Uutiset

Muotoilun laitos näyttävästi esillä Global Grad Show’ssa Dubaissa

Neljä muotoilun laitoksen opiskelijaprojektia on kuratoitu mukaan Global Grad Show -näyttelyyn, joka pidetään 13.-18. marraskuuta 2017 Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sai kutsun muotoilua ja innovaatioita esittelevään Global Grad Show -näyttelyyn 2017, jossa on mukana 92 maailman parasta design-koulua 43 maasta ja kuudesta maanosasta. Näyttely esittelee 200 uraauurtavaa opiskelijaprojektia, jotka on ryhmitelty teemojen Connect, Empower ja Sustain alle. Vuonna 2015 perustettu Global Grad Show -näyttely on kasvanut maailman suurimmaksi opiskelijoiden kokoontumiseksi, ja se järjestetään vuosittain osana Dubain design-viikkoa.

“Pelkkä kaunis design ei tässä kontekstissa ole fokuksessa, vaan näyttelyyn valituilla töillä on aina jokin laajempi yhteiskunnallinen, osallistava, ekologinen, eettinen tai ekonominen viitekehys”, kertoo Aalto-yliopiston lehtori Simo Puintila. Vaikka näyttelyn nimi on Global Grad Show, projektien ei tarvitse välttämättä olla opiskelijoiden lopputöitä.

“Global Grad Show’ssa painottuu juuri muotoilun innovatiivisuus ja sen vakuuttava esittely, joten asian esittelemiseksi tai testaamiseksi projektista tarvitaan usein fyysisen näköismallin lisäksi toimiva malli. Kaikki mukaan valitut työt ovat hienosti toteutettuja projekteja, joista on toteutettu myös toimivat prototyypit”, Puintila painottaa.

Aalto ARTSin näyttelyprojektit

Cellpod - Niko Räty
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/cellpod/

Co-Life - Tuomas Burakowski & Tuomas Jussila 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/co-life-water-purification-system/

Portable delivery stool - Amar Shaw 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/portable-delivery-stool/

Sauna Habits - Marina Baranova 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/sauna-habits/

Lue lisää:
Global Grad Show: http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu