Uutiset

Nimikkosaleilla yritykset ja yhteisöt saavat päivittäistä näkyvyyttä kampuksella

Yksi yritysten kanssa toteutettava yhteistyön muotomme on jo pitkään ollut nimikkosalit.
PwC:n nimikkosali Otakaari 1:ssä. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
PwC:n nimikkosali Otakaari 1:ssä. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto

Omalla nimikkosalillaan yritykset ja yhteisöt pystyvät ennen kaikkea tukemaan opiskelijoita ja kauppatieteiden opetusta myötävaikuttamalla opetustilojen laadukkuuteen ja viihtyvyyteen. Samalla nimikkosali on yksi näkyvä osa yrityksen työnantajakuvan rakentamista opiskelijoiden keskuudessa.

Yritysten nimikkosalit sijaitsevat Kauppakorkeakoulun tiloissa Kandidaattikeskuksessa. Yritysten nimikkosaleja on yhteensä yksitoista, joista jokainen ilmentää yritystä omalla, omaleimaisella tavallaan. Nimikkosali nimetään yrityksen mukaan ja tätä nimeä käytetään yleisesti salista puhuttaessa. Sopimukseen kuuluu, että yritys voi käyttää salia omiin tarkoituksiinsa veloituksetta kaksi kertaa vuodessa.

”Yhteistyöyrityksemme ovat muokanneet saleja ja tehneet opetustiloista oman näköisiään tuomalla saliin esimerkiksi omia brändielementtejään. Näin tiloista on tullut entistä vuorovaikutteisempia ja nykyaikaista oppimista tukevia”, kertoo Anne Johansson Kauppakorkeakoulun Ulkoisista suhteista.

Salit opiskelijoiden suosiossa vuodesta toiseen

Kauppakorkeakoululla vuosittain toteutettavassa opiskelijatyytyväisyyskyselyn yhdessä osiossa selvitetään opiskelijoiden mielipiteitä erilaisista yritysyhteistyön muodoista kampuksella. Nimikkosalit ovat pitäneet pintansa yhtenä suosituimmista yhteistyön muodoista vuosi toisensa jälkeen, sillä ne muistetaan helposti ja niiden ulkoasuista todella pidetään.

”Koska salit nimetään yritysten mukaan ja ne poikkeavat muista opetustiloista ulkonäöllisesti edukseen, opiskelijat muistavat nämä tilat helposti. Niistä tulee vähitellen osa opiskelijoiden arkea kampuksella”, Anne Johansson kertoo.

Kauppakorkeakoulun partneriyritykset käyttävät omia nimikkosalejaan aktiivisesti myös omiin tarkoituksiinsa järjestämällä saleissa esimerkiksi erilaisia tilaisuuksia niin opiskelijoille kuin omalle henkilökunnalleen.

Lisätietoja:
Kauppakorkeakoulun nimikkosalitoiminta

Konecranesin nimikkosali. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
Konecranesin nimikkosali. Kuva: Roope Kiviranta / Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.