Uutiset

Oona Saanio sai tehdä monipuolisia tehtäviä korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisissa suhteissa

Hän auttoi erityisesti ura- ja rekrytointipalveluja viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä.
korkeakouluharjoittelija Oona Saanio (Kauppis)
Oona Saanion harjoittelukokemus oli erittäin hyvä, joten hän suosittelee vastaavaa harjoittelua muillekin.

Kauppakorkeakoulun viidennen vuoden markkinoinnin opiskelija Oona Saanio toimi syksyn 2022 viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.  

Oonan työpäivissä oli paljon vaihtelua, ja seuraavassa hän kertoo tyypillisestä työpäivästään.  

”Aloitin päivän yleensä vähän kahdeksan jälkeen ja ensin kävin läpi sähköpostit ja Teamsin viestit ja muut uudet sisällöt. Sitten aloin valmistella sosiaalisen median sisältöjä ura- ja rekrytointipalveluidemme Instagram-tilille (@aaltobizcareerservices).” 

Harjoittelun työtehtävistä yhden ison kokonaisuuden muodosti sosiaalinen media, ja erityisesti sisällönsuunnittelu ja -tuotanto ura- ja rekrytointipalveluiden sekä myös Kauppakorkeakoulun sosiaalisen median kanaviin, etenkin Instagramiin. Sisällöntuotantoon kuului sekä tekstien kirjoittamista että graafisten materiaalien valmistelua.  

”Pääsin kehittämään osaamistani paljon eri ohjelmien, kuten Photoshopin, Illustratorin ja eri videoeditoreiden hyödyntämisessä. Sain myös ottaa vastuuta isommista sosiaalisen median kokonaisuuksista, kuten Aalto Talent Expo -messujen sosiaalisen median strategian suunnittelusta ja toteutuksesta.” 

Rutiinityötehtävät sopivaa vastapainoa muuten vaihteleviin työtehtäviin 

Aamupäivän puolella Oona hoiti usein myös rutiinitehtäviä, joiksi hän lukee työpaikkaportaali JobTeaserin työpaikkailmoitusten hallinnan ja opiskelijoiden työharjoitteluiden vouchereiden käsittelyn. 

”Harjoittelijan tehtäviin kuuluu JobTeaserin työpaikkailmoitusten moderointia siten, että portaalin työpaikat ovat varmasti relevantteja opiskelijoille. Osallistuin myös JobTeaserin ominaisuuksien markkinoinnin suunnittelemiseen, jotta opiskelijat saisivat portaalista kaiken mahdollisen irti. Tämä rutiinityötehtävä tasapainotti mielestäni juuri sopivasti muuten hyvin vaihtelevia työtehtäviä ja työpäiviä.” 

Kolmantena selkeänä kokonaisuutena harjoitteluun kuului Kauppakorkeakoulun kotimaan työharjoitteluiden voucherhakemusten käsittely ja opiskelijoiden kyselyihin vastaaminen. Harjoitteluihin liittyy lisäksi erilaisia viestinnän ja markkinoinnin tehtäviä, kuten harjoitteluohjeiden päivittämistä verkkosivuille sekä harjoittelutukimahdollisuuksista tiedottamista opiskelijoille.  

Edellä mainittujen tehtävien lisäksi korkeakouluharjoitteluun kuuluu paljon muutakin, kuten tekstien kirjoittamista ja oikolukemista, aalto.fi-verkkosivujen sisältöjen päivittämistä, ja erilaisten koulun tapahtumien ja ura- ja rekrytointipalveluiden koulutusten järjestämiseen osallistumista.  

Oonan palatessa ajatuksissaan kyseiseen joulukuun alun työpäivään, jota hän ajattelee kertoessaan harjoittelijan työpäivästä, hän muistaa, että ohjelmassa oli tuona päivänä myös Opiskelijaraati.

”Opiskelijaraadissa ulkoisten suhteiden asiantuntijat kokoontuvat yhdessä opiskelijajäsenten kanssa keskustelemaan muun muassa koulun ura- ja rekrytointipalveluista sekä työnantajien lähettämistä kysymyksistä. Näin varmistetaan, että myös opiskelijoiden ajatukset tulevat kuulluiksi heitä koskettavissa asioissa. Iltapäivä meni sitten suunnitellessa ja valmistellessa loppuviikon somesisältöjä ja päivittäessä verkkosivuja.” 

Harjoittelijan ideoita ja ajatuksia arvostetaan todella paljon 

Oona Saanio on hyvin tyytyväinen korkeakouluharjoitteluunsa. Hän sai oppia uutta ja pääsi kartuttamaan työkokemustaan, tiimi oli kannustava ja harjoittelu joustavaa.  

”Markkinoinnin opiskelijana harjoittelu oli mahtava tilaisuus kerryttää oman alan työkokemusta jo opintojen aikana. Pääsin kehittämään omaa osaamistani ja konkreettisia taitoja viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Harjoittelu lisäsi luottamustani omaan osaamiseeni, ja oli kaiken kaikkiaan todella opettava. Osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin pääsin itsekin töiden ohessa oppimaan paljon esimerkiksi työnhausta ja erilaisista urapoluista. 

Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikköön kuuluu ura- ja rekrytointipalveluiden lisäksi alumnisuhteet, yrityssuhteet, räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit ja strategiset tapahtumat. Suuri osa harjoittelijan työtehtävistä sijoittuu erityisesti ura- ja rekrytointipalveluiden tontille, mutta harjoittelun aikana pääsee myös tutustumaan yksikön muihinkin toimintoihin sekä avustamaan niihin liittyvissä tehtävissä.  

”Ulkoisten suhteiden yksikössä harjoittelijalle annettiin heti alusta alkaen paljon luottamusta ja vastuuta, ja harjoittelijan työpanosta ja ideoita arvostettiin aidosti. Työkavereilta sai aina apua ja tukea, eikä minkään uuden tai hankalamman asian kanssa tarvinnut jäädä yksin”, Oona kertoo. 

Oona iloitsee myös harjoittelun joustavuudesta. ”Joustavat työajat, tiimi ja työpaikan sijainti mahdollistivat opiskelun ja esimerkiksi luennoilla sekä tenteissä käymisen myös harjoittelun ohella. Kokoaikainen harjoittelu Kauppakorkeakoulussa ei siis estä opinnoissa etenemistä tai esimerkiksi (opiskelijajärjestö) KY:n vapaaehtoistoimintaan osallistumista. Harjoittelukokemukseni oli erittäin hyvä, joten suosittelen vastaavaa harjoittelua muillekin.” 

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Lue lisää
Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Kandidaattikeskus amphi Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Tuore teos kertoo Aalto-yliopiston syntyprosessista

Teos "Aalto. Yliopiston synty" piirtää esiin poikkeuksellisen hallinnollis-poliittis-yhteiskunnallisen prosessin, joka johti Aalto-yliopiston syntyyn.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.