Uutiset

Marita Niemelä nimitettiin Aalto-yliopiston hallitukseen

Andreas Mortensen jatkaa hallituksessa uudelle kolmivuotiskaudelle.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea valitsi tekniikan tohtori Marita Niemelän yliopiston hallituksen uudeksi jäseneksi ja professori Andreas Mortensenin uudelle, kolmivuotiselle kaudelle 1.1.2023 alkaen.

Marita Niemelä on suorittanut tekniikan tohtorin tutkinnon (kemian tekniikka) Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1997. Vuosina 2009–2011 hän toimi Aalto-yliopistossa osa-aikaisena professorina.

Marita Niemelä

Marita Niemelä johtaa tällä hetkellä Australian kansallisen tutkimus- ja innovaatiokeskus CSIRO:n energiayksikköä. Vuoden 2023 alusta alkaen hän siirtyy vetämään Rejlers Finlandin uutta, kestäviin energiaratkaisuihin keskittyvää divisioonaa. Niemelä on aiemmin toiminut johtotehtävissä Neste Engineering Solutionsissa, Valmetissa, Metsossa ja Pöyryllä. Hän on toiminut Suomen Akatemian ja Finnish Bioeconomy Cluster FIBICin hallituksen jäsenenä sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n neuvottelukunnan jäsenenä. Lisäksi hänellä on ollut lukuisia kansainvälisiä tehtäviä.

Marita Niemelässä yhdistyy Suomen koulutus-, tutkimus- ja innovaatiojärjestelmien tuntemus ja kansainvälinen näkemys. Hän tuo energiateollisuuden tutkimuspohjaisen uudistamisen vahvaa asiantuntemusta Aalto-yliopistoon nopeasti muuttuvassa kansallisessa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Akateemisten asiain komitea valitsi erovuorossa olleen Andreas Mortensenin uudelle 1.1.2023 alkavalle kaudelle yliopiston hallitukseen. Andreas Mortensen on toiminut hallituksen jäsenenä vuoden 2020 alusta alkaen.

Hallituksesta jää pois Susanna Pettersson, joka on toiminut Aalto-yliopiston hallituksen jäsenenä kolme kautta 1.3.2014 alkaen. Aalto-korkeakoulusäätiön sääntöjen mukaan erovuoroista Susanna Petterssonia ei voida nimittää uudelle kaudelle.

”Susanna Petterssonin vaikutus Aalto-yliopiston ja sen hallituksen kehitykseen on ollut monin tavoin keskeisen tärkeä. Oman vahvan kulttuurialan asiantuntemuksensa lisäksi hän on järjestelmällisesti korostanut ja edistänyt opiskelijoiden asemaa ja hyvinvointia yliopistoyhteisössä. Susannan rakentava, miellyttävä ja eri osapuolet laajasti huomioiva tyyli ja toiminta on ollut omiaan rakentamaan luottamusta ja hyvää tunnelmaa sekä hallituksen että koko yhteisön piirissä,”toteaa hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat 1.1.2023 lukien Mariana AmatulloSari BaldaufIlkka KivimäkiMikko KosonenKarel LuybenAndreas Mortensen ja Marita Niemelä.

 

Lisätiedot:
Kristiina Mäkelä, provosti, akateemisten asiain komitean puheenjohtaja
puh. 040 559 3454, [email protected]

Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Lue lisää
Oppimiskeskus alakerta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Lahjoittaja-alumni Emma Aerin perhe, Kauppakorkeakoulu
Yliopisto Julkaistu:

Yhteinen Kauppis- ja KY-historia tuntuvat todella tärkeiltä, sanoo toimitusjohtaja Emma Aer

Aerin suvulla on jo neljännen polven opiskelijaedustus Kauppakorkeakoulussa.
When Dipoli was being renovated in 2017, Ilkka Niemelä happened to be present during the installation of the artwork and ended up supporting a painting from one corner. Photo: Severi Kasurinen.
Yliopisto Julkaistu:

Ilkka Niemelä: Kun jotain yrittää korjata, on tärkeää ensin ymmärtää, mistä oikein on kysymys

"Toisen arvokkaana pitäminen on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeää. Uskon siihen erittäin paljon. Tapa kohdata toista ihmistä määrittää organisaatiokulttuuria. Me saamme paljon enemmän aikaan, kun vuorovaikutus on arvostavaa."
PC on a desk with coffee mug next to it
Yliopisto Julkaistu:

Vika korjattu: VPN toimii jälleen

VPN ongelma on korjattu ja VPN toimii jälleen normaalisti.
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle

Reitti avataan 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.