Uutiset

Marita Niemelä nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Andreas Mortensen jatkaa hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea valitsi tekniikan tohtori Marita Niemelän yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja professori Andreas Mortensenin uudelle, kolmivuotiselle kaudelle 1.1.2023 alkaen.

Marita Niemelä on suorittanut tekniikan tohtorin tutkinnon (kemian tekniikka) Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1997. Vuosina 2009–2011 hän toimi Aalto-yliopistossa osa-aikaisena professorina.

Marita Niemelä

Marita Niemelä johtaa tällä hetkellä Australian kansallisen tutkimus- ja innovaatiokeskus CSIRO:n energiayksikköä. Vuoden 2023 alusta alkaen hän siirtyy vetämään Rejlers Finlandin uutta, kestäviin energiaratkaisuihin keskittyvää divisioonaa. Niemelä on aiemmin toiminut johtotehtävissä Neste Engineering Solutionsissa, Valmetissa, Metsossa ja Pöyryllä. Hän on toiminut Suomen Akatemian ja Finnish Bioeconomy Cluster FIBICin hallituksen jäsenenä sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n neuvottelukunnan jäsenenä. Lisäksi hänellä on ollut lukuisia kansainvälisiä tehtäviä.

Marita Niemelässä yhdistyy Suomen koulutus-, tutkimus- ja innovaatiojärjestelmien tuntemus ja kansainvälinen näkemys. Hän tuo energiateollisuuden tutkimuspohjaisen uudistamisen vahvaa asiantuntemusta Aalto-yliopistoon nopeasti muuttuvassa kansallisessa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Akateemisten asiain komitea valitsi erovuorossa olleen Andreas Mortensenin uudelle 1.1.2023 alkavalle kaudelle yliopiston hallitukseen. Andreas Mortensen on toiminut hallituksen jäsenenä vuoden 2020 alusta alkaen.

Hallituksesta jää pois Susanna Pettersson, joka on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen jäsenenä kolme kautta 1.3.2014 alkaen. Aalto-korkeakoulusäätiön sääntöjen mukaan erovuoroista Susanna Petterssonia ei voida nimittää uudelle kaudelle.

”Susanna Petterssonin vaikutus Aalto-yliopiston ja sen hallituksen kehitykseen on ollut monin tavoin keskeisen tärkeä. Oman vahvan kulttuurialan asiantuntemuksensa lisäksi hän on järjestelmällisesti korostanut ja edistänyt opiskelijoiden asemaa ja hyvinvointia yliopistoyhteisössä. Susannan rakentava, miellyttävä ja eri osapuolet laajasti huomioiva tyyli ja toiminta on ollut omiaan rakentamaan luottamusta ja hyvää tunnelmaa sekä hallituksen että koko yhteisön piirissä,”toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat 1.1.2023 lukien Mariana AmatulloSari BaldaufIlkka KivimäkiMikko KosonenKarel LuybenAndreas Mortensen ja Marita Niemelä.

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, [email protected]

Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Lue lisää
Oppimiskeskus alakerta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Fajr Asghar vasemmalla ja Vilma Svynarenko oikealla
Yliopisto Julkaistu:

TET-harjoittelijat Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko tutustuivat Aallossa kaikkeen aurinkokennoista Täffän spagettiin

Fajr Asghar ja Vilma Svynarenko laskivat ensin aurinkokennojen hyötysuhdetta ja kirjoittivat sitten artikkelin uusiutuvasta energiasta.