Uutiset

Nimikkosaleilla yritykset ja yhteisöt saavat päivittäistä näkyvyyttä kampuksella

Yksi yritysten kanssa toteutettava yhteistyön muotomme on jo pitkään ollut nimikkosalit.
PwC:n nimikkosali Otakaari 1:ssä. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
PwC:n nimikkosali Otakaari 1:ssä. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto

Omalla nimikkosalillaan yritykset ja yhteisöt pystyvät ennen kaikkea tukemaan opiskelijoita ja kauppatieteiden opetusta myötävaikuttamalla opetustilojen laadukkuuteen ja viihtyvyyteen. Samalla nimikkosali on yksi näkyvä osa yrityksen työnantajakuvan rakentamista opiskelijoiden keskuudessa.

Yritysten nimikkosalit sijaitsevat Kauppakorkeakoulun tiloissa Kandidaattikeskuksessa. Yritysten nimikkosaleja on yhteensä yksitoista, joista jokainen ilmentää yritystä omalla, omaleimaisella tavallaan. Nimikkosali nimetään yrityksen mukaan ja tätä nimeä käytetään yleisesti salista puhuttaessa. Sopimukseen kuuluu, että yritys voi käyttää salia omiin tarkoituksiinsa veloituksetta kaksi kertaa vuodessa.

”Yhteistyöyrityksemme ovat muokanneet saleja ja tehneet opetustiloista oman näköisiään tuomalla saliin esimerkiksi omia brändielementtejään. Näin tiloista on tullut entistä vuorovaikutteisempia ja nykyaikaista oppimista tukevia”, kertoo Anne Johansson Kauppakorkeakoulun Ulkoisista suhteista.

Salit opiskelijoiden suosiossa vuodesta toiseen

Kauppakorkeakoululla vuosittain toteutettavassa opiskelijatyytyväisyyskyselyn yhdessä osiossa selvitetään opiskelijoiden mielipiteitä erilaisista yritysyhteistyön muodoista kampuksella. Nimikkosalit ovat pitäneet pintansa yhtenä suosituimmista yhteistyön muodoista vuosi toisensa jälkeen, sillä ne muistetaan helposti ja niiden ulkoasuista todella pidetään.

”Koska salit nimetään yritysten mukaan ja ne poikkeavat muista opetustiloista ulkonäöllisesti edukseen, opiskelijat muistavat nämä tilat helposti. Niistä tulee vähitellen osa opiskelijoiden arkea kampuksella”, Anne Johansson kertoo.

Kauppakorkeakoulun partneriyritykset käyttävät omia nimikkosalejaan aktiivisesti myös omiin tarkoituksiinsa järjestämällä saleissa esimerkiksi erilaisia tilaisuuksia niin opiskelijoille kuin omalle henkilökunnalleen.

Lisätietoja:
Kauppakorkeakoulun nimikkosalitoiminta

Konecranesin nimikkosali. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
Konecranesin nimikkosali. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Omnia Makerspace ja studio
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.
Logo
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Pääkaupunkiseudun korkeakouluyhteisö yhdistää voimansa: EveryMoveCounts -kampanja käynnistyy

EveryMoveCounts -kampanjan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta arjen aktiivisuuden myönteisistä vaikutuksista hyvinvoinnille ja toimintakyvylle
Paper packaging prototypes - miura ori technique. Photo: Valeria Azovskay
Yhteistyö Julkaistu:

Monialainen origameihin perustuva tutkimushanke etsii ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin

Aallossa on alkamassa matematiikan, insinööritieteiden ja taiteiden aloja kattava yhteishanke, jossa tutkitaan ja kehitetään taittelutekniikkaa teollisuuden tarpeisiin. Hankkeeseen osallistuvat Aallon lisäksi hanketta ohjaava VTT sekä useita yrityksiä metsäteollisuudesta konesuunnitteluun ja kosmetiikkabrändeihin, muun muassa Stora Enso, Metsä Group, Lumene, Mirka, Elomatic, Orfer, Anpap ja Soften. Business Finland myönsi rahoituksen Co-Innovation -yhteishankkeelle.