Uutiset

Muotoilun laitos näyttävästi esillä Global Grad Show’ssa Dubaissa

Neljä muotoilun laitoksen opiskelijaprojektia on kuratoitu mukaan Global Grad Show -näyttelyyn, joka pidetään 13.-18. marraskuuta 2017 Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu sai kutsun muotoilua ja innovaatioita esittelevään Global Grad Show -näyttelyyn 2017, jossa on mukana 92 maailman parasta design-koulua 43 maasta ja kuudesta maanosasta. Näyttely esittelee 200 uraauurtavaa opiskelijaprojektia, jotka on ryhmitelty teemojen Connect, Empower ja Sustain alle. Vuonna 2015 perustettu Global Grad Show -näyttely on kasvanut maailman suurimmaksi opiskelijoiden kokoontumiseksi, ja se järjestetään vuosittain osana Dubain design-viikkoa.

“Pelkkä kaunis design ei tässä kontekstissa ole fokuksessa, vaan näyttelyyn valituilla töillä on aina jokin laajempi yhteiskunnallinen, osallistava, ekologinen, eettinen tai ekonominen viitekehys”, kertoo Aalto-yliopiston lehtori Simo Puintila. Vaikka näyttelyn nimi on Global Grad Show, projektien ei tarvitse välttämättä olla opiskelijoiden lopputöitä.

“Global Grad Show’ssa painottuu juuri muotoilun innovatiivisuus ja sen vakuuttava esittely, joten asian esittelemiseksi tai testaamiseksi projektista tarvitaan usein fyysisen näköismallin lisäksi toimiva malli. Kaikki mukaan valitut työt ovat hienosti toteutettuja projekteja, joista on toteutettu myös toimivat prototyypit”, Puintila painottaa.

Aalto ARTSin näyttelyprojektit

Cellpod - Niko Räty
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/cellpod/

Co-Life - Tuomas Burakowski & Tuomas Jussila 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/co-life-water-purification-system/

Portable delivery stool - Amar Shaw 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/portable-delivery-stool/

Sauna Habits - Marina Baranova 
http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/sauna-habits/

Lue lisää:
Global Grad Show: http://www.dubaidesignweek.ae/global-grad-show/projects/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Early autumn outdoor picture of the pathways leading to the Undergraduate Centre. The sun is shining and paths are dry.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.
Luova työelämä 2030
Yliopisto Julkaistu:

Tiesitkö, että luovuutta voi mitata? Tutustu tuoreisiin kyselytuloksiin

Luova työelämä 2030 -hanke kehittää työkaluja yksilöllisen ja organisaatiotasoisen luovuuden mittaamiseen ja vahvistamiseen. Aalto-yliopiston asiantuntijat ovat osallistuneet luovuuskyselyjen kehittämiseen.