kautta kansainvälisyyden, monikielisyyden, virtuaalisuuden ja eri kulttuurien kontekstissa. Opiskelijoita rohkaistaan pohtimaan omia, usein tiedostamattomia käsityksiään normaaliudesta ja siten suhtautumaan rakentavasti ulkomaalaisuuteen ja monikielisyyteen.

Megacities-ohjelmassa kolmen yliopiston opiskelijoiden muodostamat ryhmät kokoontuvat kuusi kertaa 2,5 tunnin ajan. Peli järjestetään torstaisin klo 17.00-20.00 24. huhtikuuta - 30. kesäkuuta 2023 välisenä aikana. 

3 opintopistettä

ELITE The Serious Play

Opi viestintästrategioita ja johtamistekniikoita, jotta voit työskennellä paremmin eri taustoista ja maista tulevien ihmisten kanssa erityisesti verkossa. Pelaajia arvioidaan ja he saavat palautetta valinnoistaan, jotka liittyvät johtamiseen, kulttuurienväliseen osaamiseen ja viestintästrategioihin. 

Jatkuva ilmoittautuminen, 0 opintopistettä. 

Ilmoittautuminen

Saksan ja Puolan kursseja sekä Megacity-peliä koskevien hakemusten määräaika on 21. helmikuuta 2023. 

Lisätietoja kursseista saat Uniten Metacampuksesta. Voit ilmoittautua kurssille kurssin otsikon alla olevasta linkistä "apply here". Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Unite! -opiskelijana sinulla on pääsy erilaisiin mahdollisuuksiin allianssin digitaalisella alustalla Metacampus, johon pääset yliopiston tunnuksillasi.

Varmista ohjelmastasi, että voit hyväksilukea valitsemasi online kurssit Aalto tutkintoosi.

Jos sinulla on kysyttävää Unite!-verkkokursseille hakemisesta, ota yhteyttä: [email protected]

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Tutustu Uniteen
Unite! logo

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää elokuussa

Kielikeskuksessa on kesällä taas tarjolla kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.
Ryhmätilanne
Opinnot Julkaistu:

Opiskelukykysi ja -hyvinvointisi tueksi, kesä 2024

Hei opiskelija! Aallossa on tarjolla opiskeluhyvinvointia tukevaa itseopiskelumateriaalia ja ohjausta kesän aikana. Myös YTHS palvelee opiskelijoita kesällä.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!